Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Bazil
5.0/5

Két ​nagyszerű író versenyzik egymással a könyv lapjain, mondhatni egymást múlják felül, és ebből a versenyből az olvasó jön ki jól, mivel remekül szórakozik az írásokon. Legalábbis én így tettem!
B.I. kedvenc íróm, korunk egyik legjobbjának tartom. M.G.P. tolla is sziporkázó, de a témái engem kevésbé vonzanak. Azért csak átnéztem a műveit, be is szerzek tőle ezt-azt.
A könyvben leírt helyek nagy részét ismerem, ismertem, tudtam-tudom mi hol található, némelyikükhöz örök emlékek fűződnek.
B.I. írásában a Kalef! Az első libabőr effekt! Az átbulizott éjszakák utáni hajnali, csalamádéval gazdagon megrakott, ”jó”, magyaros hamburger a Moszkván (már nekem csak Moszkva marad, a #lány# legénykori nevét ismét fölvett tér), az MTK elleni meccsek idején bejárt Százados út, a szomszéd kerületi Wekerle-telep, amit inkább elkerülök, ha arra visz utam, mert bár térképről gyönyörű a szimmetriája, ha beletévedsz – eltévedsz.
Aztán jönnek a régi helyek, békebeli épületek, rég elhalt emberek és a sorsaik, történeteik. Ezek szomorkás hangulatú írások, mivel mindkét szerző alapvető világlátása az elmúlt dolgok iráni békés nosztalgia, vágyódó visszarévedés valami régi, valami szép, valami örökre elmúlt iránt.
Majd a végén a két egymásról írt szösszenet koronázza meg a gyűjteményt, és én elmerengve emlékezem e két emberre, akik nem nagyon találták a helyüket ebben a világban, nem nekik volt ez a kor kitalálva.
Ők a múltban éltek.


BabusM
3.5/5

Nehéz ​értékelni, mert a helyek nagy része nekem semmit nem jelent, távoliak. Ahol az emberi sorsok előtérbe kerültek vagy bejátszottak a hely történetébe, azok azonban jók voltak.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

9.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók