Ajax-loader

Ez ​a könyv a világhírű cseh író második Dekameronjának legmulatságosabb elbeszéléseit adja közre.
Hašek – a nevettető, a fricskázó, a vitriolos tollú – bepillantást nyújt az újságok és szerkesztőségek mozgalmas életébe: ha valaha kedvünk támadt írásainkkal fölkeresni szerkesztőségeket, megtudhatjuk, mit gondoltak rólunk az asztal túloldalán ülő szerkesztők.
Hašek – a meg nem alkuvó – kíméletlenül elbánik a packázó hivatalnokokkal, elveri a port a diákkínzó tanárokon és a lusta nebulókon, lerántja a leplet a politikai pártok választási üzelmeiről.
Ha józan eszünk ellenére mégis a tanári hivatást műveljük, jól tesszük, ha elolvassuk, hogyan készült két kisiskolás eltenni láb alól görögtanárát. Ha pedig részt kívánnánk venni a politikai pártok életében, ismerkedjünk meg a szavazatát áruba bocsátó Šafler apó történetével, vagy a választási visszaélésekről tudósító lelkes újsághírekkel.
Ha úgy döntöttünk, hogy városból vidékre költözünk, tanácsos előbb utánajárni, hogyan végezték azok, akik, még mielőtt éltek volna, belehaltak a vidéki élet unalmába, szűkösségébe. Ha családot akarunk alapítani, és gyermeket nemzeni, a felelőtlen Motejzlík úr történetéből megtudhatjuk, miért van szüksége a csecsemőnek egyszerre négy babakocsira.
Ha pedig tudni szeretnénk, mit gondolt rólunk, magyarokról Hašek, szegődjünk egy bakonyi betyár nyomába…

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

11.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók