Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


egy_ember
5.0/5

Önök ​kérték

Legyen mindig kék az ég,
ne fázzanak meg a nénikék,
s ne haljanak meg túl korán!
Éljen soká mező, s madár!

Ne legyen sohase gondja,
hogy nincs egy felvevő rongya,
s ne legyen magányos reggel!
Éljen soká folyó, s tenger!

Ne legyen kérdés a vacsora,
tudja mindig, hogy mit hova,
s legyen elég foga, ha rág!
Éljen soká Erdő, s Virág!


clarisssa
4.5/5

Ezt ​a meglepő című és borítójú kötetet @ecus nyomta a kezembe, mondván: nem túl hosszú, olvassam el. Ezúton is köszönöm a felbujtást, ugyanis tetszett, amit kaptam!
Játékosság, könnyed humor, szókimondó őszinteség, sok-sok irodalmi utalás jellemzi Erdős Virág verseit és nem kerüli a komolyabb témákat sem. Az egyszerű forma, a sorok lüktetése hamar magával ragadott és már alig várom, hogy megzenésített formában is megismerjek egy-két verset. Az abszolút kedvencem egyébként a kötetből Az Örkény-jelenség.


encsy_eszter
4.0/5

Elég ​jó az aránya a súlyos és könnyű verseknek, nem is leszek tőle teljesen off, meg nem is viszi el a kínrímes (nyilván, itt szándékosságról van szó, nem ügyetlenkedésről) poénkodás irányába. Sok verset már ismertem a kötetből, de kicsit másképpen hatottak egy kötetbe ékelve, mint egy szál magukban. Hiába vékony kis könyvecske, nekem le kellett ülnöm elé háromszor, nagy mennyiségben nem tudok Erdős Virágot fogyasztani, mert elsodornak a rímek, pedig érdemes megállni, újraolvasni, újragondolni helyenként.
A kedvenc költőim közé azért egyelőre nem emelkedik, de jó volt ez, rendben volt, jön majd a többi (próza, líra) is, azt hiszem. :)

(+ nekem egyébként sokszor eszembe jutott róla régebben, míg csak pár versét olvastam, hogy hát ilyet mindenki tud, “elviszem a sálamat, elviszem a hájamat, elviszem a májamat”, de meg kell cáfolnom saját magamat, mert E. V. komolyan vehető, hiteles marad számomra, bárhogy is rímelnek a sorai, és ezt nem tudja akárki megcsinálni)


kornél
4.5/5

Első ​szűrőre, az ízfokozó darabok hatására hangulatmellérendelő állapotban olvasott, még éppen határon lévő egységes parafrázislego, másodszorra mintegy Marcel Duchamp budi féle, eldöntetlenül beépülő aktuálreflexió mozaik. Szerintem harmadszorra is lesz.


gab001
5.0/5

Bevallom, ​külső alapján ítéltem, ilyen címmel és borítóval nem sokat vártam. Ennek ellenére talán még jobban is tetszett, mint a korábban olvasott Ezt is el. Annyira találóak és magával ragadóak a szavai, a rímei és a gondolatai. Visszaköszönnek más költők sorai, de sikerült azokat olyan közegbe helyeznie, hogy így egészen más jelentéssel bírnak. Leginkább Az Örkény-jelenség (http://www.erdosvirag.hu/prozaversek/az-orkeny-jelenseg) című alkotás tetszett, egészen levett a lábamról. Biztos, hogy olvasok még Tőle.


VERDI
5.0/5

Ez ​eszméletlen volt, mondhatnám úgy is nem véletlen volt a könyv, és a szerző rám találása.

Numeró vánban megköszönöm @Cippo:nak!!

Huh gyerekek, nagyon tetszett.

5csillag


ecus
5.0/5

Bevallom, ​hogy nem ezért indultam a könyvtárba, és nem is ezt a könyvét szerettem volna kihozni Virágnak, de végül nagyon bejött a Tranbantfejű nő is. :)
Az abszolút kedvencem az Örkény-jelenség. De a többi komolyabb és könnyedebb témát érintő vers is tetszett. Talán csak azon múlt, hogy éppen olyan hangulatban voltam, amikor átjöttek belőle a dolgok. Egyáltalán nem bánom, hogy szembejött velem. :)


Uh, ​na engem ez a fajta poétika húz fel. Ennél azért legyünk igényesebbek… Ez a kötet számomra ugyanazok közé tartozik, amik hatalmasat kamuznak, a kortárs lírának az a minimuma, ami egyszerűen lehetetlen, lehetetlen, hogy bárkinek is elég legyen, aki valaha olvasott Baka Istvánt, Pilinszkyt, Sziverit és a többit, vagy az amúgy igen béna lábakon álló kortárs költészet erősebbjeit, pl. Debreczeny Györgyöt. Pihe könnyű kis játékocskák, semmiségek őrjítően nagy ostobaságokkal és kongó üresjáratokkal fűszerezve.


zsoltika
4.0/5

Hosszú ​ideje először olvasott versekötetnek jó, sőt, helyenként kiváló. Ám mivel helyenként gyengébb, csak 4/5. De megérte, az utolsóért mindenképp, nagyon.


pat
4.5/5

Na ​jó, úgy döntöttem, a honlapon található összes verset elolvastam. A legtöbbjét többször is, #könnyű, fehér ruhában is#, és jövet-menet folyton olyasmiket mondogatok nem direkt a fejemben, mint például “ez a pötty a pizsamám” meg “nyuszikás a zacsija”. És nem is idegesít. #Pluszba még a seggem is pufó.# Az öngyilkos merénylő dala a kedvencem.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók