Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Sajnos ​ez elég béna válogatás, egyedül az N. az, ami megijesztett. És én a King-novellákat azért olvasom, hogy megijedjek. A Rémálmok és lidércek,az Éjszakai műszak és Csontkollekció is többnyire félelmetes novellákból áll, ez sajnos nem. :(
Viszont hangoskönyvben annyira jó hallgatni Epres Attila előadásában, úgy tetszenek. (Ayana, New York Times előfizetés akciós áron, Harvey álma). Felolvashatta volna az egész könyvet, annyira imádom a hangját.


Neem, ​még mindig nem szeretem a novellákat, de azt kell mondjam, King novelláskötetei közül eddig talán ez tetszett a legjobban. Nem tökéletes minden darabja, egyik-másik kifejezetten erőltetettnek tűnik, némelyiknél pedig talán a terjedelem nem megfelelő megválasztása a probléma.
Legjobban az N. tetszett és a Néma. Csak ezért a kettőért egyértelműen érdemes volt kézbe venni ezt a kötetet.


Ez ​volt az a King novelláskötet, amire távolról sem tudnám ráfogni, hogy megérte elolvasni. Számomra rendkívül gyenge írások gyűjteménye volt ez, amit a pár üdítő színfolt sem dobott fel igazán (Állomás, Harvey álma, N. és a New York Times-előfizetés akciós áron). Ezeket, ha egy más kötetbe találom a jók mellé állítva, nem valószínű, hogy kiemelkedőnek találtam volna. Talán a kötet legérdekesebb része a végén található jegyzetek voltak, ebből azért kiderült, hogy a legtöbb történet King számára valamilyen terápiás jelleggel született, én meg kicsit úgy érzem, ott is kellett volna maradniuk a fiók mélyén.
Érdekes, hogy a legtöbb történetben fel lehet fedezni King sajátos világát, megjelennek az általa oly’ szeretett és gyakran használt szereplőtípusok, helyszínek és fordulatok is, mégis gyengék ezek a történetek, némelyikük borzasztóan nyögvenyelős és hosszú, és igazán újat, sokkolót vagy megdöbbentőt egyikkel sem nyújtott számomra (az, hogy a Szorult helyzetben szimplán gusztustalan helyenként nem menti meg attól, hogy cserébe kiszámítható és unalmas volt). Igazán a hosszúságukkal sem lett volna baj (mit nekem 70 oldal egy novellából, a regényeinél az csak egy felvezető), ha ezeket az oldalakat tartalmasan töltötte volna meg, de még a rövidebb történetekben is rengeteg önismétlést és felesleges kitérőt találtam, úgy látszik, tényleg nem tud már lényegre törő, ütős novellákat írni. Sajnálom azt is, hogy sok történetben központi szerepet kaptak a különböző mentális betegségek, az őrület, az identitásválság, ezekről a témákról én sokkal jobb és hatásosabb írásokat vártam volna tőle. Kár érte.


Roszka
4.5/5

Ezért ​szeretem Kinget, nem lehet csalódni a könyveiben, még a novellákban sem.
Izgalmasak, rémítőek, döbbenetesek. Akkora fantáziája van,hogy néha csak elmerengek, honnan meríti az ötleteit??!!


Röfipingvin
4.0/5

Állomás
Furcsa ​volt, de a jó értelemben furcsa. Kicsit nehezen indult be nekem, viszont a középrésze nagyon tetszett, ellenben hirtelen van vége. Mint az életnek.

A mézeskalács lány
Ha nincs a jegyzet a könyv végén, akkor nem igazán értem meg a cím-történet összefüggést. Szóval Kedves Barátom, köszönöm. A hangulatteremtése remek a történetnek, végig azt éreztem, hogy én is futok, és majdnem elkapnak és…

Harvey álma
Ó, igen. Azt hiszem, hogy ilyesmi már többünkkel is előfordult. Velem mostanában különösen. Nagyon szeretném, ha kiderülne, hogy csak álmodom.

Kényszerpihenő
És Te, Kedves Barátom, melyik karaktered bőrébe bújnál?
Persze a jegyzetben érkezik is egyfajta válasz, csak épp nem karakter… Richard Bachmann.

Szobakerékpár
Nagyon tetszett az alapötlet, de vagy nagyon meg kellett volna húzni, vagy regénnyé kellett volna duzzasztani…

Amiket hátrahagytak
Túlélőbűntudat. Tanultam valami újat.

A bizonyítványosztás délutánja
Ez az a novella, amit sehova se tudok tenni…

N.
Szerintem a legerősebb történet a kötetben, és talán megérte volna ebből is inkább regényt írni. De így is ütött!

A pokol macskája
És én még kacérkodtam mostanában a macskatartás gondolatával… brrr…

New York Times-előfizetés akciós áron
Az elengedés és annak művészete. Szintén zenész.

Néma
Meséli, ahogy meséli azt, amit neki meséltek. Zseniális!

Ayana
A halál meg a félelem. Hát hiába, mind emberek vagyunk, még az írók is.

Szorult helyzetben
Mindannyian bedilizünk öreg korunkra?


kolika
4.5/5

Tetszettek ​a novellák, de nem különösebben cidriztem, ha olvastam őket. Az biztos, hogy van fantáziája Stephen Kingnek. A novellák különbözőek, s így van, amelyik jobban megragadta a figyelmemet. A mézeskalács lány az alapossága miatt – ahogy felépíti és láttatja a futás iránti szenvedély kialakulását, amelyről, aztán kiderül, hogy milyen jól jön szorult helyzetekben.
S ha már a szorult helyzetekről írok, akkor mindenképpen kell említenem a szinte azonos című novellát is, mint olyan, amit kiemelnék a többiek közül. Annyira lehetetlen helyzetbe kerül a főszereplő, s az onnan való kikerülése sem könnyű dolog. Az élet igenlése felülír minden undort, minden olyan helyzetet, ami korábban elképzelhetetlen volt.
A pokol macskája történet sem semmi! Még jó, hogy a házunk macskája nem a könyvben említett színű, igaz, hogy időnként előveszi a “minitigrismivoltát”, de azért annyira nem ragadtatja el magát, mint a könyvbeli társa. De a mi macskánkat így szeretem, Stepen King macskája meg így válik emlékezetessé.


Jaina
3.0/5

Ebben ​az évben szinte az összes King novelláskötetet végigolvastam már és döbbenetes, hogy a Napnyugta utánt tényleg ő írta. Lehet, hogy volt valami közös megegyezése a kiadóval, hogy egyben megjelentetik a rosszul sikerült novelláit…egyszerűen másra nem tudok gondolni. Nagyon ritkán fordul elő velem, hogy Kinget nehezemre essen olvasni #khm…Bilincsben# , de bevallom őszintén, ebből a kötetből többet is fel tudok sorolni, ahol szabályosan kényszeríteni kellett magam a továbbolvasásra. A mézeskalács lány ilyen volt, ahogy az Amiket hátrahagytak is. A Szorult helyzetben szimplán csak nagyon undorító volt, a Bizonyítványosztás délutánja meg szerencsétlenkedősen béna. Két valóban “King minőségű” novella sajnos csak az N. és A szobakerékpár volt :(


cintiatekla
4.5/5

A ​fülszöveg alapján, és King a köszöntőjében is kihangsúlyozza, hogy ezer éve nem írt novellákat, és elszokott tőle, nem tudja, hogy hogyan sikerültek. Nagyon jól, mert nagyon üt mind, egytől egyig. Összefoglalva viszont azt mondom, hogy talán pont a történetek rövidsége adja az erejüket, nincs idő eltökölni hosszas helyszínleírásokkal és egyebekkel, hanem úgymond rögtön a tárgyra kell térni. És igen, volt, amiket olvasgattam volna még, vagy mondjuk nagyon szívesen megvásárolnám önálló regényként, ha bővítve is lejegyezné King.

Bővebben: http://teklakonyvei.blogspot.hu/2014/09/stephen-king-napnyugta-utan.html


Kathleen
5.0/5

Közel ​8 éve olvastam először, a legelső egyetemi vizsgám előtt, várakozás közben kezdtem, korai karácsonyi ajándékként. Most felidéződött bennem az akkori énem, az a vizsgaidőszak, az a tél. Nem a kedvenc novelláskötetem (az a Csontkollekció), de azért jó. Igazi King.
Az Állomás keserédes és bús, mégis kicsit vigasztaló, hogy van valami azután.
A mézeskalács lány tengerparti hangulata már az első alkalommal megragadott, és bár szívből gyűlölök futni, végig drukkoltam Emnek. És végre egy hepiend! Jól esett.
Harvey álma a legvadabb rémálmom. Sok álmom tűnik előérzetszerűnek (szerencsére csak apróságokban, találkozásokban), és félek, hogy egy nap egy rémálmom válik valóra. (És persze attól is félek, hogy egy nap megöregedve azon tűnődöm majd, ezért küzdöttem annyit?)
A Kényszerpihenőben magamra ismertem. Bárcsak néha az alteregóm vehetné át az irányítást, és olyan volnék, amilyennek megálmodtam magam.
A szobakerékpár kellemes befejezése megdöbbentett. Szerencse, hogy csak tévézés közben félórát szoktam tekerni.
Az Amiket hátrahagytak nem a kedvencem. Nem szeretek 9/11-re gondolni.
A bizonyítványosztás délutánján egyre többet töprengek Korea és Amerika kapcsán…
N. nyomasztó. A legkevésbé reális novella, inkább tűnik mesének.
A pokol macskája olvasása után megsimogattam Zizikét, a világ legkedvesebb cicóját.
A New York Times-előfizetés kicsit kellemetlen, kicsit kellemes. Jó lenne még egyszer beszélni azzal, aki elvesztettünk. Bár biztos szívszaggató lenne. (Biztos, ami biztos, mindig kedves szavakkal búcsúzom el a szeretteimtől.)
A Néma tetszik. Kedves tőle ez az apró kis “szívesség”.
Ayana kicsit a Halálsoronra emlékeztet.
A Szorult helyzetbent nem ebéd közben kellett volna olvasnom…


Isabel_Rose
5.0/5

Mint ​minden King könyvnek, ennek is nagyon lelkesen ültem neki. Valahogy mégsem fogott meg annyira, mint pl a Ragyogás vagy a Setét torony 1-2….
Bevallom. sosem vonzódtam igazán a novelláskötetekhez, bár ez egy picit közelebb hozta hozzám. (King írta, nekem elég ennyi.) De a kedvencem még így sem lett..Hogy mégis miért kapott 5 csillagot? Mert az író magasan a legjobb még mindig. :)


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

59.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók