Ajax-loader

Ebben ​a művében Selvarajan Yesudian a több mint másfél millió példányban elkelt és tizennyolc nyelvre lefordított Sport és jóga gyakorlatait viszi tovább, és bemutat számos újat. A gyakorkatokat táblázatokba rendezte, az év minden hetére egyet, hogy gondosan kiválogatott, lépésről lépésre összeállított jógakurzust nyújtson át az olvasóknak. Minden gyakorlatot körültekintő leírással és pontos illusztrációval látott el. A könyvet Yesudian saját versei és finom rajzai gazdagítják nagy jógamesterek és filozófusok idézetei mellett. Ily módon egy praktikus és gyönyörű kézikönyvet vehetünk kezünkbe, amelyet egyetlen komoly jógagyakorló sem nélkülözhet.
Selvarajan Yesudian hatha és rádzsa jóga képzését gyermekkorában kapta egy megvilágosodott mestertől, Mohan Singhtől. Akkoriban sorozatosan súlyos betegségek kínozták, köztük utolsóként az izomsorvadásos bénulás, melyekből a jóga gyakorlásának segítségével tökéletesen felgyógyult. Tizenkét évig élt Budapesten, ahol a Magyar Királyi Testnevelési Egyetem, majd később a Magyar Királyi Orvostudományi Egyetem hallgatója volt.
Ebben az időszakban ismerkedett meg Haich Erzsébettel, a védánta filozófia egyik legnagyobb szaktekintélyével. Együtt nyitották meg első hatha és rádzsa jóga iskolájukat, majd tizennégy évvel később számos svájci városban alapítottak elsőként jógaiskolát.
Első könyvük a Sport és jóga volt, majd ezt a Rádzsa jóga és a Jóga és sors követte, amelyek nagy sikert arattak, valamint Yesudian beszélgetései és előadásai nyomán A sokrétű jóga, amely elsőként német, majd angol nyelven látott napvilágot. A Nemzetközi Nyári Iskola, amelyet Selvarajan Yesudian és Haich Erzsébet minden évben júniustól szeptemberig tartottak Ponte Tresán, lelkes tanítványokat vonzott a világ minden részéről, akik égtek a vágytól, hogy beható hatha és rádzsa jóga képzésben részesüljenek.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

17.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók