Az Ellenállhatatlan édességek receptgyűjtemény mára modern klasszikussá vált. A népszerű könyv a legízletesebb aprósüteményeket, édes kenyérféléket, vajas süteményeket, tortákat és a cukrászművészet remekeit vonultatja fel. Az 1945-ös első kiadás után a kötet többször megújult és kibővült. A klasszikus kedvenceket és új recepteket egyaránt tartalmazó híres receptkönyvet most végre a magyar olvasó is kézbe veheti. Így a benne található számtalan egyszerű, olcsó és finom sütemény a magyar hétköznapokat is megédesítheti.
Kapcsolódó könyvek
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Torták sütés nélkül
Sütemények sütés nélkül? Igen, lehetséges, sőt, egyszerű is. A tortaalaphoz kekszet, ostyát, babapiskótát vagy épp kukoricapelyhet használunk fel. A töltelékben mindig van valamilyen tejtermék, legtöbbször tejszín is. A remek ízt gyümölcsök, vagy csokoládé biztosítja. A végeredmény? Fantáziadús és gyönyörű torták. Már csak néhány órát kell pihenniük a hűtőszekrényben, és máris élvezhetjük őket.
Lauren Floodgate - 500 csokoládés finomság
A csokoládés finomságok gyűjteménye 500 ínycsiklandó, egyszerű és könnyen követhető csokoládés receptet rejt. Olyannyira ötletgazdag az alapvető technikák, eszközök, hozzávalók és a tetszetős tálalás terén, hogy ezenkívül más csokoládés könyvre valószínűleg már nem is lesz szükségünk.
Carla Bardi - Claire Pietersen - Csokoládés finomságok aranykönyve
Édes, keserű, csípős, folyékony, lágyan olvadó vagy szilárd: a csokoládé, mely valóban az „istenek eledele”, egy olyan kultusz tárgya, amely a századok során folyamatosan újjászületik, és arra ösztönöz, hogy újra meg újra megkóstoljuk a különböző divatirányzatok szerinti formájában, megújuló összeállításokban. A kötet 300 fenséges receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket: a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a brownies-ig, a parféktól az italokig. Az utolsó rész szokatlan ételek felfedezésére csábít: ezek sós fogások, nem nyalánkságok. Tésztával, húsokkal vagy garnélarákkal készülnek, a csokoládé egyedülálló aromájával ízesítve.
Ismeretlen szerző - Aprósütemények: 1001 klasszikus recept
Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás sütemény vagy az anyák napi sütemények közül. Akkor se keseredjen el, ha rossz napja volt: tréfás, vagy épp színes aprósütemények, szeletek várják a kamrapolcon. A könyv könnyen követhető receptjei biztos, hogy utat találnak a szívéhez, a gyomrához, és nem utolsósorban megörvendeztetik a családot és a vendégeket is.
Karl Schuhmacher - Eckart Witzigmann - Sybil Schönfeldt - Nagy csokoládé könyv
A kiadvány a következő témaköröket érinti: a csokoládé története, a kakaó, a csokoládé, csokoládépraktikák, cukrászat, bonbonkészítés, desszertek, italok, különlegességek, szakszerűen a csokoládéról.
Varga Gábor - Desszert szerelem
Varga Gábor fiatal cukrász, a Gourmandia című nagysikerű könyv szerzője második kötetéből bárki megtanulhat igazán finom édességeket készíteni úgy, hogy garantáltan sikerélménye lesz közben. A precíz leírások és a fázisfotók megkönnyítik a munkát még azok számára is, akik eddig esetleg kevésbé voltak jártasak a kelt, az égetett vagy a kevert tészták világában. Nyugodtan bízzák magukat Gáborra, kövessék receptjeit pontról-pontra, és meglátják, hamarosan Önök is desszert-mesterekké válhatnak.
Rachel Allen - A család kedvencei
A TV Paprika nézői már jól ismerik Rachel Allent, a kedves, szőke, ír fiatalasszonyt, aki fáradhatatlan lelkesedéssel mutatja be a minőségi alapanyagokat, a legújabb trendeket, és a praktikus megoldásokat.
A könyvben Rachel Allen a legutóbbi tv-műsorában bemutatott ízletes, inspiráló és könnyen elkészíthető fogásokat mutatja be, melyek híressé tették. Rachel a nemzetközi konyhaművészet alapjaira, a tradícionális vidéki konyhára, valamint a jó öreg családi klasszikusokra épít, és ezáltal bármilyen alkalomra kreatív lehetőségeket kínál fel az olvasóknak, akár egy egyszerű családi ebédre vagy ünnep vacsorára kívánunk főzni, esetleg egy romantikus fogást készítenénk a párunknak, vagy ha egy ragyogó piknikre vágyunk, vagy ha éppcsak kedvenc harapnivalónkat majszolnánk a kanapén heverve, netán muffint sütnénk a gyermekeinkkel.
A BBC -ahol műsorai nagy sikerrel futnak- minősítése szerint Rachel az "Ír szakácskirálynő". A Good Food Magazin szerint pedig az ír konyhát végleg elhelyezte a világ gasztrotérképén.
Gordon Ramsay - Ramsay legjobb menüi
Ez a kötet 52 menü fantasztikus gyűjteménye. Az év minden hetére választhatunk egy-egy ételsort! Sőt, ha kombináljuk az egyes fogásokat, 140 000 különböző menüből szemezgethetünk.
- A három részre vágott oldalaknak köszönhetően könnyedén variálhatjuk az egyes recepteket, újabb és újabb menüsorokat hozva létre.
- Szezonális menük és különleges nemzetközi ételsorok. Az olasz, a francia, a spanyol, a mediterrán, a brit, a kínai, a thai, a délkelet-ázsiai, az indiai, a marokkói, a mexikói és a közel-keleti konyha legjobb fogásai.
Frances Mayes - Edward Mayes - Napsütötte szakácskönyv
Frances Mayes férjével, Eddel ebben a könyvben több mint 150 receptet osztanak meg az olvasóval, mindazokat, amiket ők maguk is sokszor megfőztek, és amelyek legfőbb tulajdonsága a jó minőségű hozzávaló. Azonban ez a könyv nem pusztán receptek gyűjteménye. Rengeteg közös élményt idéz.
Mautner Zsófia - Gyere velem főzni
Különleges hozzávalókból izgalmasat főzni? Erre sokan képesek. De ahhoz Mautner Zsófia kell, hogy egészen hétköznapi hozzávalók lényegüljenek át mesterkonyhai fogásokká. Viszlát, homár – szervusz, karalábé! A Chili&Vanília blog szerzője könyvében vadonatúj receptek sokaságával hívja ízes és sikeres felfedezésekre olvasóit. Nyugodtan bízzák rá magukat! Ebből az új könyvből főzni olyan, mintha ott állna mellettünk egy segítőkész barátnő. Nem véletlen, hogy blogjának eddig több 3 millió látogatója volt: ő bizony tud valamit, amit senki más nem.
Családi ebédek, Irány a piac!, Utazás – ez a három fejezet tagolja ezt a változatos receptgyűjteményt. Az első fejezet az emlékeké és a nosztalgiáé, olyan receptekkel, amelyeket a szerző gyermekkora ihletett, és amelyek a mai generációnak is izgalmasak. Töltött libanyak, vörösboros marhapofa, ropogós slambuc, egérke és Ferdinánd – mind csupa régi, újra felfedezésre váró étel.
A második fejezet főszereplői a hazai piacok zöldségei és gyümölcsei. Mautner Zsófia nagyszerű, izgalmas receptekkel újítja meg a sokszor elfeledett vagy méltatlanul unalmasnak gondolt alapanyagokat – a karalábéból tüzes kókusztejes-gyömbéres krémlevest, a a vajbabból üde bodzás vajbabfőzeléket, a birsalmából pedig isteni, bő fél óra alatt elkészülő karamellizált hagymás-csirkés ragut készít.
A harmadik részben utazásra hív a szerző, többek között török, arab, kínai, koreai, vietnami és olasz vidékekre. Hogy milyen egyszerű összedobni a tökéletes török bárányhúsos lepényt (lahmacun), hogy mennyire kényeztető a chilivel és vaníliával sült csirke, és hogy hogyan készül az igazi pho leves (vietnami marhahúsleves rizstésztával) vagy a török csicseriborsós rizs (nohutlu pilav), amelyhez szaftos báránycsülök dukál? Mindez kiderül a könyvből, melyben a precíz, többszörösen tesztelt recepteket olvasmányos élménybeszámolók foglalják hangulatos keretbe.
Mautner Zsófia Magyarország egyik legolvasottabb, több mint 3 millió
látogatót számláló gasztroblogjának, a Chili&Vaníliának a szerzője. 2009-ben brüsszeli diplomataéletét cserélte fel a gasztronómiai szakértő szabadúszó státuszával. Miután hazaköltözött, megjelent az első szakácskönyve, amely óriási sikert aratott. Ezután sorra jöttek a felkérések: éttermek, főzőiskolák, rádiós és televíziós műsorok, valamint számos nyomtatott és internetes magazin dicséri munkáját. Jelenleg Budapesten él.
Chantal Coady - Csokoládé
A csokoládé-szakértők egyet értenek abban, hogy a csokoládékészítés fortélya vetekszik a nagy borok előállításáéval. Kukkantsunk a csokoládékészítés kulisszái mögé, és fedezzük fel a kardamon, a levendula vagy az Earl Grey teák illatából ismert bergamott zamatát. Merüljünk el a híres csokoládékészítő műhelyek, például Robert Linxe termékeinek könnyed, selymes ízvilágában, miközben felfedezőutat teszünk az új, vállalkozó szellemű készítők, mint Paul A. Young, a L’artsan du Chocolat vagya Hovby No 9 háza táján. Ismerjük meg a mártócsokoládék titkait és hatásukat a csokoládé-készítmények ízére és állagára: így majd igazán értékelni tudunk egy darabka friss csokoládétrüffelt vagy a többi csodát.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Pikáns falatok
Partikon, kedélyesen eltöltendő estéken a házilag készített tészták mindig kelendőek. És ki ne örülne annak, ha baráti látogatásnál pizza, vagy friss sós sütemény fogadja. E könyvből megtudhatja, hogy ez nem is költséges szórakozás és amellett maga a sütés is örömet szerez. Készítsen Ön is finom, ropogós, pikáns falatokat!
Fergal Connolly - Judith Fertig - 500 muffin
Az 500 muffin ínycsiklandó, gyorsan elkészíthető, könnyen követhető receptek gyűjteménye, több száz színes fotóval. - Az új kiadásban külön fejezetet kaptak a legfrissebb trendnek megfelelő muffinok - könnyen kivitelezhető dizájnos sütemények formák szerint csoportosítva. A bevezető részletes ismertetőt ad a muffinkészítés eszközeiről és hozzávalóiról, a tésztakeverésről, a sütésről, sőt még kész édességek tárolásáról és szállításáról is. A receptgyűjteményben mindenfajta muffin előfordul a klasszikus ízűektől és formájuktól az új kedvencekig, találunk köztük minden stílushoz és ízléshez illőt - beleértve a különleges diétákat is.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Kedvenc szakácskönyvem
Mindenki tud főzni! A főzés alkotás, és örömet okoz. Főzni könnyebb, mint azt sokan gondolják. Dr. Oetker Kedvenc szakácskönyve kedvet csinál a főzéshez, még azoknak is, akik eddig féltek fakanalat ragadni. Több mint 100 új recepttel rukkol elő, melyeket 150 étel és fázisfotó kísér. Mediterrán csirkeszárny, burgonyasaláta pestóval, tortillatekercs lazaccal, sárga marchacurry, gyors túrótorta - hogy csak néhányat említsünk kedvcsinálónak. Mindenki meg tudja csinálni, mindenkinek sikerül, mindenkinek örömet okoz.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Főzés lépésről lépésre
E könyv Dr. Oetker legújabb alapszakácskönyve. Főzőiskola, de nem csak kezdőknek. A könyv tartalma könnyen áttekinthető, így hamar megtalálhatjuk, amit keresünk. Minden recept lépésről lépésre követhető, így biztos a siker. Ha kérdésünk merülne fel, a "Praktikus tanácsok" című fejezetben mindenre választ találhatunk. A recepteket több fotó is kíséri. Ezek nemcsak szemet gyönyörködtetően szépek, hanem segítenek megérteni a különböző munkafolyamatokat is.
A receptek sokoldalúak: a klasszikusoktól a modernekig, a rafinálttól az egzotikusig terjednek. Így változatosságot vihetünk a mindennapi étrendünkbe. A receptek közül bizonyára sokan felfedezik majd gyerekkori kedvencüket, de lesznek olyanok is, amelyek újfajta illatokkal árasztják el a konyhát. Kísérletező kedvűeknek is adunk tanácsokat, az alapreceptek változatainak csak a fantázia szab határt. Így lehet, hogy nemsokára a főzés is szenvedélyévé válik!
Ismeretlen szerző - A szakácsművészet bibliája
Az ínycsiklandó fotókkal illusztrált kötet nagyszerű segítséget nyújt azoknak a kezdő szakácsoknak, akik nem tudják, hogyan fogjanak hozzá a főzéshez. A receptek között szinte mindenféle étel leírását megtaláljuk, a fejezetek elején pedig részletes tájékoztatót olvashatunk az előkészületekről, a főzésről, a sütésről és a tárolásról.
Bereznay Tamás - Süteményeskönyv
Bereznay Tamás második kötetét tartja kezében az olvasó: a Mai magyar konyha című könyv sikerét megismételni szándékozó Süteményeskönyvet. A sikerhez – de legalábbis a népszerűséghez – minden hozzávaló adott: egy fiatal, kreatív és tehetséges szakács, számos finomság elkészítésének részletes leírása, szemet gyönyörködtető, étvágygerjesztő fényképek, hasznos tanácsok, kulisszatitkok és még mennyi minden más! A kötet, melyben Bereznay Tamás fő hozzávalók szerint osztja fejezetekre receptjeit, a pár perc alatt elkészülő süteményektől a komoly munkát megkívánó desszertekig, a méteres kalácstól a levendulafagylalton át a túrógombócig közel száz édesség receptjét tartalmazza. Hogy honnan ismerős a borítón látható fiatalember? Talán a Nők Lapjából, ahol hétről hétre ötletes, könnyen elkészíthető és gusztusos ételek receptjeit teszi közzé. Talán a televízióból, ahol több csatorna is sugározta főzőműsorait. Talán a Kárpátia étteremből, ahol főszakácsként a hagyományos magyar gasztronómia követe – vagy talán a köztársasági elnök vacsoráiról, ahol koronás főket és diplomatákat kápráztat el ételkölteményeivel. Bereznay Tamás második könyvében kedvenc édességeit, desszertjeit veszi sorra, mégpedig azok fő hozzávalói szerint. Hogy honnan ismerős a borítón látható fiatalember? Talán a Nők Lapjából, ahol hétről hétre ötletes, könnyen elkészíthető és gusztusos ételek receptjeit teszi közzé. Talán a televízióból, ahol több csatorna is sugározta főzőműsorait. Talán a Kárpátia étteremből, ahol főszakácsként a hagyományos magyar gasztronómia követe – vagy talán a köztársasági elnök vacsoráiról, ahol koronás főket és diplomatákat kápráztat el ételkölteményeivel. Bereznay Tamás második könyvében kedvenc édességeit, desszertjeit veszi sorra, mégpedig azok fő hozzávalói szerint.
Carla Bardi - Mariapaola Dettore - Rosalba Gioffré - Sara Vignozzi - Sütemények enciklopédiája
A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001 receptet tartalmaz a világ minden tájáról. Könnyen követhetően és a kezdők számára is érthetően írja le a recepteket, amelyeket a könyv szerzői ki is próbáltak. Kelt és leveles tészták, csokoládés, túró- és ünnepi torták, zöldségből készült reform sütemények - valamennyi műfaj képviselteti magát. A süteményrecepteket krémek, mázak és mártások leírásai egészítik ki.
Joanne Harris - Fran Warde - A francia konyha
Anouchka, Madame Douazan, Simone nagynéni... Tévedés ne essék, ők nem Joanne Harris valamelyik regényének szereplői, hanem a francia konyha ínyencségeinek megihletői. Mint Framboise, az Ötnegyed narancs hősnője, Joanne Harris - francia gyökereivel együtt - is megőrizte a nemzedékről nemzedékre öröklődő családi recepteket, és szerencsére közkinccsé tette őket A francia konyha című szakácskönyvben. A raguk, sültek, saláták, torták és desszertek ellenállhatatlanul csábító gyűjteményéből semmi sem maradt ki, még a nagymama hagyományos kalácsa, vagy az olyan klasszikus francia finomságok sem, mint a marinált kagyló vagy a párolt hátszín. Az író, aki szeret főzni, és az egykori főszakács, aki szeret írni róla, együtt "főzte ki" ezt a különleges receptes könyvet. A francia konyha igazi családi hagyaték.
Ismeretlen szerző - 101 olcsó étel
Aki ezt a szakácskönyvet lapozgatja, egyik évszakban sem marad olyan recept nélkül, amelynek alapján ne tudna valami étvágygerjesztő finomságot gyorsan és olcsón az asztalára tenni. Így nem kell mindennap idegeskedni amiatt, hogy mi legyen a vacsora. Ennél a szakácskönyvnél nem kell jobb bizonyíték arra, hogy az életben gyakran a legegyszerűbb dolgok a legjobbak.