Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


mandris
4.0/5

Bármennyire ​is váratlannak érzem a végén a megfejtést Agatha Christie regényeiben, mostanra már beépült a tudatomba olvasás közben, hogy várakozzak a csavarra. Így ebben az esetben sem voltam meglepve, hogy a csavar menetrend szerint érkezett ezúttal is. Azt már megszokhattam, hogy az írónő fokozatosan terelgeti az olvasó gyanúját egyik vagy másik (olykor előbb egyik, aztán másik) szereplő irányába, hogy aztán a végén kiderüljön, hogy valaki egészen más volt az, akiről az írónő igyekezett már idejekorán elterelni a gyanút. Persze, miért is változtasson egy jól bevált recepten, amikor annyiféleképpen meg lehet bolondítani. Általában persze ezek a csavarok jól működnek, sőt, néha kiváltképpen brilliánsak tudnak lenni, mint akár az Ackroyd-gyilkosság, az Orient Expressz, vagy épp a Tíz kicsi néger esetében. Más esetekben kevésbé sikerülnek jól, de nem is lehet minden regény egyformán kiemelkedő, már csak a „kiemelkedő” definíciójából adódóan sem. Sajnos ezt a regényt inkább olyannak találtam, amelyből a többi ki tud emelkedni. Azért lényegesen jobb volt, mint amilyen – emlékeim szerint – például a Bertram szálló volt, vagy épp a Nyaraló gyilkosok, de nem tudta megközelíteni a fentebb említett csúcsregényeket. Azért, természetesen, Agatha Christie van annyira jó író, hogy még a másodvonalbeli, sőt, középszerű krimijeit is bőven érdemes elolvasni, mert legfeljebb a még jobbakhoz képest keltenek csalódást az olvasóban.


tgorsy
5.0/5

Ami ​jó, minden nyelven jó.


and_rea
3.5/5

Azok ​a leghangulatosabb történetek, amelyeket Hastings mesél el.
Úgy kell Poirotnak Hastings, mint Sherlock Holmes-nak Wattson. :)
És elég hamar rájöttem a csavarra, és tudtam, ki a gyilkos, meg hogy hogyan.
Persze voltak részek, amik magyarázatra szorultak, és Poirot magyarázata után lett kerek egész a sztori, mint mindig. :)


Az ​Ackroyd gyilkossag mellett ez a masik kiemelkedoen jo Poirot regeny. Sajnos mivel mar olvastam korabban, igy emlekeztem a tortenetben levo csavarra, ennek ellenere is elvezetes olvasmany volt.


Esmeralda
4.0/5

Pofonegyszerű. ​Tudhattam volna…


A ​szokásos Agatha Christie minőség és élmény. Tele fordulatokkal.
Azért csak 4*, mert a szereplőkhöz valahogy nem tudtam kapcsolódni. Nem éreztem empátiát, még a gyilkos is hidegen hagyott. :)


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók