Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Jaumijau
0.5/5

Szörnyű ​volt. Élő szóban is taszító ez a stílus, leírva meg igazi bűncselekmény. Okoskodó, megmondó, tényleg mindent tudó, és mindenre megoldást kínáló, szájba rágós, lekezelő, egoista szar. Egy bölcs nem így beszél. Elkap az émelygés, amikor eszembe jut az a sok metafora, hasonlat, meg miegyéb. Fúj. Ja és közben tiszta hülye vagyok, ha nem tudnám.
Egy könyv, ami az elme elcsendesítéséről szól, és közben telefossa az ember fejét, egy pillanatra sem ereszti el? Hát milyen már. A legrosszabb pedig az, hogy amúgy tömve van jó gondolattal, de ez a tálalás már végképp az a kategória, ami tönkreteszi az egészet, elveszik az érték.
Nem is tudom, kinek tetszhet. Senkinek?
Végre egy jó gondolatokkal teli rohadt szar könyv. Most már tudom, hogy ilyet is lehet.


Osho ​az egyik mestere volt annak, hogy jól hangzó frázisokkal elaltassa a gyanakvásodat, és észrevétlenül nyomja le a torkodon az agymosó baromságait. Lassan 25 éve nincs köztünk, és mégis még mindig újra és újra kiadják ezeket a szektás hülyeségeket, és még mindig olvassák az emberek. (egyébként én vagyok a legjobban meglepődve, hogy ez nem Édesvíz kiadó) Én is megtettem, egy barátom ajánlására, de végig valami fanyar mosolyféle volt az arcomon, és azt mondogattam magamban: “rajtam nem fogsz ki, én ezt nem zabálom be”.

De nem ám.

“A holnap nem más, mint az élet elodázása.”
" A probléma maga tulajdonképpen csak egy mag. Ha valóban elmélyülsz benne, akkor kinő belőle a megoldás."
“A szeretetben megélt szenvedés soha nem lehet hiábavaló.”
(és ezeket még csak itt a molyon mazsoláztam)

Személy szerint okádnom kell tőle, és akkor még finoman fogalmaztam. Bár össz-vissz két könyvét olvastam, de ki merem jelenteni, hogy ettől különösen, mert ha még a szerelemről ír, akkor el tudom fogadni, hogy az a téma jobban teret enged a szubjektivitásnak, jobban el tudom fogadni, hogy abban több életstílus, világnézet is megférhet. De Az ego könyve szvsz. életképtelenségre nevel, semmi egyébre.
Mindezt biztos a nagy, csúnya, gonosz egom mondatja velem. Bocsika.


TeklaMoly
0.5/5

Ez ​a könyv szerintem nem ér meg egy csillagot sem,mert ami benne van az egy marahaság,hiszen a társadalom nem ilyen elvekre tanit.Egyszóval borzasztó volt.


Mzoltan1
5.0/5

Nem ​is egyszer olvastam. Senki sem foglalhatta volna jobban és érthetőbben össze az emberi ‘természet’ legalapvetőbb vonásait. Fantasztikus!


Csaba_V
3.0/5

Elég ​nehéz értékelést írni a könyvről. Voltak részek, melyek tetszettek és úgy éreztem, hogy amit eddig gondoltam az eléggé szűklátókörűségre utal, de voltak olyan részek is, melyek totál zagyvaságnak hatottak, ráadásul sokszor az volt az érzésem, hogy erről már írt egy korábbi fejezetben és mintha csak ismételné önmagát az író.
Véleményem szerint nem a legjobb egyszerre az egészet kiolvasni, inkább akkor érdemes elővenni, mikor egy bizonyos élethelyzetben vagyunk benne, amihez útmutatásra van szükségünk. Mivel embere válogatja ezért vagy beválik, vagy nem.


SzVera
4.0/5

Érdekes ​kirándulás egy számomra eddig ismeretlen „világban”.
„Nagy igazságokkal”, idézetekkel napi szinten találkozik az ember, sokszor helyeslően bólogat milyen igaz, és megy tovább…nem gondolkodik el mélyebben, nem néz összefüggéseket. A könyv ezt megteszi helyettünk, egy komplett ideológiát tár elénk. Nem állítom, hogy minden gondolattal tudtam azonosulni, de úgy hiszem mindenkinek szíve joga, hogy miben meddig hisz avagy sem :)


istvan_06
5.0/5

Nekem ​nagyon tetszett. A gépies gondolatok, cselekedetek megtörésére ideális. Ne fogadj el semmit cenzúrázatlanul amit mástól hallasz.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

22.3
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók