Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


dwistvan
4.5/5

Jól ​felépített, izgalmas történet ez is. A német lány és francia nő történetéhez hasonlítva nem sodort annyira magával, de ez is egy zseniális regény. Itt nem a sorsok és a karakterek az igazi lényeg, hanem a történelem. Az mindenesetre lenyűgöző ahogy a történelem családregény formájában tálcán érkezik. Fábián Janka regényeinek különlegessége az, hogy biztos, hogy következik néhány megrázó fordulat, a szereplők között mindig kiderül valami megrázó kapcsolat, a karaktereket pedig szeretni és utálni is lehet a szerint, hogy milyenek, vagy mi derül ki róluk. Most már biztos vagyok abban, hogy a többi regényét is élmény lesz olvasni.


janka0416
5.0/5

Borító: ​5/5- Szerintem a fehér kalapos Aliz, a sötét pedig Adél.
Cselekmény: 5/5** – Annyira, de annyira szeretem Fábián Janka történeteit. :) Soha, de soha nem okoz csalódást.
Lényegében egy már megszokott történetet mutatott be az írónő, egy kis történelemmel megspékelve. :) Szval. erről túlságosan sokat nem is akarok írni…
Szereplők:
Adél: Utáltam… már az első mondat ami a könyvben elhangzott tőle, tudtam,hogy ő lesz a történet fekete báránya. Végén… megérdemelte, amit kapott.
Aliz: Drága Aliz. :) képen is látható,hogy ő volt fehérben, akárcsak egy angyal.. szőke göndör fürtök, kék szem. :) szerethető karakter volt. :)
Iván: Mindkét szerep jól állt neki. Jó fiúként, rossz fiúként is szerettem. Ő volt az,aki végén rádöbbent arra,hogy ,,amit csináltam rossz volt".
Andor: szegény hülye.. már elnézést de az volt..
Többi mellékszereplő Jojó. :) őt is nagyon szerettem, és Irma.. :D :,,még szerencse,hogy őt találtam el." :D
Szerintem érdemes elolvasni, én nagyon szerettem, mint ahogy többi regényét is. :)
Downton Abbey OST (S2)-Nothing To Forgive – http://www.youtube.com/watch?v=TBnIO0nCGRM


robinson
5.0/5

Az ​általam eddig olvasott 5 FJ könyvekből, magasan a legjobb! Ármány és szerelem jellemzi legjobban. Minden a helyén, érdekes, olvasmányos,jó. Nagyon kidolgozott a két nő karaktere, ahogy nővé érnek, és a barátságuk összeköti az életüket. Talán a politikai, történelmi szál itt most csak keret, de ez nem baj.
bővebben a blogomon. http://gaboolvas.blogspot.hu/2013/05/adel-es-aliz.html


MezeiMarcsi
4.5/5

Az ​első olvasásom Fábián Jankától. Kellemeset csalódtam. Kimondottan tetszett. Annak ellenére, hogy sok volt a szereplő, és annyi minden történt velük, nem volt semmi kuszaság. Azt hiszem erre szokták mondani azt, hogy a cselekményszálak szövése fantasztikus. Volt egy rész, amikor azt gondoltam, ez már azért nem. {{ hamis frankkal majd jól csődbe viszik Franciaországot, és meg bosszulják Trianont. }} Ezen jót nevettem, de bocsánatot kérek, mert az én történelmi tudásom hiányos . Utánanéztem, és tényleg volt ilyen. Olyan hihetetlen, mert akkora bromságnak tűnik. De nem kellene csodálkozni. Az emberi hlyeség határtalan, és a magyar ember bármire képes. na jó, ez pont nem jött össze (mint annyi más a történelem folyamán:).
Kedves @Judy22 visszavonom a negatívnak tűnő véleményem, és bevallom, tetszett a könyv, és ezt bátran ajánlom. Bár a lényeget majdnem elmondtam. A vége viszont egész meglepő, {{ mindenki azt kapja, amit megérdemel }} csak kicsit rövidre lett zárva.


bmgrapes
5.0/5

Már ​több FJ könyvet is olvastam, ezért bátran ki merem jelenteni, hogy ez sikerült legjobban:
Janka egyrészt sikeresen leküzdte azt a Boccaccio-s felületességet, aminek keretében például az Emma fiaiban elmesélte, hogy miről szól a történet, de részletesen az eseményeket és főleg a párbeszédeket nem írta le. Ebben a könyvben precízen kidolgozta a történetet, amit tartalmas, helyénvaló párbeszédekkel körített.
Másrészt elmaradt a más FJ könyvekben fel-feltünedező cukormáz. Nem szirupos a történet, sőt, nagyon is élethű, amit jól mutat molyos viszonylag negatív megítélése, ami szerintem elsősorban a nem szerethető, viszont annál hitelesebb karaktereknek szól. Sokáig mindenkit utáltam, a végére ez a helyzet kicsit változott egyes szereplő fejlődésének hála. Viszont így sokkal hihetőbb a sztori, mint például a Virágszál mézes-mázas főhőse esetében.
Nagyon tetszett továbbra is (mint más FJ könyvben) az író nagy történelmi tájékozottsága, itt a frank-hamisítási botrányra gondolok.
Sok ilyet szeretnék még Jankától olvasni.


Ad3lka
5.0/5

Ez ​az első könyvem az írónőtől. Kellemes meglepetésként ért. Imádok nosztalgikus hangulatú regényeket olvasni, imádom a 20. századot elejétől a végéig, Budapest meg különösen kedves a szívemnek, úgyhogy nagyot nem koppanhattam. Örülök, hogy eddig vártam vele (röpke 8 éve porosodik nálam ez a könyv, sebaj), szerintem anno még kicsit magas lett volna nekem a történet. Kifogástalan a stílus, Janka ügyesen egyensúlyozik a karakterközpontú és a cselekményközpontú dráma között. Mindenképpen szeretnék még tőle olvasni.


tmezo
5.0/5

Jó ​kis szövevényes történet. Vannak benne nem várt fordulatok.


furmansi
3.0/5

Ez ​a könyv most nem olyan volt, mint az eddigi Fábián Janka regények. Aki már olvasott tőle többet is, csakúgy, mint én, az kiszámíthatónak találhatja. Már az elején nehezen küzdöttem meg vele, egy kicsit untam is, aztán sikerült átverekednem magam rajta.
Több problémám is akadt ezzel a könyvvel:
-Az első az, hogy a főszereplők – Adél és Alíz – egyáltalán nem nőttek a szívemhez. Lehet, hogy az írónőnek ez volt célja, nem tudom. Mindketten furcsán, kicsit önzően viselkedtek, bár lehet, hogy a mai világban így kell ennek lennie. Kevés jó tulajdonságot sorolhatnánk fel, én túlságosan is embertelennek éreztem őket. Adél viselkedését még csak-csak el lehetett viselni, még jól is állt neki ez a bosszúálló szerep. Alíz viszont jellemtelen maradt végi, s ez nekem valahogy kiegyensúlyozatlan maradt végig.
(Az egyetlen szereplő, akinek a jelleme valóban tetszett, az Nagy Iván, bár a könyv végére ő is kissé megfakult.)
-Az emberi érzelmek felszínesek maradtak. Ha a két lány valóban jó barátnők, akkor talán életük végén is tartják a kapcsolatot, s nem válnak el egymástól olyan rideg módon. Még akkor is, ha olyan csúnyán viselkedtek egymással.
-A történet, mint már említettem, kiszámítható volt. Már az első oldalakon tudni lehetett, hogy Adél anyja miért neheztel Nagy Ivánra.
-Nekem a befejezés – de maga az egész történet – olyan összecsapottnak tűnt. Mintha az írónő minél hamarabb túl akart volna esni rajta.

Nagyon sajnálom, hogy ilyen (rossz) érzéseket váltott ki belőlem ez a könyv. Fábián Janka eddig könyveit nagyon szerettem, s ehhez is nagy izgalommal álltam neki. Nem szeretném senki kedvét elvenni, lehet, hogy kikapcsolódásnak még jó.


szmelus
4.0/5

Érdekes ​volt a történet, főleg amik történhettek egy lánykollégium zárt ajtajai mögött. Ügyesen voltak összekapcsolva a történet szerelői, de valahogy megint hiányérzetem maradt. Olvastam volna többet a kollégium életéről. Még mindig furcsa nekem, hogy azonnal oda adják magukat a lányok az első “férfinek” és valahogy csak az az egy kiszemelt kell mindenkinek. A történelem jó, hogy ismét bele van szőve.


Ildó
4.5/5

Első ​Fábián Janka könyvem volt, de azt hiszem nem az utolsó. Igazán megfogott a stílusa. Régóta szerettem volna tőle olvasni valamit, és legutóbb csak ez a könyve volt bent a könyvtárban. Nem voltam biztos benne, jó lesz-e kezdésnek, de azt hiszem jól döntöttem.
Tetszett, hogy egész kiskoruktól követhettük Adél és Aliz életét egészen felnőtt korukig, és végig az ő életük, kapcsolatuk marad középpontban. Nem ment el történelmi regény irányába, nem részletezte a történelmet, csak a szereplőkre gyakorolt hatásait emelte ki, épp annyit írt le belőle, amennyire szükség volt.
Voltak benne számomra igazán meglepő fordulatok, és meghökkentő események, valamint emellett kiszámítható szál is.
Tetszettek az időugrások, hogy valami fontos résznél abbamaradt a fejezet, de végül mindenre fény derült a következőben.
Ha lesz a könyvtárban más műve, biztos ki fogom hozni.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
3.3/5

Statisztika

44.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók