Ajax-loader

“CÍM ​NÉLKÜLI”

Először ez lett volna a cím. Cím helyett… Mert… Igazából semmi jót nem tudtam kitalálni. Amibe ezt írtam otthon, az egy kicsi zöld füzet, aminek ezt a címet adtam: Kicsiny zöld füzetke. De mivel a címnek tükröznie kéne azt, amiről szól, lehetne ez: Napló jellegű. Vagy köszönő jelleggel csak ennyi: HELLO.

Szóval válassz egy neked tetszőt! Vagy ne.

*

Lehetnének itt rajz jellegű dolgok is. Amikkel próbáltam kúrálni magam, mert még régen azt mondták, hogy tehetséges vagyok. Pedig csak arról volt szó, hogy akkor még nem tudtam máshogy kifejezni magam, csak rajzolással. Utána megtanultam írni, meg fogalmazni. Azóta szavakkal könnyebben kifejezem magam, mint képekkel.

Sajnálom, hogy nem tudtam teljesíteni szüleim egy nagy kívánságát, hogy festő legyek, vagy grafikus. Talán sikerült volna, ha nem tanultam volna meg beszélni, írni, olvasni…

De így azért mégis jobb, nem?

*

A kiadóm szerint kellene ide egy “előforduló szavak, kifejezések magyarázata”. Amíg én teljességgel bele voltam/vagyok merülve külön szlenget tartalmazó világomba, észre sem vettem, hogy a “más világban élők” esetleg nehezen értelmezhetik ezt a nyelvet.

Nem teszem abc-sorrendbe a szavakat, ha nem haragusztok meg érte, mert azt már áltsuliban is utáltam. Olyan sorrendben lesznek, ahogy szerepelnek az írásomban…

*

Tessék:

THC: Ez a marihuána hatóanyaga. Béke veletek! Peace!

Alkesz: Az alkoholista szó rövidítése. Olyan, mint a palacsintának a palesz.

Kékhalál: Szerintem ezt a windows használók jól ismerik, bár nem akarok ebbe beledumálni, mert nagyon analfabéta vagyok a gépekhez, csak még annyit, hogy ez az, amikor kék lesz a képernyő, és az égvilágon semmire nem reagál a számítógép. Naggyon bírtam “szeretni” az ilyet!

Borderline: Személyiségzavar. Ilyen vagyok. Most nem ecsetelném az összes tünetét, mert tulajdonképpen erről szól az egész írásom.

Bura: Egy weboldal, hozzá tartozó fórummal. Keressétek fel, ha kíváncsiak vagytok!

Csopi, depi, öngyi…: Rövidítések. (csoport, depresszió, öngyilkos…), szoktam így beszélni. Egyik kedvencem a gyümijogi (gyümölcsjoghurt).

Műhely: Ez egy csoportfajta Tündérhegyen, a pszichoterápiás kórházban.

Bulímia: Az a fajta evészavar, amikor az ember nem tud ellenállni brutális faláskényszerének, majd rájön, hogy meg fog hízni, ezért szándékosan kihányja.

Lógus, áter: Pszichológus, pszichiáter.

Falcolás: Önmegsebzés, nem szuicid szándékkal.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók