Ajax-loader

„Itt ​fekszem csukott szemmel egy külvárosi bolgár hotel halljában reggel hatkor. Gyakorlatilag annyira részeg vagyok, hogy ennél józanabb nem is lehetnék. Mit keresek én itt?

Ezt a kérdést mindig felteszi magának az ember. Mit? Semmit! Otthon mit keresek? Magamat, a karrieremet, a családomat, pénzt, mit keresnék? Semmit! Nem keresek, vagyok. Hogy kerültem én ide? Ez a másik kérdés. Úgy, hogy idejöttem. Eldöntöttem, hogy ide akarok jönni, vagy ez esetben valaki más döntötte el, és akkor ide jöttem. Mi értelme ennek az egésznek, mi értelme az életemnek? Miért nem utazunk úgy, ahogy mások? Miért nem nézzük végig az összes múzeumot, a romokat, a különféle házakat és köztéri szobrokat, miért nem keressük meg a helyi magyarokat vagy ápoljuk és építjük a kapcsolatokat a bolgár művészekkel, miért nem? Miért ülünk inkább kocsmák teraszán, miért nem ülünk otthon kocsmák teraszán, ha már más tervünk nincsen? Miért vágyunk bolgár, norvég, tunéziai, jamaicai, japán nőkre?”

Márczy Lajos, A csemegepultos naplójában megismert író visszatér! Tíz utazás a világ legkülönbözőbb tájaira, tíz rendhagyó útirajz. Mindegy, hogy skandináv fagyok vagy karibi fülledtség, mindegy, hogy a kárhozat nyüzsgő nagyvárosa vagy az érintetlen szépség óceániai szigete: Márczy Lajos bárhová utazzon is, a közép-európaiság életérzését, a magányra és a boldogtalanságra ítéltetettség biztos tudatát mindig magával cipeli poggyászában. S bár a sors nehéz és kipakolhatatlan, megfelelő mennyiségű rum, vodka vagy tetszőleges helyi italok fogyasztásával uralható – erről győz meg minket Gerlóczy Márton alteregója alkoholtól és humortól tocsogó úti beszámolóiban. Bangkok, Los Angeles, Kingston, Bora Bora és Békéscsaba: csak néhány távoli és egzotikus helyszín, ahová a segítségével elrepülhetünk.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók