Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


AfterEight
4.5/5

Ez ​a meseregény visszaröpített gyermekkoromba, mikor a lakótelepen este
a jó éjt puszi után magamra húztam a takarót és hallgattam a szomszédok
zsivaját. Igazi lakótelepi meseregény ami varázslatos világba penderíti a
tömbházak “szürke” világában élő csemetéket. A varázsló olyan mint ők, nem a legkiválóbb, kicsit sete-suta, de jószívű.Szerencsével és mások jóakaratával mégis
képes győzedelmeskedni.
Közben felfedezzük a házban lakókat és kiderül, hogy a legtöbb “rossz” nem is gonosz.
Senki sem szeret egyedül lenni és az összefogás csodákra képes,
lezárt ajtókat nyithat meg :)
Persze Békés Pál azért oda-oda szúr némi humorral a rendszernek is – akinek
füle van hozzá,hallja. Ez volt az első ifjúsági könyve, mesejáték és színdarab is
készült belőle. Ebben az évben jelent meg egy novellás kötete is Lakótelepi mítoszok címmel -immár a felnőtt olvasóknak.
Ajánlom ezt a könyvet minden régi és új panel gyereknek és azoknak is akik kertes
házban laknak. {{Magányosak mindenhol lehetünk.}}


csillagka
5.0/5

Szerelem ​:) régi kedves akire még mindig jó visszagondolni.
Emlékszem kicsiny leányként éltem fantáziátlan életemet csak vér és könny ( Agatha rullez ) hol volt még Potter és a Londoni varázsvilág, mikor valaki valamelyik könyvtárban kezembe nyomta az éppen frissen megjelent mesét, azzal a felszólítással ez a te könyved leány!
Bizony az volt, imádtam, kinyitott egy kaput, mai napig nincs megállás, ha így vesszük első fantasy könyvem, az igazi első szerelem, volt később jobb, volt más, de az elsőre mindig mindenki emlékszik.
Kedves anyukák és apukák vigyázzatok ez a könyv komoly tüneteket okozhat a nem eléggé ellenálló ifjúság fantáziavilágára, sajnos mint látszik, nálam nem múló olvasási kényszerben és csillapíthatatlan betűfalásban nyilvánul meg, és nem javul, pedig tényleg régen tart az állapot sőt talán az évek folyamán rosszabbodott.
Csak óvatosan! könyvek veszélyesek, ez egy kiemelten kártékony darab, hiszen értő, világra nyitott, élénk képzeletű utódokat nevelhetnek, aki lehet, hogy még a saját véleményét is meg tudják fogalmazni a világ dolgairól, mivel találnak hozzá megfelelő szavakat (szörnyű sors)
NE AD A KEZÉBE MERT ELVESZIK
és ha még is, vállad a felelősséget, és viseld a függősége következményeit, mert után neked lesz a kötelességed megfelelő mennyiségű és minőségű olvasnivalóval ellátni, ami nem egyszerű és olcsó mulatság.


Stendhal
4.5/5

Valóban ​varázslatos. Igazán élveztem azt az elgondolást, hogy a paneldzsungelbe helyzete az író a történetet. Nem is tudom igazán, hogy mit írhatnék róla azon kívül, hogy minden szereplő, minden kaland és fordulat nagyon ötletes. Odaadnám minden kisiskolásnak, mert szerintem imádnák egytől-egyig.


Chöpp
4.5/5

Gyerekkorom ​egyik kedvence. Keresztanyukámtól kaptam, már nem emlékszem, milyen alkalomból. Sokszor olvastam és sokat szórakoztam Fitzhuber Dongó varázslótanonc kalandjain. Hamarosan Juditkával is elolvassuk.


sztimi53
5.0/5

Békés ​Pállal már régen összegbarátkoztam. Egy háztömbrengeteg is lehet olyan izgalmas, mint az elvarázsolt erdő. Lakótelepi varázsló, két bal kézzel, nem vagy alig működő varázsigékkel, égszínkék pizsamás kisfiú és a legszebb királylány: Lanolin (kevésbé ismert nevén Adeps lanae, azaz Gyapjúzsír). Élveztem a szójátékokat, az udvartartást, az egészet.
“Saját mesét akarok. Olyat, amiben benne lehet lakni.” Én is.


Bogas
5.0/5

Ez ​a könyv varázslatos, hiszen egy varázsló a főszereplője.
Ez a könyv varázslatos, mert többek közt rámutat arra, hogy a leghétköznapibb, legszürkébb helyeken is létezik mese.
Ez a könyv varázslatos és erőt ad, amikor úgy érzed magad, hogy te vagy a szakmád legkétbalkezesebb és legalkalmatlanabb képviselője. És hogy soha ne add fel a reményt, hiszen Fitzhuber Dongó is – minden ellenére – úgy döntött végül, hogy marad.

2015.08.18. sokadik újraolvasás: A véletlen ellen nem lehet küzdeni varázsigével, csak véletlennel, és lehet, hogy nem csinálsz valamit jól elsőre, lehet, hogy másodjára se, de valami (véletlen, boszorkány, dzsinn, szellemecske stb.) segítségével majd csak sikerül. Zummbele.


tataijucc
4.5/5

Csak ​úgy egyszerűen zummbele!
Minő meglepetés, nagyon kis aranyos olvasmány volt ez, úgy ám. Nem mellesleg @Bogas is alátámaszthatja, hogy újabban boszorka vagyok bizony-bizony, ez már hivatalos, nem nagyon lehet mit tenni. De nem vagyok olyan igazi csak az a kétbalkezes fajta, aki gyakorta elejti pálcáját, na meg felbotlik a saját palástjában, miközben bölcsen bolondozik. Úgy érzem, jól megértenénk egymást a címben is szereplő kétbalkezes urasággal.
SPOILEEEEER:
Varázsigét az Anyám tyúkjából!


PuPilla
5.0/5

Fitzhuber ​Dongó és Éliás Tóbiás egy lakótelepi emeletes házban átélt nem mindennapi kalandjai egyszerre aranyosak és elgondolkodtatóak. Imádtam a nyelvezetét, a humorát, és azt, hogy úgy tudott bájos lenni és homlokomra csapósan bolondos, hogy nem éreztem erőltetettnek. Hamisítatlan mese, a meséről.

A blogban is: http://❀.ws/f/1gWlR


jevus
5.0/5

Eddig ​is sejtettem, de most már biztos vagyok benne, hogy a kétbalkezes varázsló is jobb a semminél. Sőt, talán a legjobb. Kedves és vicces mese. Van benne minden, ami a meséhez kell: varázsló, király, királykisasszony, boszorka. Épp csak a helyszín szokatlan: lakótelep, de mint kiderült, ez is van olyan izgalmas, mint a kacsalábon forgó palota.
(A harmadik fejezet nagyon tetszett, hangosan nevettem rajta.)


Imádnivaló, ​kedves, nyelvi leleményekkel teli. Egyestés kalandnak szántam, kicsit hosszabb lett, de örülök, hogy elolvastam. Nagyon jókat nevettem a poénjain, legyenek azok varázsigék, névválasztások, a varázslólexikon szójegyzéke vagy általában helyzetkomikum. Mégis inkább a nyelvi poénok ülnek legjobban, bár a történet is kedves. Simán előkerül benne Kojak, vagy a Zöldért helyett a Gyümért, hogy a Központi Varázslóhivatalt KáVének rövidítik, vagy az iskolai nyugdíjas sárkány felvett álneve a Sogenannte Sigismund, mert ez bizonyára elég ijesztő. Engem szórakoztatott. Valamikor azért vettem emg (fiatalabb koromban nem került a kezembe), mert a Harry Potter-történet titkos ihletőjeként emlegették — ez inkább volt újságírói fogás vagy téves szenzáció, elhibázott koncepció, de a történet önmagában is megáll és nagyon budapesti, nagyon lakótelepi, nagyon nyolcvanas évekbeli - örülök, hogy olvashattam.
Egy részlet csak:
"
-[…] Mintha valami gonosz varázslat ülne rajtunk, senki sem tud segíteni…kivéve tán… - nézett fel reménykedőn [a boldogtalan király.
-
Kivéve tán… - bólogatott Dongó hozzáértőn, pedig egy árva gondolat nem sok, annyi sem jutott eszébe.
-
Kivéve tán? - érdeklődött Éliás Tóbiás.
-
Ha valaki vállalkozna rá, hogy felkutatja a világszép Lanolint…
- Kicsoda?
-
Egy lovag. Egy hős. Egy szegény ember legkisebb fia.
- Hát - legyintett Éliás Tóbiás -, ilyet nem találsz a Nimbusz Endre Bertalan utcai lakótelepen, felséges királyom, nekem elhiheted.
-
Akkor talán elég, ha az illetőnek égszínkék pizsamája van - ravaszkodott Első BAdar -, nekem az is megfelel. A fő, hogy megtalálja Lanolint.
- Csak nem rám gondolsz, uram király? - Éliás Tóbiás kihúzta magát. — Felséges királyom, életem-halálom kezedbe ajánlom, ha addig élek is, megkeresem lányodat, a világszép Lanolint." És tényleg így lesz, ahogy egy tisztességes mesében lennie kell, még ha a Nimbusz Endre Bertalan utcai lakótelepen játszódik is.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

11.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók