Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Nekem ​nagyon tetszettek ezek a medvés versek, annál is inkább, mert én is nagy medvegyűjtő voltam egykor. Ahogy megelevenedtek ezek a macik a szemem előtt, mindenféle helyzetekben, diskuráltak, filmet forgattak, tévét néztek, kocogtak, nagyon el is szégyelltem magam, hogy az én medvéim bizony zsákokban laknak most, de még ez sem akadályozza meg őket abban, hogy a nagy medvelelkükkel szeressenek engem. Mert ők ilyenek, bizony. :)
Ezenkívül pedig szerintem egyik-másik versnek felnőtteknek szóló, mögöttes tartalma is van. Hmm, a mackók okosak és gondolkodnak.
Http://konyvutca.blogspot.hu/2016/04/verses-meses-konyvek.html


Csabi
4.5/5

Nos, ​azt szögezzük le, hogy ezek nem gyerekversek. Agócs Írisz cuki rajzaival sem (habár nekem az eredeti 77-es kiadás van meg más rajzokkal). A kiadó 4-99 éves korosztálynak ajánlja, az Alexandra besorolta nemes egyszerűséggel a 4-8 éves kategóriába. Megnézném én azt a 8 évest, aki érti ezeket a verseket. Néha én sem. De sebaj, akik ajándékba megveszik úgysem olvasnak bele, nem jutnak tovább a színes cukorságon. ’77-ben jelent meg először, az azért nem volt olyan cuki valóság. Na jó, cukor volt, de pl. banán…
Tandori szabadságon, olyanok ezek a versek. Egy részük amolyan kis életkép otthonról, medvetársaságban, mások meg próbálnak valamit megfogalmazni virág- (medve) nyelven, ahogy az már a kádárizmus alatt dívott. A “Más”-maci című verset szerintem nem kell magyarázni, akkoriban nem volt jó másnak lenni )most sem(. Vagy ott van A mackó mind kiváncsi című vers. Nem tudjuk, mire gondolt a költő, de egy kettéosztott világ képe dereng fel a versből. És még megemlítem a Megkönnyebbülés és a Nehéz dolgok című verseket, amik az írói lét nehézségeiről szólnak.
És érdekességképp még megjegyezném, hogy a bevezető-féle végén ott egy smile, 1977-ből! Meg lehet nézni, a linkek alatt ott az egész kötet ebookban.


Perly
4.5/5

A ​medvék iránti imádatom miatt esett a választásom erre a kötetre. Tandori Dezső most sem okozott csalódást. Egyik vers sem volt az a “hű, de hosszú”, ami azért jó, mert így legalább egyiknél sem vesztettem el a fonalat. #(Nem úgy, mint a múltkor.)# Bár ezek között is volt olyan, ami nagyon tetszett, és olyan is, ami kevésbé.


KBCsilla
-/5

Olvastam ​véleményt, ilyet is, olyat is,
ezektől jobb verset, írtam már magam is.

Nagy Mackó-Medve-Maci – imádó vagyok, jöhetnek a bundások minden mennyiségben hozzám.
A könyvről alkotott elég szélsőséges vélemények felkeltették érdeklődésemet, de valahogy sejtettem előre, hogy nem lesz egyszerű a dolog.
Elővettem hát, és nagy lelkesen hozzákezdtem, mellétéve amúgy is mindig kéznél lévő játékos énemet, hozzá még eredeti szakmámat is.
Aztán hamar kezdtem kiborulni, már a bevezető versikétől.
A Ha című egész kedveskére sikeredett, de a végéig tartó folyamatos hullámzásom után – még jó, hogy nem lettem tengerimedve-beteg – a pálma akkor is az Így lett a sakk fejére került.
Elég sok versnél azt tapasztaltam, hogy aranyosan indult, már kezdtem volna ringatózni a rímek dallamától, amikor mintha skizofrén nagymama közbelépett volna, homlokegyenest másról, másfajta rímekkel szólt.
Komolyan, mintha egy kicsit problémás lelkületű, beteges szemléletű, és bármily sok más idegi eredetű gonddal küszködő, félig sem sikerült, néhány éves pálcikaemberke írta volna. Ugye elég finoman fogalmaztam?
Pedig én úgy akartam szeretni, de már nevetni sem volt kedvem, gyatra, halványka mosolyocska sikeredett csak néha, de lehet az is csak azért, mert gyorsan közeledett a vége.
Sajnálom.
Azt a gyereket is, aki a kezébe kapja.


eeszter
4.5/5

Mi ​a gyerekekkel nézegettük a könyvecskét, de tudjuk, hogy több van a versek mögött, mint ami első pillantásra tűnik. Én most ismerkedtem a szerzővel, de szerintem fogok még olvasni tőle.


zsofigirl
3.5/5

A ​versek annyira nem. De én ilyen aranyosan illusztrált könyvet még soha nem láttam. Olyan édiii, hogy mindjárt belehalok. Na. :)


Tiger205
3.0/5

Tandori ​Dezső fura.
Egyes versei nekem nagyon érthetetlenek, elvontak.
Néhány meg pont betalált.
Tandori Dezső a szavak mestere. De néha olyan távol áll tőlem…
A képek is nagyon jók. Sőt. Édesek.


Szávitrí
3.0/5

Nem ​bírtam végig olvasni. Egyszerűen nem tetszettek a versek, aztán arra gondoltam, hogy minek olvassak olyan verseket, amik nem tetszenek…?
Agócs Írisz illusztrációi persze szokás szerint tündériek. Elfogadnám őket könyvjelzőn, képeslapon… :)


Judzsin
5.0/5

Akár ​az egész könyvet is kiírhatnám az idézetekhez, mert mindegyik annyira mackós! Nagyon kedvelem az illusztrátor hölgyet is. Vágytam is erre a könyvre, amióta rátaláltam a blogjára. Tandori Dezső meg már amúgy is a szívem közepében volt.
5 csillagos mackókönyv. Nem vitás!


Tíci
5.0/5

Ötöst ​adok, hogy javítsam az átlagot, mert ennyire nem rossz, sőt! Én megdvefan vagyok, van is egy kisebb gyűjteményünk, szóval jó pár vers a szívemhez nőtt. Az egyiken még zokogva is sírtam a macimat ölelve! És ezután elő fogom venni a Főmacimat a vonaton, hogy integessen @Gedi-nek, ha már Tandori is ennyire oda van értük, azt hiszem én is megtehetem!


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

21.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók