Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


sztinus
2.5/5

Hú, ​de korrrtárs festők voltak benne, mèg én is megijedtem. Sajnos ez mèly nyomot hagyott, a versek pedig jók lettek volna.


Gelso
4.0/5

Kellemes ​meglepetés volt.
Első találkozásom egy ilyenfajta kezdeményezéssel – aki tud még ilyenről, szóljon, ajánljon, mert nagyon jó böngészős és tanulós és festményekkel ismerkedős közös program ez a gyerekekkel.
Az Állatok Világnapja alkalmából gondoltam, hogy elolvassuk az állatos verseket – a tubusból – ui. a verseket festmények kísérik – melyeken végül meg #kell# lehet találni az állatot, melyet a vers említ. A összeválogatott festmények nagyon jó ízlésre vallanak – van benne ismert, de inkább kevésbé ismertek – mind tehetséges magyar festő ecsetéből, van köztük szép és kevésbé. Nekem ismerkedés volt ez az olvasás a festőkkel, a gyerekeknek állatkeresgélés a festményeken. Harmadik szerephez jutott az olvasás, de kb. színvonalban is ott állnak a versek a 3. helyen. Azt hiszem, Lackfi versei tetszettek leginkább, bár a szokott módon döccennek néha a rímek, de mégis; hosszabbak is a másik két költő verseinél. Tóth Krisztina versei állnak érthetőségüket tekintve legközelebb a gyerekekhez, ezek a legegyszerűbbek. Varró Dani versei hozták a megszokott varródani-stílust, a ezek voltak legjátékosabbak, ezek utaltak leginkább a festményen való játékos böngészésre.
A számomra legszebb képek:
Jeges Ernő: Majális Rómában
Schönberger Armand: Aktok kutyával
Gyenes Gitta: Garni szálló
Márffy Ödön: Ticharich Zdenka és Csinszka
Rippl-Rónai József: Kerti jelenet gróf Somsicsek kertjében
#de amúgy mind tetszett vmiért… úgyhogy nincs is sok értelme ennek a felsorolásnak…#
@korkata Olvassunk Tóth Krisztinától c. kihívásához.


Fapicula
3.0/5

Értem ​én a koncepciót,
jópofa is lenne,
csak hát a versek,
elég bugyuták benne.


Kyupirappa
5.0/5

Érdekes ​alapkoncepció, hogy régi festményeket mutatunk a gyerekeknek, versekkel, majd arra buzdítjuk, keressen meg egy kijelölt dolgot (többnyire állatot), nagyon tetszett. Festményeknél is szerencsére gyerekbarát volt a válogatás, nem meztelen képeket {{egy kivételével, de ott sem volt durva a kép és aranyos szöveg került hozzá}} és vérben fürdőző embereket gyűjtöttek össze :)


Juci
3.5/5

A ​képválogatás nagyon tetszik, tényleg nem az unásig ismert festmények kerültek be, és elég jó minőségben is reprodukálták őket. A versek viszont izzadságszagúak, és szöveggondozás valószínűleg nem volt.


Papírtigris
2.5/5

Nekem ​sajnos nem nyerte el a tetszésemet sem a könyv, sem a festmények, sem a hozzá erőltetetten kreált versek, pedig mindhárom költőt igen nagyon kedvelem…A kisfiam 4 éves lesz, ő sem rajongott érte, biztosan az anyja művészi vénáját örökölte. ;) Az ajánlott életkor 2-6 éves korig… (De legalább van életkori ajánlás, amit annyira hiányolok a mai gyerekkönyvekből!)


DJutti
5.0/5

Teljesen ​másra számítottam, de ötletes ez az elképzelés, miszerint a festményeken kell a versekben említett állatokat felfedezni.


Egy ​kiállításmegnyitóra várva, egy dizájn bolt polcáról levéve olvastam el. A versek sokszor aranyosak, néha viszont kicsit erőltetettek voltak, a koncepció egyébként jó, hogy ismertessük meg a gyerekekkel az ilyen képeket is, az ilyen alatt pedig azt értem, hogy nagyon változatos stílusú festményekről van szó. Az az ötlet is nagyon jó, hogy minden vers végén ott van a játék, meg kell keresni az állatokat. (kerestem is buzgón, nem mindig volt könnyű…)
A képek között volt egy-kettő viszont, ami nem illett egy gyerekkönyvbe, a kibuggyanó mellű, csábosan néző hölgyek között mondjuk megkeresheti a gyerek a kutyát, ami tény, hogy aranyos, a kép többi része viszont nem neki való szerintem…


mamszi
5.0/5

Másfél ​éves korában kapta a kisfiam. Már akkor elbűvölték a képek és a versek.
Minden vers végén egy kérdés; pl. hol a kecske? – meg kell találni az állatokat – nem is mindig könnyű. :d Teli jó kis kortárs versekkel. :p


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

6.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók