Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


ChEebor
5.0/5

Egy ​Discworld kiegészítő könyv, de úgy is mondhatnánk, hogy egy Discworld névvel fémjelzett ismeretterjesztő alkotás. Ugyanis a szerkezete nagyjából úgy néz ki, hogy egy fejezet történet, egy fejezet tudomány, de igazából arról van szó, hogy egy nem annyira hosszú Terry Pratchett-történet alapján és köré kerül rengeteg oktatóanyag. Ráadásul a cím kicsit csalóka, mert hát nem is annyira a Korongvilág, mintsem saját univerzumunk ismeretei kerülnek az előtérbe. No persze, mindez egy ilyen jó könyvnél egyáltalán nem baj.
A sztori egyszerű, és igazából láttunk már hasonlóakat is, de azért megállja a helyét: a Láthatatlan Egyetem varázslói tévedésből létrehozzák a mi Univerzumunkat, és abban a Földet figyelik, hogy hogyan halad benne az élet. A tény, hogy ezt az egyetem tanárai, no és persze Rincewind szemszögéből látjuk, azonban nagyon növeli az élvezetet (egyébként itt jegyezném meg, hogy Rincewind “előléptetése”, és ezzel kb. az egész mű igenis kanonizált esemény, benne van a többi, későbbi fősorozatban is). A jó dumák mögé meg bekerültek az oktatófejezetek, melyek meglepő ügyességgel kombinálják a tudósok mondandóját a Korongvilág humorával. Ráadásul a stílus is profi: egész komoly dolgokat ír le, voltaképp gyerekeknek is élvezhető hangnemben, bár azt hiszem, végső soron a könyv eggyel idősebb generációt szólít meg. És bár nyilván nem kell specifikus, komplex “előadásokra” számítani, én azt hiszem, talán a legzseniálisabb tudósokon kívül minden olvasó találhat benne valami újat, valamit, amit eddig nem vagy csak rosszul tudott.

Összességében rendhagyó könyv, igazi Korongvilág stílusban és intelligens szerkesztéssel.


leventesan
4.5/5

Nagyon ​elveztem bar hangoskonyvben kicsit nehezen kovetheto. Egyedi perspektivabol mutatja be vilagunkat (es a korongvilagot is).


rensaman
5.0/5

Fenomenális! ​Terry Pratchett meséje keverve hasonlóan humoros tudományos részekkel.
A borítón olvasható szöveg (“Once you’ve seen the world from a Discworld perspective, it will never seem the same again…”) teljes mértékben igaz.
Biztos újra fogom valamikor olvasni, és célba van véve a két folytatás is.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók