Ajax-loader

…mert ​van egy Böjte Csabánk, aki nem fárad el bátorítani minket a hitben és a szeretetben és nem csak szavakkal. Tettekkel is bizonyítja, nem lehetetlen már itt a földön a végtelen szeretet továbbadása, megélése. Mikor elfáradok a hétköznapok apróságainak sokasága közepette, kezembe veszem a Szövetség az életért című könyvét és telítődöm… Az Isten végtelen szeretetével, mely ott van minden egyes sorban. A Szeretet, aki hisz bennem, bátorít, akinek fontos vagyok – az apróságaimmal, a gyarlóságaimmal, a világmegváltó gondolataimmal együtt. Úgy szeret, ahogy vagyok, így egyszerűen, személyesen és végtelenül.
Tanít: „A kialudt mécsest meg kell gyújtani! Nem parancsszóval, nem dühös kiabálással, vagy erőszakkal kell a saját igazam, számomra kedves értékek folyamatos hangoztatásával fellobbantani. Nem, mindez nem célravezető, és így nem fogok életet vinni férjemmel, feleségemmel való kapcsolatomba. A hazaszeretet dühös acsarkodás mellett, még ha igazam van, akkor sem fog elmélyülni a szívekben. Erővel a világot nem lehet jobbá tenni, a népeket nem lehet összepofozni, bombázni egy nagy, békés, vidám családba.
Egy dolgot tehetek, hogy alázatos szeretetemmel, Jézus példájára jelen vagyok. Az én szeretetem lángja lobogjon, hogy társam a füstölgő mécsét belőlem meggyújthassa. Szabad akarata van neki is, kis szíve, még ha nem is mutatja, fél, bizalmatlan. Tarts ki, higgyél a szeretet végső győzelmében! Társad, ha türelmes vagy, majd lángot kér, s te úgy adj, mint ki kap, végül is, az ő fénye neked is világosságot ad, melyben megláthatod szép arcának vonásait. Társad lángot kér, mert őt is vonzza a tiszta fény, az életet adó meleg, a világosság, mellyel Krisztus azonosította magát."
Ebben a szeretetben megtalálható, hogy hogyan és mikor. MINDIG és MINDENKOR. Istennel, az Ő útján járva. Ehhez az úthoz kapunk erőt és társakat. A szeretetben alkossunk egységes nemzetet. Ne azt kérdezzük, miért én cselekedjek, adjunk hálát az Istennek, amiért ennyire SZERET, hogy minket választott, hogy minket hívott meg erre a feladatra: „Ne félj, merd vállalni hivatásodat, boldog leszel!"
Hiszek a szeretet végső győzelmében és ezt Böjte atyának köszönhetem, mert komolyan vettem mikor azt mondta: „Indulj el, csak szeress önzetlenül, s a szeretet mindre megtanít."

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

31.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók