Ajax-loader

Álmában ​nem, de életében egyszer kinyílik az ajtó az írónő előtt. Szeredás Emerenc ajtaja, amely mások számára örökre zárva marad. A megingathatatlan jellemű, erkölcséhez és hiedelmeihez tántoríthatatlanul ragaszkodó asszony házvezetőnőnek áll az írónőhöz, ám első perctől nyilvánvaló, hogy ő diktál. Gazdája megmérettetik, és nem találtatván könnyűnek, Emerenc nem csupán otthona, hanem lelke ajtaját is megnyitja előtte, ha csak résnyire is. Így sejlik fel Magyarország huszadik századi történelmének kulisszái előtt egy magára maradt nő tragikus, fordulatos sorsa. Vajon mit őrizget az idős asszony a hét lakatra zárt ajtó mögött?
Az ajtó a ki- és bezártság, a születés és a halál ősi jelképe. Állandó kettősség jellemzi a két főhős áhítatosan odaadó, máskor szinte gyűlölködő kapcsolatát is. A szeretet kapujában állnak. Sikerülhet-e végül beljebb vagy elengedni egymást?
Az ajtó Szabó Magda talán legismertebb regénye: Szabó István forgatott belőle filmet, és 2015-ben felkerült a The New York Times sikerlistájára.

Értékelések
4.9/5 - 7 értékelés alapján

Elgondolkodtató történet a mi belsőajtónkról. Hogy ki merjük-e nyitni…és kinek… mikor… hogyan??? Mindannyian őrzünk titkokat és nem szeretnénk, hogy bárki megtudja. Mélyen elzártuk magunkban, de időnként jön egy személy , aki érdemes arra, ,hogy belépjen azon az ajtón,…de ha az illető nem tudja megbecsülni ezt a gesztust, akkor újra bezárul és talán örökre csukva marad. Néha mi is szeretnénk más ajtaja mögé benézni, de azt ki kell érdemelni. És egyáltalán szabad-e benézni, főleg, ha ő nem akarja, erőszakosan.?
Nehéz kérdések ezek, melyet a regény végig feszeget egy ember, történetesen Emerence életén keresztül.
Mikor végére érsz a könyvnek biztos ezek a kérdések foglalkoztatnak és nem engednek egy darabig. Engem biztosan


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
4.9/5

Statisztika

49.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók