Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Adriaticum
2.5/5

Zsoldos ​Vera borítója után másra számítottam. Nehezen állt össze. A szöveg szerkezete és formája modern, a téma ötletes, mégis az egész valahogy nekem nem vezetett sehova, a karakterek általában véve kevéssé váltak megfoghatóvá számomra, a sok semmibe vezető párbeszéd nem kötött le.
Egyik erénye volt, hogy helyenként, néhány vonatkozásban hitlesnek hatott a kor megidézése – a poros falusi dzsentricsalád alakjai, körülményei, gondolkodása pl. Mégis meseszerű az egész tálalás, amit alapvetően szeretek, de itt nem jött be.
A legérdekesebb elem számomra a kikeresztelkedett, jómódú fiatal, magányos kereskedő alakja volt. Annak a ki nem mondott, de fenntartott láthatatlan távolságnak a megfogalmazása, ami egy ilyen vidéki, egyedülálló zsidó származású ember és a nemzsidó többségi környezet között feszült – ez nagyon átjött. Nem is értem. Szerintem ez egy fontos és sok helyen jelenlévő figura, mégsem írják meg, pedig sokkal érdekesebb, mint örökké szabályszerű zsidó karakterekkel dobálózni, mint valami kötelező egzotikummal, amire harap a vásárló.
Ez mondjuk nem a leglényegesebb eleme a könyvnek, sőt, nagyon el is sikkad a kusza szálak között, pedig igazán érdekes, eddig ilyenről még nem olvastam. Városban más volt talán mindez, de vidéken pontosan így zajlott.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

7.5
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók

  • Nem szerepel egyetlen kollekcióban sem.