Ajax-loader

Rossmore-ban ​minden átalakulóban van. Már nem az a poros ír kisváros, ahonnan a fiatalok elmennek, hogy világot lássanak; manapság virágzó hely, olyan forgalmas, hogy új elkerülő útra van szükség.
Rossmore lakói két táborra szakadtak, főleg azért, mert az új utat épp a galagonyaerdőn keresztül, a Szent Annáról elnevezett forrás mellett akarják vezetni. A forrás egyesek szerint spirituális természettel bír, ezt mások babonának tartják.
Vajon Neddy Nolan családjának valóban el kell fogadnia a földjükért cserébe fölajánlott kártérítést? De hiszen Neddy édesanyja is a forrásnál gyógyult meg. És mi a helyzet azzal a gyermektelen londoni nővel, aki elment a galagonyaerdőbe, és ennek egészen váratlan következményei lettek? Aztán ott az a két barátnő, akik szintén fölkeresik a megszentelt helyet, hogy rendezzék a házasságukat; egy gazdag amerikai tanácsért folyamodik; a gyilkos lány meg az anyja úgy dönt, kikéri a szent véleményét…

Maeve Binchy írása csupa melegség, humor és részvét. A Galagonyaerdő rossmore-i emberekről szól, akiknek mind megvan a saját történetük, miközben a haladás széles útját várják…

Értékelések
4.0/5 - 2 értékelés alapján


Nagyon tetszett és szerintem erősen alulértékelt könyv. Nagy erénye, sőt különlegessége, hogy a történeteket két szempontból mutatja meg. Emberek milyen másképp látják vagy élik meg ugyanazt a dolgot. Két testvér hogyan válik ennyire különbözővé? Beválik-e egy gyermek nevelési hozzáállás? Néha Rohd Dahl Meghökkentő meséi jutottak eszembe , annyira váratlan volt a fordulat. Nagyon szeretetreméltó a lassú felfogású Neddy és a Poppy történet. Kicsit el lehet gondolkodni mi a legjobb életstratégia… De el tudom képzelni hogy ha valaki pörgős, rohanós pragmatikus felfogású, annak esetleg nem fog ez tetszeni :)


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
4.0/5

Statisztika

23.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók