Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


MissFortune
5.0/5

Annyira ​régen, majdnem 2 éve olvastam Darren Shant. Mikor ezt megláttam, egyből belekezdtem ebbe a kötetbe. Mindig is szerettem ezt a sorozatot, meglepően fordulatos, illetve nagyon egyedi, ötletes a megvalósítása az alaptörténetnek. Ez a rész sem volt kivétel, ugyanis Darrent a Halál Próbái alá vetik a vámpír hercegek, hogy bizonyítsa be, jó vámpír válna belőle. A Próbák komolyak, de végig azzal nyugtattam magam, hogy “nyugi nem marad ott, még van egy pár része a sorozatnak.” Több karaktert jobban megismerhetünk, illetve a vámpírok szokásait. A vámpírok hagyományain rettenetes sokat nevettem, elég abszurd dolgaik vannak. :D Az ünnep 3 napos, az első nap arról szól, hogy agyba főbe verik egymást, a régi sérelmek orvoslására. A további 2 napban ünnepelnek, isznak, táncolnak, történeteket mesélnek. Garantált nevetés az, amit művelnek.
Remélem nem újabb 2 év múlva fogom folytatni.. :’D


Finn_Hudson
5.0/5

Ez ​volt eddig a legizgalmasabb rész a sorozatból. A próbák mind kellően félelmetesek és erőt próbálóak voltak. A vízi labirintus volt talán a legérdekesebb és legijesztőbb számomra, ugyanis kevés rémisztőbb dolgot tudok elképzelni a fulladásnál.
{{A vége is fantasztikus lett annak ellenére, hogy számítottam Kurda árulására.}}


Navi
4.5/5

Darren ​nekikezd az avatási próbáknak,hát, nem kímélik. Tűz, víz, szikla, vadkan .. Van itt minden.
Fény derül egy régi kapcsolatra, valamint kiderül, hogy áruló van soraikban. Sajnáltam a végén a halottunkat, jó volt a szövege :)
A Hercegeket bírtam, azért van bennük szív :)
Kíváncsi vagyok, hogy onnan hogy menekül meg Darren.


Roszka
5.0/5

Elég ​kemény próbáknak vetik alá Darrent. Víz, tűz, mondhatni kések, bár kristályok, és alig éli túl. Veszít el ismét barátot, cselszövés is van. Egész jó kis sorozat. Ja és vannak vérszipolyok is.


danlin
4.5/5

A ​regény hozta a sorozat színvonalát. Megismertük benne, hogy milyen próbákat kellett kiállnia Darrennek, hogy elfogadják. Valamint érdekességként annak is tanúi lehetünk, milyen az amikor több tucat vámpír kisgyerek módjára mulat.
Darrennek ebben a részben öt próbát kell kiállnia a becsületéért. ha meghal az tragédia, ha viszont csak megsérül és elbukik, akkor kivégzik. A próbák nehezek és bizony sokszor csak hajszál híján éli túl. A végén azt sikerül megtapasztalnia, amikor nem tudják eldönteni elsőre, hogy elbukott (tehát kivégezzék) vagy sem.
Bevallom végig vártam, hogy megjelenjenek a vérszipolyok, mondjuk Darren utolsó próbájának közepén, de ez a találkozás teljesen más körülmények között zajlik le. Az világos volt, hogy egy árulónak kell majd lennie, dehogy milyen okai voltak, az egyenlőre nem derül ki. A személye eleve kicsit gyanús volt, túl sok mindent akart tudni és leült volna tárgyalni a vérszipolyokkal.
A vége csodás függővég, még úgyis, hogy nyilván Darren mindent túlél, legalábbis, még hat köteten keresztül.


Chöpp
4.0/5

Most ​olvastam másodjára. Nem magamtól, hanem Kislányom határozott unszolására. Olyannyira lelkes Mr. Crepsley és Darren rajongó, hogy még a Harry Potter 4 is háttérbe szorult mögötte. Ha mást nem, ezt mindig kérte “esti mesének”. Idézem: “Anya, most mindegy mit olvasol még, de Darrenből nagyon sokat!”
Úgyhogy faljuk őket. Még egy kötet, és magam is járatlan útra térek. (Ugyanis hat kötetet olvastam el eddig önállóan.) Nem mondom, hogy nem várom. Fiam is mindig újra és újra olvasta. Az első öt kötet már kissé megviselt fizikai állapotban van. A hatodikon látszik, hogy nem nyitották ki olyan sokszor, mint az előzőeket.
Nem ez a kedvenc részem. Elsőre sem volt az, és most sem változott a véleményem, de maga a sorozat tényleg lebilincselő.


Ami ​nekem kimaradt. Magát a könyveket imádtam, de ez a része valahogy szelektálta az agyam. Pedig igen itt könnyeztem először és itt utoljára. Most már teljes a széria. Minden rész pipa. Pedig ez aztán, fájdalmas próbák voltak.. De Darren megmutatta, hogy tud küzdeni.


Továbbra ​is a túlírtság és az oldalszámokhoz viszonyított terjengősség a jellemző, viszont kezd terebélyesedni a cselekmény végre. A vámpírok kultúrája és múltja nagyon érdekes, jól kitalált világ. A főszereplők, főleg Darren jellemfejlődése egyre látványosabb, van amikor már szinte semmiben sem emlékeztet a kötetekkel ezelőtti kisgyerekre, aki valaha volt. Azonban a bő lére eresztett leírórészek mellett meg kell említsem a még mindig gyerekcipőben járó dialógusokat is. Hiába komolyabb a hangvétel és véresebb, mint ezelőtt, ha a szereplők szájába egyenesen kínosan gyerekes mondatokat adnak. Nem mind ilyen, de szép számmal előfordul.


rafaelo0824
5.0/5

Nagyon ​jók voltak a próbák, ez az egyik kedvenc részem, bár biztos, hogy már az elsőbe belehaltam volna. Szeretem ebben a részben Darrent, a háttérben folyó dolgok miatt pedig még érdekesebb az egész. A függővég miatt megint muszáj rögtön tovább olvasni.


Ancsúr
4.0/5

A ​Halál Próbái. Kinek mi jutna erről eszébe? Akár a’ nélkül, hogy elolvasta volna a könyvet. Nem vagyok gondolatolvasó, de biztos vagyok benne, hogy ti is valami veszélyes dologra gondoltok, ahol a hősünk megcsillogtathatja bátorságát, merészségét és éles eszét felénk.
Lehet, hogy azért, mert nem az én korosztályomnak íródott, de nekem ezek a próbák nem voltak olyan eget rengetően teljesíthetetlenek. Főleg Darrennek. A próbák után viszont jött a csattanó, ami nagyon is sejthettem volna mégse fogalmazódott meg bennem egészen.
A következő rész izgalmasnak ígérkezik. Remélem nem fogok csalódni benne. :)


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

30.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók