Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


A ​Miss Marple-könyveket valahogy nem szeretem annyira, mint a Poirot történeteket, ez viszont most nagyon tetszett. Maga a helyszín is vonzó volt, egy hotel a régi Anglia varázsával, és a szereplők is nagyon jól kitalált karakterek (főleg Bess Sedgwick). Miss Marple nem szerepelt túl sokat, inkább csak asszisztált a megoldáshoz. Azért a csavar megvolt a végén, ahogy kell. Ez volt az első könyvem, amit angolul olvastam, gyorsan lehetett vele haladni, a nyelvezete sem volt túl nehéz, úgyhogy meghozta az önbizalmamat a további angol nyelvű könyvekhez :)


entropic
4.5/5

Jó ​rég nem olvastam már AC-t, amikor sokat olvastam tőle (tizenévesen), mindig jobban bírtam a Poirot-történeteket, mint a Miss Marple-féléket, ennek viszont már egy ideje nézegettem a címét, és az nagyon tetszett, úgyhogy annak ellenére, hogy láttam (amikor végre már nemcsak messziről nézegettem, hanem meg is fogtam a könyvet), hogy ez Miss Marple-könyv, elolvastam. És tetszett, yeah, szóval most már Miss M. ellen sincs semmi kifogásom.

Eszméletlen jó hangulata van, nagyon cseles ez a “régi-Anglia-újraéled-az-ötvenes-években” téma: minden csak másolat, meg a másolat másolata, és talán a sütemény, amelyből csak úgy csorog a jó kis vaj, meg az igazi piros eperlekvárok, meg a luxus, ami úgy van megcsinálva, hogy ne tűnjön hivalkodó luxusnak – talán ezek sem valódiak.

Persze van egy gyilkosság is, de az nem annyira izgat, úgyse találom ki a tettest soha, de hát nem is azért olvasok krimiket, amikor néha krimiket olvasok.

Ja igen, AC szerintem marha jól ír, élvezet olvasni ezeket a finoman-jellemábrázoló, angol-vidéki-kisasszonyos mondatait, az “oh dear”-eket, meg a csodásan körülményeskedő “it seems that I might have happened to overhear something truly indecorous”-okat.


KNW
5.0/5

Audiobook ​listening. I loved the story – I remembered the movie too well and it’s great that the book is different :)


sydney5
2.0/5

imádom ​a könyveit, de ez szenvedés volt…. 3 hónap alatt olvastam el, pedig A.C. max. 1 hét szokott lenni.Nem találtam érdekesnek. Angolul is könnyen érthető


Nagyon ​jó volt, igazi Anglia – angol szeretőknek ajánlom, teli sok finomsággal minden téren. Marple-t én még nem olvastam, csak filmben láttam, ott sokkal aktívabb szerepben tetszelgett, legalábbis nekem úgy tűnt, hogy a könyvben a véletlenül sokat tudó bölcs asszonyt hozza inkább.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók