Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


nettikeee
5.0/5

Ez ​igazán izgalmas volt! Kicsit lassan, döcögősen indult, senkiről nem tudtunk semmit, sokáig aztán összejönnek az emberek, összefutnak a szálak.
Nagyon érdekes, hogy VÉLETLENÜL pont mindenki azon a vonaton utazott. Eléggé faramuci kis ügy lett, ahogy behálózta egész Franciaországot meg Angliát. Hercule Poirot valami tényleg zseniális…
Úgy a felénél kezdett izgalmas lenni a történet, és az utolsó 100 oldalt már úgy olvastam, hogy bizisten meg voltam bizonyosodva, hogy Mirelle volt a gyilkos… Aztán mégsem… :/ :)
AC már megint zseniálisat alkotott. :)


Vonatos ​krimit a vonaton a legstílusosabb befejezni. Én is a végére étrem mire Kelenföld következett.
Nem a legjobb Agatha Christie, de elég izgalmas. Nem jöttem rá a gyilkos kilétére. Egy valami azonban nagyon zavart egész végig. Ebben a kötetben Poirot már úgymond nyugdíjas, mégis elébe sodorja az élet ezt a gyilkosságot. És felajánlja Katherine-nek, hogy együtt nyomozzanak! Ez annyira karakteren kívüli számomra, hogy nem tudok tőle eltekinteni. Plusz az elején a hosszú bevezetőben iszonyú nehéz volt megjegyezni hogy ki kicsoda.
Ennek ellenére jó kis krimi, olvassátok ezt is ne csak az Orient Expresszt.


entropic
4.0/5

Egyszer ​majd biztos eljön az a nap, amikor egy krimiben kitalálom a gyilkost. De még nem most. Jó cseles történet.

És mostanában újra meg újra rájövök, milyen szuperül ír A.C. – iszonyatosan angol és bájosan modoros. Tetszik.


Esmeralda
4.5/5

SPOILER

Nagyon ​cseles! Kivételesen egész sokáig a gyilkosra gyanakodtam, de Agatha addig-addig piszkált és csavart, míg én magam is belegabalyodtam, és elkezdtem fantasztikus elméleteket gyártani. Az megoldás pedig remek, klasszikus, pont olyan, amilyennek szeretem.

@Katherine_Gray: te ezért lettél az, aki? Ha igen, nagyon jó, pont ilyennek képzeltelek :-)))


Leilaa
5.0/5

Ezer ​éve AC. Botrányosan nehezen viselem, hogy nem olvashatok szórakoztató irodalmat, csak a nyamvadt tankönyveimet és jegyzeteimet… Fizikailag szenvedek, hogy több, mint egy hétbe telt, mire elolvastam a könyvet. Mire felvettem a fonalat, hogy hol tartottam már tehettem is le. Ettől eltekintve jó sztori, bár a karaktereket nem sikerült megkedvelni (kivéve Poirot, bár az már több éves kapcsolat:)


Szerintem ​ez a könyv Agatha Christie-krimik javából való. Érdekes, izgalmas. És hangulatos is. Nekem tetszik a vonat és a francia riviéra mint színhely. Nagyon élveztem a 20-as, 30-as évek atmoszféráját. Persze tele van olyan elemekkel, ami a legtöbb ember fantáziáját megragadja: luxuskörnyezet, felső tízezer, rubintok… És a szokásos váratlan megoldás. Annak, aki véresebb kortárs krimikhez van szokva, persze elég unalmas lehet, de azért érdemes kipróbálni ezt is.


BZsofi
4.5/5

Az ​eleje egy kicsit nehezen indult be, viszont az egyik gyilkosra rájöttem (@Bozs értékelése sokat segített benne, szerintem mehetne rá mégis a spoiler címke). Ugyanakkor abban végig bizonytalan voltam, hogy tényleg az halt-e meg, aki. Katherine Grey személyében pedig egy újabb nagyon szimpatikus AC szereplőt ismerhettem meg. Az angol nyelvű kiadást egy élmény volt olvasni, ennyi jó kifejezést, szólást, állandósult szókapcsolatot egy könyvben régen találtam.
Ezúton is köszönöm még egyszer @csobi-nak az e-bookot. :)


Rebeka
4.5/5

Jó ​kis könyv volt. Bár filmen már láttam és emlékeztem rá ki lesz a gyilkos, de egészen a végéig kétségek gyötörtek – lehet, hogy romlik a memóriám és mégsem? Aztán persze kiderült, hogy mégis, de menet közben annyira nyilvánvalóan másokra terelődött a gyanú, hogy teljesen elbizonytalanodtam. Ezer szerencse,hogy Poirot ezúttal sem hagyta futni a gyilkost. Tetszettek a karakterei, izgalmas kis olvasmány volt.


Nagy ​a kontraszt a Big Four utan. Leginkabb azert fejeztem be ilyen gyorsan, mert vegre tul akartam esni rajta…


and_rea
3.0/5

Félig ​eltaláltam. De nehéz úgy összefüggéseket találni, hogy 2 különálló gyilkos is volt, akiket egyébként nem tudtunk kapcsolatba hozni.
Knightonra, Van Aldin titkárára én is gyanakodtam. De elõször magára szegény Van Aldinra gondoltam, hogy megölte a saját lányát a titkára segítségével, mivel talán mégsem olyan gazdag, és a gyémántok meg úgyis biztosítva vannak. Az is ellene szólt, hogy õ javasolta a válást.
Aztán Lenox is gyanús volt, hisz neki tetszett Kettering, és a feleséget el kellett távolítani, meg pénzgondot is megoldani. És a természete is olyan “magyarázható” lett volna, egyedüli, csúnyácskának tartja magát, az anyja elnyomja. De szerencsére õ sem volt az.
Természetesen sem Kettering, sem Mirelle, sem a Comte nem kerülhetett szóba, õk túl egyértelmūek lettek volna.
Katherin meg szimplán nem olyan természet. :)
Ada Mason meg ez a Kitty Kid híres būnõzõ összefüggés a végén hirtelen jött, de ennek ellenére lehetett volna a szobalányra gyanakodni, hisz utólag tényleg minden ellene szólt, a hirtelen eltávozás a vonatról, hogy csak 2 hónapja van szolgálatban…
Poirot sokkal “sármosabbnak” tūnt ebben a részben, minden mademoiselle-t próbált levenni a lábáról bókokkal, kedélyes csevegéssel. De a pökhendiség természetesen nem csökkent.
E/3-ban írodott, Hastings hiánya nem volt annyira érezhetõ, nélküle is mūködik egy-egy sztori. (persze ettõl még kedvelem :) )


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók