Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Bazil
4.0/5

Én ​nem tudom, hogy itt tudatosan került-e a kötet címoldalára ez a cím, A zongora helye, de az biztos, hogy a Bächer-életmű egyik legnagyobb, legütősebb, legelgondolkodtatóbb, borzongató és mélyen beépülő írása a kötet címadója.
Nem akarom elemezgetni, mert sehol sem lelem a neten, a Népszabadság már a fasorban sincs, a megmaradt archívumban ilyen régi írások nincsenek, úgyhogy aki kíváncsi rá, keresse elő az internet bugyraiból, vagy vegye meg a kötetet. Esetleg könyvtárba is mehet. Megéri a fáradozást.
A kötet egészéről meg csak annyit, hogy érezhető az elején némi út és témakeresgélés, esetleges stílusbotladozás, aztán helyre kerülnek mindezek, és jönnek a tárcák, glosszák, szösszenetek, morgolódások és jövendölések…
De többet egy szót se, mert az már politika lenne vastagon.


ddani
3.0/5

Több, ​mint egy évtizednyi glossza, időrendben, nagyjából így lehet összefoglalni A zongora helye kötetet. Nem rossz egyik sem, így ömlesztve viszont nem tart ki az érdeklődés kétszáz-egynéhány oldalon át. Bacher jól ír glosszát, megvannak az eszközei, él is velük, többnyire érthető és egyetérthető dolgokat vetett papírra: a korrupció, egyenlőtlenség és politikai célzatú néphülyítés ellen.
Az viszont valamennyire magával ragadott, ahogy a kilencvenes évek elejéről (amikor még általánosba jártam) írt cikkek nagy vonalakban ugyanazt írják le, amit most is szoktak az ilyen cikkek. Ám hamar elmúlt a varázsa, és tulajdonképpen a kilencvenes évek közepére érve már éreztem, miért is hagytam abba anno az újságolvasást nagyjából akkor, ahol ez a gyűjtemény véget ér.
Bacher jól ír, a műfajnak nyilván megvannak a díszletei és korlátai (és funkciója: megélhetési újságírás, abból viszont tényleg igényes), de azért ez még messze nem egy Rötúr vagy egy Kutya Mandovszky.


pelika_Bp
3.0/5

A ​könyv, az író Népszabadságban megjelent írásaiból válogatás. Némelyik kitünő, némelyik gyengébb. De a legerősebb, legdöbbenetesebb éppen a könyv címével megegyező című írás: A zongora helye !
És hát a Stafétakantáták, na, arra már szavam sincs :(


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók