Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Rémálom
5.0/5

Én ​voltam talán az egyedüli, aki nem szerette az első részt (és ezt most finoman fejeztem ki), de nem hagyok abba sorozatot, így folytattam. ÉS DE JÓL TETTEM! TE JÓ ÉG! MI TÖRTÉNT ITT?
Minden, amit kifogásoltam az első részbe, eltűnt. (Lehet, Roth olvasta a kritikámat? :DD) Bár az elején téptem a hajam a fizikai bakik miatt, de összesen talán három akad a könyvben, ami semmi az előző részhez képest. Elgondoltam magamban, hogy ezek miatt a hibák miatt 4 pontot fog kapni a könyv. De szép elgondolás volt ez az elején! Aztán úgy magával ragadott ez a könyv, hogy egyből megy is a kedvencek közé.
A cselekmény pörgős és izgalmas, és megismerjük a többi három csoport főhadiszállását is, ezt nagyon díjaztam. Megszerettem a Barátságosokat. (És egyben el is borzasztott, te jó ég – úgy látszik, ezt a kifejezést, sokat fogom használni az értékelésben.)
Tris és Négyes – utáltam őket az első részben, mint karaktereket és mint párost itt. DE ITT?! Tris karaktere volt az, aki miatt rettenetesen élveztem a könyvet, mert szegény szétesik, annyira megviselik az első részben történtek. Ott ültem magamban, és azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy egy ennyire (számomra) nem felépített első rész után ilyen karakterfejlődést kapok? Négyest néha rendbe raktam volna egy-egy pofonnal, de nem azért mert olyan rosszul karakterizálta az írónő. Teljesen kibontakozik az ő jelleme is, mindenki összetett lesz, még a mellékszereplők is. Elámultam.
A VÉGE! A KÖNYV VÉGE! Ó, A VÉGE! EZ ÁM A FÜGGŐVÉG! TE JÓ ÉG! Hogy bírok ki egy évet így? Amúgy nem volt meglepő a vége, voltak rá utalások, de úgy ütött. Habár volt egy mozzanata a könyvnek, ami még engem is meglepett.
DE A VÉGE! Áh, nem tettem még azon túl magam.


Sokan ​nem szeretik, szerintem ez az átvezetés kellett az első és a harmadik rész között.
Néhol valóban kissé lapos volt, és nagyon haragudtam, amiért folyton titkolóztak egymás előtt, de ilyenek vagyunk, nem? Inkább nem mondom el, nem akarom a szerettemet idegesíteni, nem akarom, hogy izguljon miattam, féljen. Folyton ezt csináljuk.
Marcust még jobban utáltam itt, az a karakter nagyon el van találva, túlontúl életszagú.
A kiderült nagy titokra már volt valamiféle sejtésem, alig vártam, hogy kiboruljon a bili.
A banya meg megérdemelte, amit kapott, csak Tobiast sajnáltam amiért az apja és az anyja közé szorult.


Lisie87
5.0/5

Bevallom ​az első rész nem tetszett. Maga a stílus és a történet valahogy túl egyszerű volt. Még ahhoz képest is, hogy angolul olvastam.
Végül rávettem magam a második rész elolvasására (főleg a film miatt, előtte akartam elolvasni). Hát kellemeset csalódtam! :)
Az elején még lassan indulgatott a cselekmény, újra szoknom kellett, hogy ki kicsoda és ki kinek ártatott- kit akart megölni! :D Aztán amikor a szereplők visszajutottak a városba, csak úgy kapkodtam a fejem, zajlottak az események a végéig. Nagyon jó volt a többi csoportot is megismerni!
Amik kevésbé tetszettek, Tris szenvedése és a “veszekedések” Tobias-al. Néhol nagyon erőltetettek voltak, mintha az írónő csak azért csinálta volna, hogy legyen egy kis lelki dráma. Viszont néhol imádtam Négyest, amikor mindezek ellenére jött, segített, feláldozta magát Tris-ért! :))))))) <3 Na jó, azért néha ő is elég hülye volt.
Kicsit sok volt benne #számomra# az agresszió, egymást ütik-verik-harapják-lelövik-meggyilkolják. Úgy látszik nem bírja már jól a lelkem az ilyen dolgokat!
A vége meg!!!! Olyan ironikus… {{ az emberiség nem hazudtolja meg önmagát… azért teremtenek egy egész kis világot, hogy a bűnöktől és kegyetlenségtől megszabaduljanak…hogy reményt találjanak egy jobb jövőre…erre hová lyukadnak ki azok az emberek, akinek meg van teremtve a “tökéletes” világ?? Kb. ugyanoda…Megint ott vannak, hogy egymást gyilkolják.. Van remény valaha is számunkra?}}


Loveiny
4.5/5

Szeretem ​ezt a könyvet. Mindig történik valami, nem lehet mellette unatkozni.


funkypigeon
5.0/5

Tetszett, ​hogy újra elmerülhettem a csoportrendszerű társadalom világában, ezúttal angol nyelven. Néhol éreztem, hogy az angol nyelv kevésbé tud olyan érzelmeket kifejezni vagy közvetíteni, amit magyarul simán jellemezni tudunk egy-két szóval. Ettől függetlenül ezerrel drukkoltam a FourTris párosnak, élvezet volt követni az útjukat. :)


MisssBee
3.5/5

Ebben ​a részben sikerült most viszonylag nagyot csalódnom. Számomra egy nagy várakozás volt az egész könyv.

Valahogy már nem nyújtottak újdonságot a szereplők, a velük való történések, a konspirációk. Nagyjából az utolsó tíz fejezetben kezdtem el újra élvezni valamiféle kis izgalmat, akciót, de valahogy már a szereplők vesztesége sem tudott annyira megrendíteni, mint korábban.

Az utolsó fejezet viszont megfogott; sosem hittem volna, hogy létezik még a kinti világ. De mindenesetre azt hiszem most adok egy kis időt magamnak a harmadik könyv előtt.


Sanja
4.5/5

Az ​első résszel nem voltam annyira megelégedve és úgy volt, hogy abbahagyom a sorozatot. De aztán láttam, hogy nagyon sokan olvassák és, hogy nagyon pozitívak a vélemények, úgyhogy eldöntöttem – mégis elolvasom. És nem bántam meg, tetszett és örülök neki, hogy nem a nyálas szerelmi szálat húzta az író végig a könyvön ahogy más könyvekkel szokott előfordulni. Nagyon tetszettek a Tris gondolatai, sokszor szomorkás és sötét hangulata volt így ettől csak érdekesebb és szerethetőbb lett számomra a könyv. Olvasom tovább! :)


Rileey
5.0/5

OH. ​MY. GOD. Emberek, a végére értem, és szó szerint libabőrös lett a bőröm a gyönyörűségtől. ÍGY. KELL. CSINÁLNI. Ezt nevezzük ÉLMÉNYNEK. Wow.
Az előző kötet nevetséges túlzásai még itt is éreztetik hatásukat, amitől nem tudtam szabadulni, de ettől függetlenül remek folytatást hozott össze Roth. Egy percre sem ül le a sztori, folyamatosan pörög a cselekmény, csak győzzük olvasni, bővelkedik izgalmakban és fordulatokban is. Talán Tris és Tobias vitáiból lehetett volna kevesebb, a végére már elég monotonszerű lett, hogy semmiben sem tudnak egyetérteni, de legyen ez a könyv legnagyobb hibája. A befejezés mindent vitt, HOL A KÖVETKEZŐ KÖTET?


Összességében ​azoknak ajánlom a könyvet, akik szerették A beavatottat, szeretnének egy érdekesen működő világról olvasni, szeretik az akciódús, gyorsütemű cselekményt és szeretnének jól meglepődni az utolsó oldalakon. (Azt a függővéget tanítani kellene: a szerző gyakorlatilag egyetlen fogással kitágította a világot és egy teljesen más irányt adott a történet menetének, szóval van mit várni a harmadik részben.)
Bővebben a blogbejegyzések között!


hablaty
5.0/5

Ugyanúgy ​ledaráltam mint az elsőt. Egyre több mindent tudunk meg erről az érdekes világról…ahol én egyáltalán nem szeretnék élni.
Észrevettétek? Ebben a világban nincs szépség, nincs művészet nincs zene.
Összességében nagyon tetszett, egyszer ha sok időm lesz, szép lassan újra olvasom, nem falva a lapokat.
De hogy kritikát is fogalmazzak meg, Négyes ahogy gondolkodás nélkül beállt az anyja mögé és szó nélkül elfogadta a magyarázatát az árulására, engem konkrétan nagyon idegesített… Persze értem én a koncepciót: a kívül macsó fickó, igazából egy szenvedő magára hagyott kisfiú…de ez nem az a Négyes akit ismerünk.

A kritikától függetlenül tetszett, beszippantott, pontosan olyan olvasmány ami segít megfeledkezni a napi gondokról.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók