Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


gyuszi64
4.0/5

A ​könyv elején elkezdtünk futni, később gyorsítottunk, a végén hajráztunk.

Pörgős akciósor-jelenetek és ütköző-párbeszédek sorozata a könyv, mintha az írónő sajnálta volna az időt az elmélyüléstől, vagy a leírásoktól-jellemzésektől (ami kár). Ennek lehet hogy műfaji okai vannak (négy külön írt elbeszélés van összefűzve), és bár a könyv nagyon olvasatja magát, az olvasói hiányérzet egyértelmű.

Egy politikai felhangokkal fűszerezett modern X-Men történetet kaptunk, ami 40-50 évet nyúl előre a jövőbe. (Az eredeti képregény a 60-as évek első feléből való, ez a könyv 1973-as.) Az írónő szép részletességgel szedegette össze azokat a társadalmi területeket, ahol a különleges pszi-képességek hasznosíthatók, és végig optimista az emberi és pszi jövő kapcsolatát illetően. (Ez a másik hiányérzetem: kicsit túl szép lenne ez az elképzelt együttélés.)

Van Vogt hatása is kétségtelen (pl. Slan, 40-es évek), de leginkább az írónő számomra ismeretlen stílusa lepett meg. A hét sárkány-regényét olvastam korábban, ez a könyv teljesen más. (Nekem amaz jobban tetszett.)


Hanon13
4.0/5

Csak ​hogy mindenki tisztában legyen vele, elárulom; nincs ebben semmi mágia, ezek mind-mind nagyjából különleges képességekkel megáldott hétköznapi emberek. Oh és nincs benne Pegazus, csak mint metafora van alkalmazva.
A másik amit érdemes tudni, azok a hasonló kötetek megjelenési dátumai:

X-Men – 1968
Pegazus nyergében – 1973
Wild Cards – 1987

Mivel a fülszöveg…hogy is mondjam…egyszerűen csak rossz, ezért gondoltam hogy az értékelés előtt ezeket mindenképpen meg kell említenem. Mivel igen, ez a kötet körülbelül egy enyhébb X-Men, bár itt nincsenek szárnyas emberek vagy éppen alakváltók.
A kötet hasonlóan épül fel mint a Wild Cards sorozat, 4 nagyobb fejezetet tartalmaz és mindegyik egy-egy rövidebb történetet mesél el. Az első nagyobb szekcióban megtudhatjuk kik voltak az elsők, akik tudományosan is bizonyítani tudták, hogy a parapszichológia nem kitaláció, tényleg léteznek emberek akik látják a jövőt, akik tárgyakat találnak meg, esetleg olvasni tudnak a gondolatainkban. Létrehozzák a saját Központjukat, ami segíti a Tehetségeket, lakhelyet biztosítanak nekik, munkát találnak számukra, illetve oktatóközpontként is működik, ahol a fiatalok megtanulhatják kezelni képességeiket.

Azt sajnálom csak igazán, hogy ennyi jelent meg belőle magyarul. No meg azt hogy a borító simán megérdemelné a világ legocsmányabb borítója címet. Aki ezt a szörnyeteget létrehozta azt minimum kirúgnám és megoldanám hogy soha többé ne készíthessen borítót. Én jobbat rakok össze 2 perc alatt….Photoshop nélkül, Paintben…
Egy kicsit nyögvenyelősen indul, de a kötet felénél szépen beindul minden és utána az ember már csak falja az oldalakat. A következő kötetek biztosan hasonlóan izgalmas és élvezhetőek lesznek, folyt. köv. angolul~


eeszter
4.5/5

Négy ​részből áll a könyv, amiből az első rész tulajdonképpen bevezető abba, hogy hogy alakult ki és működik a Tehetségekkel foglalkozó központ. Ezt a részt olvasva arra gondoltam, hogy “remélem nem ilyen lesz végig” – mert valahogy száraznak és semmitmondónak tűnt. Aztán a következő részek már sokkal jobban tetszettek, lekötöttek a leírt események.


NagyMarika
4.0/5

Nos, ​bevallom, rosszabbra számítottam. Ez olyan McCaffrey-s volt egy kis sci-fi és x-men fűszerezéssel. Az írónőre jellemző kreativitás is benne van, mindig tud valami újat mutatni. Továbbra is szeretem a stílusát, nem bánom, hogy elolvastam. Az egy csillag levonást azért kapta, mert nagyobb durranásra számítottam a végén. Bár ez McCaffrey-nél gyakran sikerül laposra. Azért jó volt.
Jaj az “asszonyi tehetség” volt a legjobb, amikor a nő képessége abban merült ki, hogy szex közben kedvére átrendezte éppen foganó gyermeke génjeit. X’D


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók