Ajax-loader

Gyönyörű ​történet a McLarené. A több mint negyven esztendőt felölelő sztori, a magát egy kicsiny garázsvállalkozásból a világ egyik legismertebb és leggazdagabb istállójává kinövő team históriája bőségesen tartalmaz annyi fordulatot, hogy szinte nem is érti az ember, miért nem született eddig regény vagy film a csapatról.

Hogy sikerkorszakok vagy éppen hullámvölgyek köszöntöttek a Bruce McLaren, Teddy Mayer vagy Ron Dennis vezette alakulatra, az gyakran apró véletlenek sorozatán múlott. Körülbelül úgy, mint a mögöttünk álló legutolsó, 2007-es szezonban, amikor is – a dolgok jelen állása szerint – az utolsó pillanatban, mindössze egy-egy ponttal maradt le a hőn áhított huszadik világbajnoki címről az Ezüstnyilak mindkét sztárpilótája. Ami azonban még talán ennél is jobban fájhat a McLaren csapat tagjainak és valamennyi szurkolójának illetve szimpatizánsának, az a győztes személye, még inkább annak istállója: az ősi ellenség és ellenfél Ferrari sikere.

A maranellóiak győzelmeiről már több kötet is született idehaza az elmúlt esztendőkben, de a rivális alakulat legnagyobb sztárjainak – Fittipaldi, Hunt, Lauda, Prost, Senna, Hakkinen, és a világ tetejére felkapaszkodni nem tudó, de tehetségükben a felsoroltaktól többségükben el nem maradó versenyzők – “családregényét” ezidáig még nem ismerhették könyv formájában a magyar olvasók. Ezért döntött úgy egy Formula-1-es magazin szerkesztősége, hogy elmeséli Önöknek, mi minden történt eddig a sportág második legpatinásabb istállójával a száguldó cirkusz világában – és azon kívül.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók