Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Szerintem ​AC-nek van jobb regénye, de a hangulat remek. Volt néhány dolog, amit nem értettem – nem derült ki -, és kedvenc nyomozóm sem brillírozott – hónapokig húzta a nyomozást -, de azért egyszer érdemes elolvasni.


pannik
5.0/5

Megfejthetetlen, ​kitalálhatatlan volt ismét a gyilkos személye.
Pedig elég elvetemült és abszolút nem kézenfekvő megoldást választottam de nem jártam sikerrel most sem :)
Poirot brillírozott ismét. A történet gyorsan, könnyen olvasható, tetszett.
A szereplők, természetesen, szinte mindannyian gyanúsak, de a gyilkost még álmomban sem gondoltam volna, hogy ott keressem ahol az volt :) Így a vége nagy meglepetés lett.


pável
4.0/5

Ha ​Poirot-t meglátjuk egy vasútállomáson, aznap repülővel utazzunk, vagy ússzuk át az óceánt, mert tuti lesz egy vagy több hulla aznap az egyik vonatfülkében. Ezen kívül annyit mondhatok még: Poirot zöldszemű mókussá változik, ezt nem én találtam ki, majd meglátjátok. Amúgy minő zavar az erőben: Poirot mellett utalás esik vénséges kolléganőjére! Ugyanis St. Mary Mead-ből indulunk, Miss Marple akciórádiuszának középpontjából. Persze halvány utalás ez, hiszen ha egy tetthelynél mindketten megjelennének, az a jelenet neonként sercegne, mint egy párbajjelenet két lézerkardozó közt.

Továbbá ebben a krimiben szerepel kedves bloggerkolleginám “keresztanyja”, @Katherine_Grey is… Aki már rengeteget – szinte enciklopédikusan – foglalkozott A.C. krimijeivel, és aki erről a darabról ezeket írta, s nagyjából egyet is érthetünk vele: “Az egykor ‘A kék express’ címen is kiadott könyvet Agatha Christie saját bevallása szerint kifejezetten utálta. Be kell valljam, ez a legkevésbé sem érdekel. Én nagyon szeretem ezt a könyvet, főképpen a hangulata miatt. Bár a rejtély össze sem hasonlítható mondjuk az Orient expresszével, a jellem- és környezetábrázolás és a könyv finom humora megéri az újraolvasást.” (http://katherines-bookstore.blogspot.com/2011/01/hercule-poirot-agatha-christie-kis.html)

(2011 körül)


eme
4.5/5

Ha ​valaki azt hiszi, hogy csak az Orient Expresszel való utazás nyújthat igazi élményeket, hát, az nagyot téved. Ugyanis nem a vonat teszi az embert. Az ember meg nem más, mint maga Mosieur Poirot. Ahol meg Monsieur Poirot megjelenik, ott az olvasó nem unatkozik. Utazhatnánk akár szekérrel is. De itt nincs szükség rá, hiszen van egy Kék Vonatunk. Meg számos érdekes meg kevésbé érdekes szereplőnk – dúsgazdag milliomos és (@csillagka-val egyetértek) felelőtlen és butácska lánya férjestől, egy fura régiségkereskedő lányostul, aztán egy szürke szemű, szürke nevű, csodás vagyona örökléséig szürke életű társalkodónő, egy titokzatos fehér hajú úriember, a Monsieur le Marquis és a márki mellé egy gróf is, Comte de la Roche, meg egy őrnagy – Knighton, egy táncosnő – Mirelle, egy szobalány – Ada, meg… nem folytatom tovább. Nem kell mondanom, hogy a szereplők közt ezúttal is az összes elképzelhető, sőt elképzelhetetlen kapcsolat áll fenn – különféle tranzakciók mennek végbe – van köztük anyagi és érzelmi, amerikai-orosz és brit-francia is. Aztán vannak mindig gyanús alibik, titkos műveletek, még titkosabb szerelmek, rubinként ragyogó Tűzes Szívek ;), váratlan találkozások, érdekes megérzések, és természetesen – borotvaéles logika. Ez utóbbi csak egyes számban, hisz Poirot-ból csak egy van. Ezúttal áldozatból is. Ha a Kék Vonat véletlen – vagy nem is annyira a véletlen által összeterelt utasai közt nem ismernél rá a gyilkosra (bár azért ezúttal nemcsak a szereplők megérzései igazolódhatnak be), ne aggódj, ahogy egyik szereplő mondja: „bízzon Hercule Poirot-ban, ő – mindent tud.” És tényleg.


sztinus
5.0/5

Eddigi ​legkiválóbb AC. Szép mondatok voltak benne. A nyomozás ismét mozgalmas és izgalmas. "..én jó detektív vagyok! Én gyanakszom!Mindenkire és mindenre gyanakszom. " Kezdek én is, bár rosszul tippeltem most is, talán picit kupálódom.


Kicst ​lassan indult be. Több személy is felkerült a gyanúsítottaim listájára, de végül félig jött be a sejtésem. 2 gyanúsítottam közül az egyik nyert, a másikra viszont nem gondoltam, hogy benne van.


gazibla
4.5/5

Egy ​újabb zseniális bűntény, de Poirot-on ez sem fogott ki. :) Eleinte kicsit lassan indul be a történet, de aztán felgyorsulnak az események. Nagyon tetszett Katherine karaktere, ő volt a kedvencem Poriot után a regényben. :) :) Jó történet volt, talán kicsit lehetett volna pörgősebb ezért vontam le fél csillagot. :)


Navi
4.5/5

Pedig ​én már azt hittem, milyen okos vagyok .) Aztán finoman szólva, az orrommal mostam fel :) Sebaj volt és lesz is ilyen :) A könyv felénél meg voltam róla győződve, hogy ki a tettes. Megvolt az indíték, a lehetőség. Csak olyan szinten fogtam mellé, hogy az valami eszméletlen :) Csavaros volt, pont az lett a tettes, akit én abszolút kizártam. Tetszett, nagyon jó kis könyv, szeretem Poirot-t és az ő szürke kis agysejtjeit :)


csillagka
4.5/5

Christie ​szereti a zár helyszíneket, hajó, vonat, sziget és persze az intrikát, szerelmet és a gyilkosságot is. Nem is értem, miért történik minden könyvében minimum egy tragédia, jó tudom ha nem lenne, akkor hiába várnánk kis belga detektívünkre ami egy sorozat részben elég kiábrándító jelenség lehetne.
Megérkezik mint a Miskolci gyors, mint a gyilkosság, mint az elme aki megoldja, nagyon sikerült ismételten, mindenkire gondoltam csak a valódi tettesre nem, elvittek az érzelmeim.
Kellemes kikapcsolódás, egy kis citrommal mivel a szereplőket nem tudtam megszeretni, és az áldozat valahol mélyen magának köszönhette a sorsát (felelőtlen és buta volt a végtelenségig)


dagikám
5.0/5

A ​neve alapján azt hittem hasonlítani fog az Orient expresszre, ami annyiban igaz is volt, hogy egy híres vonaton történt a bűntény. Nem mélyültünk most bele a nyomozásba Poirot- val, mint általában a kis belgától megszokhatuk, de így sem volt unalmas. Nem is kell mondanom, hogy az eredmény megint megdöbbentett. Nem tudom,higy hány AC regényt kell még elolvasnom, hogy legalább egyszer rájöjjek az írónő gondolatmenetére.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
3.8/5

Statisztika

9.7
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók