Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


mate55
5.0/5

Azt ​hiszem, nem tévedek, ha azt állítom, a legtöbb könyvet szerető „moly”-os polcán találhatunk olyan kötetet, amelyet újra és újra elővesz, megszagolja, fellapozza, megkeresi a kedvenc részeit, mert imádja, megnyugtatja, vagy épp nevetésre készteti. Nekem is számos ilyen csodálatos „kincsem” van, s akad köztük Jeffrey Archer műveiből is, hiszen az ő történetei mindig úgy ölelik körbe a lelkemet, mint egy fuldoklót a mentőöv. Talán a könyveinek tökéletes lezárásának biztos tudata, a szerethető főhősei, a romantikus szerelemi szál teszik, hogy ha felnyitom bármelyik könyvét, tudom, hogy egy csodálatos utazásra indulok akár a jelenben, akár a régmúltban játszódó történeteiben.
Ebben a történetében ezúttal csak az alapot adják a valós események, valós és fiktív alakok keverednek egymással, valódi helyszíneken élnek félig-meddig képzeletbeli életet. Az író ezúttal is ügyesen használta fel a történelmi eseményeket és fennmaradt mondákat, históriákat arra, hogy Mallory csodálatos életét és a korszak alpinista világát még hihetőbbé és fordulatosabbá tegye számunkra.
A könyv legfőbb erényei közé tartozik az őszintesége, a valóságossága és az, hogy nem akar megfelelni egyetlen divatirányzatnak sem. Nincs benne sem természetfeletti, sem szívszakító dráma, sem hősök fehér lovon, semmi irreális, ami felizgatná a célközönségét, csak egy szimpla emberi történet. Fordulatos, izgalmas cselekmény, könnyedén megkedvelhető kidolgozott karakterek, valós történelmi események, humor és romantika. Ezek, amik miatt én tökéletesen elvesztem a lapok között, annyira magával ragadtak az érzések. Izgultam, mosolyogtam, aggódtam, de legvégül meghatódtam, és nagyon {{szomorúan}} búcsúztam a főszereplőktől. Úgy gondolom Jeffrey Archer könyvek kedvelőinek kihagyhatatlan darab.


robinson
5.0/5

Nagyszerű ​történet, el kell olvasni! Érdemes.
http://gaboolvas.blogspot.hu/2016/07/jeffrey-archer-dicsoseg-osvenyein.html


Szeitz_Éva
5.0/5

Jeffrey ​Archer írásait nagyon szeretem. Ez a könyve meg ráadásul igazán különleges, mert valós történetek alapján íródott. Természetesen a szokásos remek stílusban megírt történet, szépen kiegészítve úgy, hogy részemről el is hiszem, hogy minden úgy történt, ahogy le van írva. Soha nem értettem, hogy mi visz rá embereket arra, hogy vállalva a szinte lehetetlent, hegyeket másszanak, persze ezt Mallory úgy magyarázta, hogy azért mászik hegyet, mert ott van. Fantasztikus volt olvasni az emberi kitartásról, a szeretet/szerelem hatalmasságáról. Tudtam, hogy Archerben nem fogok csalódni bármit is ír.


Szép ​könyv az ember fizikai határainak feszegetéséröl, teljesitöképességröl, bátorságról. George Mallory bebizonyitotta, hogy élete során nem ismerte a lehetetlent. Nem csak az első világháborúban áll méltón helyt, de az 1924-es Mount Everest expedíció során társával Sandy Irvine-nel a világ tetejére állhatott. Kedvenc könyv lett.


Szencsike
5.0/5

Mióta ​olvastam az Ég és Jég c. könyvet, azóta az Everest nem hagy nyugodni. Mallory idejében még rengeteg sportág az úriemberek sportja volt, a hegymászás is. Minden tisztelet megilleti őt és társait, hisz összehasonlíthatatlanok az ő illetve a mai mászók körülményei. Akár ő volt az első, akár nem, senki sem veheti el tőle az Everestet. A könyv alapján egy igazán jó ember lehetett, aki legalább annyira szerette a feleségét mint a mászást. Bár másképp alakult volna az élete.


Imádom ​a hegyeket, a hegymászást, így nagy várakozással vettem kézbe ezt a könyvet. Nem csalódtam, még több csillagot is adtam volna. Végig lendületes, izgalmas, humoros, minden oldala leköti a figyelmet. Még ma is nehéz meghódítani az Everestet, hát még Mallory idejében. Mindenképpen polcon marad ez a kötet és újra elő fogom venni.


Arcturus
5.0/5

Ez ​a regény egy kissé eltér Archer többi könyvétől, méghozzá azért, mert nagyrészt egy valós személy valós élete alapján íródott. De hát tudjuk, hogy a legjobb történeteket az élet írja! Ez a személy nem más, mint a legendás angol hegymászó, George Mallory. Archer szokványos stílusában, rendkívül olvasmányosan megírt mű, ami méltó emléket állít egy nem szokványos embernek. Extrém sportok, a hegymászás szerelmeseinek kötelező, aki szereti Archer stílusát, kötelező, és aki egy kicsit meg szeretné ismerni egy ilyen ember történetét és talán gondolatait, mint George Mallory, kötelező.


Or_Sheet
4.5/5

Ha ​ismertem volna Mallory-t személyesen, biztos nagyon csíptem volna :) Szimpi alaknak tűnt a regényben, olyan szeretnivaló “bolondnak”.


Yuzu
5.0/5

Nagyon ​szerettem olvasni ezt a könyvet. Könnyű volt azonosulni a szereplővel, megható és szép, “igaz” történet.


Basset
3.5/5

Igazság ​szerint nagyon sok bajom volt ezzel a regénnyel…
Kezdve ott, hogy a fordítás a legelcseszettebb ponyvanyelv; minden második sorban valaki „megfordult a tengelye körül” és csak azért nem „forgatta senki a szemét”, mert Mallorynak nem mert senki beszólni… (ami egyébként tök érdekes, mert a párbeszédek (és a levelek is!), igazodva a kor modorához meg igazi kultúrnyelven lettek átfordítva, csak a narráció volt ilyen).
Maga a téma is kecsegtet a „hű meg ha”-érzéssel, de nekem valahogy lapos az egész. Kb. annyi értelme van, amit maga Mallory felelt a „miért mássza meg”-kérdésre: „Mert ott van”. Hát, köszi, de nekem ez nem elég jó motiváció. És maga a történet sem magyarázza meg, hogy ez tényleg mekkora akármi volt és igenis essen le az állad! A mellékszálak, a szerelem, a háború és Amerika 10-10 oldala esküszöm érdekesebb volt, mint a mászás a hóban…
Ami engem folyamatosan idegesített, hogy a hegyeket „nőneműnek” tartják. De mindenki, minta ez ilyen egyezményes megállapodás lenne és tilos lenne tárgynak tekinteni. Megmászni (na jó, meghódítani) az öreg hölgyet… wazze, komolyan…? :D (Kíváncsi vagyok, vajon a női hegymászók meg öreg úrnak szólítják, mert az még nevetségesebb, hogy „megmászom az öregurat”.) Amikor a 40. fejezetben először látja a hegyet egészben…, iszonyú jól meg lehetett volna írni…, erre elkezdi a testrészeit felsorolni. Bákker…
A végével sem voltam kibékülve, bár annak örülök, hogy Archer állást foglalt a „feljutott-e vagy nem-e”-kérdésben, de elég hirtelen szakadt vége, nekem egy-két utolsó gondolat azért belefért volna…
Amúgy tényleg nagyon helyes pasi volt!


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

36.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók