Ajax-loader

“És ​most kezdődik a hajsza. Az utca végén látom meg a detektívet. Befordulni készül éppen egy boltba. Megállok a bolt előtt – mikor kimegy, bemegy, megkérdezem, nem ismerik-e ezt az urat. De igen, szokott ide járni, a nevét nem tudják. Este egy vendéglőben, végre rábukkanok. A sarokban húzódik meg, egyedül egy asztalnál. Oldalt leülök, vacsorát rendelek, és figyelem. Semmi feltűnőt nem találok egyelőre a viselkedésében. Most már meg kell tudnom az igazat. Lopva, hogy ne vegye észre, a ruhafogashoz megyek. Megnézem a kabátját. B. N. monogram van benne. Ezen a nyomon indulok tovább.
Fizet, indul. Várok egy kicsit, aztán megyek utána. Sarkában vagyok, sötét utcákon keresztül kísérem. Arséne Lupinre gondolok, a sok detektívregényre, amit olvastam, de nem jut okosabb az eszembe, mint a régi és kézenfekvő módszer: utánamenni, megtudni, hol lakik…”
A híres író, Karinthy Frigyes természetesen kinyomozza a detektívet, és az eset mulatságos eredménnyel zárul.

Vidám elbeszéléseket tartalmazó antológiánkban hasonlóan mulatságos írásokkal szerepel Nagy Lajos, Örkény István, Lázár Ervin, és a külföldi szerzők közül Mark Twain, Jaroslav Hasek, Ilf-Petrov. A kötet ötletes grafikáitOrosz István készítette.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók