Ajax-loader

Tavalyelőtt ​lett volna ötvenéves Anne Frank. Életéről naplója vall, halála körülményeiről egy újságíró, Ernst Schabel tovább nyomoz. Anne Frank-furt am Mainban született, de a fasizmus uralomra jutása után, 1933-ban szüleivel Amszterdamba emigrált. A náci zsidóüldözés miatt két évig 1942-1944-ben nyolcadmagával egy amszterdami ház rejtekében bujkált. Egész idő alatt naplót vezetett, mindaddig, míg fel nem jelentették és el nem hurcolták őket. Anne Frank Bergen-Belsenben, a koncentrációs táborban halt meg 1945. március ?-án. Egy volt lágertársa, a ma Svédországban élő Margita Pettersson asszony így emlékszik vissza a tizenhat éves lány halálára:
Halott nővére mellett feküdt, próbáltam erőszakkal belédiktálni néhány falatot, de hiába. Emlékszem, egyik nap azt mondta: ’Kérem, ne adjon többet enni. Nem bírok tovább élni.’ – másnap meghalt.

Értékelések
3.6/5 - 4 értékelés alapján


http://litfan.blog.hu/2010/12/19/anne_frank_naploja_1947

→ Az értékelés eredetileg itt jelent meg:

http://litfan.blog.hu/2010/12/19/anne_frank_naploja_1947Érdekes beleélni magad egy üldözött zsidó kislány helyébe. Mindeképpen ajánlom azoknak, akik érdeklődnek a II. világháború történései iránt.


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
3.6/5

Statisztika

31.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók