Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Judyt
3.5/5

Csak ​azért adok 3,5 csillagot, mert fantasztikusan szépek a rajzok.
A Jancsi és Juliska pont az a mese, ami a maga keletkezésének korában megesett alapokon nyugodhat, vagyis hogy a nagy szegénység hajthatta esetleg arra a szülőket, hogy megváljanak gyermekeiktől. Persze a mesében ott a gonosz mostoha is, akinek erős befolyásoló képessége van, valamint egy akaratgyenge apát is találhatunk.
Ott a gonosz, kannibál boszorkány, aki miatt Juliskának egy hatalmas morális kérdésben kell nagyon hamar döntenie. Azt hiszem inkább ösztönből cselekszik, ezzel megmentve bátyját és önmagát. Na de, hogy fogják magukat és visszamennek oda, ahonnan kétszer is “elhagyták” őket.
A fene se tudja, a fene se érti, hogy mit akar üzenni a _Jancsi és Juliska _ mese…


Lang_Tünde
4.5/5

Néhány ​éve elkezdtem felolvasni a nagyobbik fiamnak ezt a könyvet, de amikor a kannibál banyához értünk, inkább félretettem. Most már elég nagynak ítéltem ahhoz, hogy újra elővegyük. A fiam a következőképpen összegezte a végén: “De buta volt ez a mostoha!”
Szeretem ezt a történetet, bár gyerekként féltem tőle #apukám túl hitelesen olvasta a banya szövegét :)#. Ha eltekintünk a mondandójától, akkor egy gyerekriogató horrorsztori, ami pozitív befejezéssel zárul. De ilyen mesékre is szükség van, nem cukormázas világban élünk.


konyvolvaso
5.0/5

Nagyon ​meseszerű történet a Mézeskalácsház, Jancsi és Juliska.


eeszter
-/5

Ez ​volt az a mese, amitől borzasztóan féltem gyerekkoromban. Színházban láttam, ahol a megjelenítés még pluszban rátett a félelmetességére. Szerintem sokáig voltak rémálmaim is tőle. Most újraolvasva ha rémálmok nem is, de nyomasztó hangulat mindenképpen járt vele…


Mindig ​kedveltem ezt a mesét.
Jópofa kihajtható oldalakkal, leköti a gyerek figyelmét. Ez a változat, amikor a szülők nem ott felejtik, hanem “nehéz szívvel elhatározták, hogy a gyerekeket az erdőbe küldik, éljenek ott…” egy kicsit lélekromboló, de ugye tudjuk, hogy minden jó, ha a vége a jó! :)


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók