Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Kókuszka
4.5/5

Jack ​Reachert, a hadsereg katonai rendőrségének egykori tagját az FBI zsarolással ráveszi, hogy tanácsadóként járjon el azon gyilkosságok megoldásában, ahol a női áldozatok anno szexuális zaklatási ügy után hagyták el a hadsereget. A sorozatgyilkos semmiféle nyomot nem hagy a tetthelyen, kérdéses a tényleges halálok is. Reacher miközben elméleteket gyárt, megpróbál az FBI szorításából is szabadulni. Már-már megoldódni látszanak a dolgok, de az igazi csavar csak ezután következik. A karakterek jól megformáltak, a történet jól felépített, az eltusolások igencsak drámaian életszagúak.


Roszka
5.0/5

Nagyon ​jó krimi, teli csavarokkal, és a vége igazi meglepetés. Egyre inkább tetszenek Child történetei.


gyuszi64
5.0/5

2020/191. ​könyvtár (24. értékelés)

Jó kis izmos krimi, nagyon behúzó és szórakoztató, igazi ismerkedés a szerzővel. A Csak egy lövés c. filmadaptációt ismertem tőle korábban, a pozitívumokat megkapjuk ebben a regényben is, sőt stilárisan összefogottabbnak tűnt, mint a film. Nagyjából azt mondhatom, kevésbé tartalmas és mély, mint egy erős skandináv újgenerációs krimi, viszont érdekfeszítőbb és szórakoztatóbb, a könnyedsége pedig kissé csalóka.


robinson
5.0/5

Ez ​megint nagyon nagyon jó volt! Halvány sejtésem volt, de nem akartam elhinni, ki a hunyó… Letehetetlennek bizonyult, izgalmas és jó történet a kapzsiságról.
https://gaboolvas.blogspot.com/2019/06/a-titokzatos-latogato.html


Gyöngyi69
5.0/5

Első ​olvasásom az írótól, de nem az utolsó, mert ez a krimi első pillanattól fogva lekötötte a figyelmemet, végig foglalkoztatott, és még ha a sztori háromnegyede tájékán rá is jöttem, ki a gyilkos, azért nem lehettem benne teljesen biztos. Ráadásul voltak olyan kérdések, amikre sosem jöttem volna rá, így az utolsó oldalakig szolgált Lee Child meglepetéssel. A végén éreztem egy-két bizonytalan / elkapkodott / eltúlzott részletet, de azért marad az öt csillag. Majd legközelebb szigorúbb leszek.


kvzs
4.0/5

Kicsit ​más, mint a többi Lee Child regény, ugyanis Reacher nagyon nem akar részt venni a nyomozásban, amibe belecsöppen, és mindent meg is tesz, hogy ki tudjon szállni…
A regényen nagyon érződött a hadsereg-FBI ellentét, és néha már fájdalmas volt, amennyire hülyének tűntek a nyomozók. Ennek ellenére kikapcsolódásnak már megint tökéletes volt.


Hehhe… ​Reacher olyan szarkasztikus lett, hogy időnként hangosan felnevettem. Aztán a könyv harmadánál belibben egy újabb szép nő, és már nincs kedve a srácnak a szarkazmushoz.
Az egyszemélyes igazságszolgáltató rendszer ismét arat. Rendet tesz a védelmi pénz piacon, a katonaságnál és az FBI-nál is. Mindezt egyetlen könyvben.
A teljes “megfejtést” azért nem lehet előre megjósolni, de nekem hamarabb volt spúrom, mint Reachernek. Pedig se rendőr, se katona, se FBI-os nem vagyok. Lehet, hogy pont ezért.
Ideális olvasmány, a habkönnyű kategóriában. Sokat nem érdemes várni tőle, de lekötheti a figyelmed.


bogcica
5.0/5

Bombasztikus ​öt csillagot érdemel! Végig fent tartja a feszültséget, nagyon izgulós. Ahogy időnként beidézi a gyilkos gondolatait, tetteit, meg közben a sehogy sem álló nyomozás zajlik. Jó kis mellékszálakat kapunk, tényleg ötletes. Már majdnem vége van a könyvnek, és még mindig semmi… A gyilkos személyét elég hamar megsejtettem, nagyon vártam, igazam lesz-e végül, mert azért sokszor eléggé elbizonytalanodtam. Aztán biztosan van olyan, aki kitalálta, hogyan halnak meg az áldozatok, de nekem nem sikerült rájönni. Amikor kiderül az igazság, azért fogtam a fejemet, hogy pedig rájöhettem volna. A férjemnek nem tetszett, de nekem nagyon. Hajrá Reacher! :D


Látva ​a Jack Reacher című filmet, gondoltam, ideje, hogy tiszteletemet tegyem Lee Child papírra vetett világába, hogy találkozhassam ezzel a híres karakterrel, aki már egy egész regényfolyam főszereplője.
Ami biztos: a sehová sem tartozó, semmivel sem rendelkező volt katonatiszt alakja kifogástalan. A történettel sincs baj, bár nem örültem neki, hogy a könyv felénél megmondtam ki, hol és miért. S mivel Reacher szürkeállománya glédában áll a pipázó angol és a kackiás bajszú belga mellett, ki is húztam magam egy pillanatra, mikor a könyv végén az önigazolásomba futottam.
Talán írnom kellene nekem is!
(Azért a kisördög nem alszik bennem. A regény hőse majdnem két méteres. Cruise meg a filmben alig170 cm. Magas sarokkal. És az a szcientológiai felső test!)


sanni243
3.5/5

Sajnos ​elég hamar rájöttem, mi a megoldás, de ettől eltekintve jól megírt, érdekes és jó ritmusú történet.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

14.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók