Ajax-loader

Fantasztikus ​ötlet! Összegyűjteni és varázslatos érzékkel restaurálni egy közösség történelmi kincseit a kollektív tudat bennünket körülölelő, homályos ködfoltjaiból. Legendák, mesék, misztériumok a valóság és a képzelet határvidékéről, amelyekben testet ölt egy város eddig csak alig megérinthető kultúrája. Azt hiszem, nem túlzás a vállalkozás szellemiségét Bartók és Kodály bátorságához mérni.
Sas István, filmrendező

Különös dolog az emlékezet. A valaha megtörtént dolgok töredezett, széthulló, apró mozaikdarabkáiból mindig képes úgy összeállítani a jelenben érvényesnek látszó, teljes képet, hogy követendő példát sugalljon. A legendák akkor is igazat mondanak, ha nem minden részletük történt meg úgy és akkor, ahogy az emlékezetünkben él.
Bródy János, Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész

Ez úton keresem azt a portást – ma már bácsi lehet -, aki 1973-ban az Első Magyar Popfesztiválon a Diósgyőri stadionban ezt mondta a riporternek: “Ez egy békés város, nem szereti a rendetlenséget. Az itteni fiatalok inkább konzervatívak. Eljönnek, meghallgatják a zenét, és szépen hazamennek.” Szeretném hallani, ma miként vélekedik a városról!
Rózsa Péter, újságíró

Az ember sokféleképpen képes kitenni a lelkét azért, ami élteti, és a könyv szerzői ezt teszik. Szeretnek lelkesedni és szeretni. Ismerős érzés, ismerős illúziók. Jó tudni, hogy más is így érzi magát otthon a világban, és szereti hozzátenni a magáét.
Geszti Péter, szövegíró, szövegmondó

Nagy öröm számomra, hogy ajánlhatom e könyvet a helybélieknek és a nem itt élőknek, hiszen városunk ezernyi arcát, a régi idők és mindennapjaink kedves, szép és érdekes történeteit mutatja meg.
Oláh Ferenc, a DVTK Aranycsapat tagja, válogatott labdarúgó

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók