Ajax-loader

Óriási ​irodalma van a halálnak és a haldoklásnak, arról azonban csak kevés megbízható beszámoló szól, hogy miképp halunk meg. E könyv sorra veszi, hogy a különböző betegségek hogyan oltják ki az életet, de nem rémületet sugall, hanem demitologizálja a halált, és segítségünkre van abban, hogy megszabaduljunk e terra incognitáról, az ismeretlen birodalmától való félelmünktől.
Bár a halálnemek – az AIDS, a rák, a szívroham, az Alzheimer-kór, a baleset vagy az agyvérzés – mindennaposak, mindannyian másképp halunk meg, mint addig bárki más. A halál megjelenési formái ugyanolyan jellegzetesek, mint amilyen az arcuk életünk folyamán. Minden halál mögött egy egész élettörténet húzódik. Hogyan halunk meg? című könyvében Sherwin B. Nuland sebész és egyetemi oktató olyan haláleseteket mutat be, amelyek nemcsak arról szólnak, miért hal meg valaki, hanem arról is, hogyan. A halál átélésének olyan leírását adja, amely nyilvánvalóvá teszi, hogy saját halálunkat illetően mindannyiunkat megadatik a választás.

Sherwin B. Nuland a Doktorok – az orvostudomány története című könyv szerzője, sebészetet és orvostörténetet oktat a Yale Egyetemen, a Connecticut Medicine című folyóirat irodalmi szerkesztője, a Journal of the History of Medicine and Allied Sciences című folyóirat igazgatótanácsának elnöke.
Családjával a Connecticut állambeli Hamdenben él.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók