Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


batagy
5.0/5

Hasznos ​könyv és könnyen olvasható. Flow elméletről.


Azért ​tegyük hozzá, hogy ez az értékelés (a 4,5 csillagozás) egészen szubjektív vélemény. Négyest adtam volna rá – de bele gondoltam abba, hogy mégiscsak jó kis könyv volt, általa találkoztam elsőként a szerzővel (aki mellesleg kifejezetten szimpatikussá vált számomra). Lepörgettem két nap alatt, 3-5 óra időtartam között. Szóval az, hogy (1) számomra kifejezetten érdekes dolgokról írt, (2) szimpatizálok az íróval, és az is, hogy (3) könnyen emészthető volt, gyorsan elolvastam – megkapta tőlem ezt az értéket.

Máskülönben meg kevesebbet érdemelhetne, hiszen eléggé “pop-pszichológia részleg”, nekem eléggé csapongónak hatott az egész, és felületesnek, hogy egy 30 évnyi kutakodást eképpen írjon le (persze azért egy könyvben aligha lehetne kifejteni mindent…). De az a lényeg, hogy felcsapott számomra egy nagyon érdekes következtetést/témát/kifejezést, és nem fejezte be, otthagyta, és ment tovább. Vannak benne nagyon jó/hasznos összefüggések, és értékes gondolatok, de mindezt (természetesen általános szövegformázás mellett / szövegforma mellett) körülbelül 20-30 oldalra tevődik ki, és ez még nem is a legszűrtebb változat. Ha kivonjuk a könyvből a 80% felesleget, a 20%-ot megszűrjük, akkor marad mondjuk egy tömör, ütős 10, legfeljebb 15 oldal, ami tartalmazza a könyv lényegét, magyarázatokat, fontos részleteket, összefüggéseket – mindezt egymással összekapcsolva, egybefüggve, hogy egymásra hagyatkozva alkossák a hasznos egészet.

Az elején sokkal kíváncsibb voltam arra, hogy mi lesz ebből, de mikor elkezdte félbehagyni a fontos meglátásait… akkor kezdem oda jutni, hogy ez bizony megint csak nem a teljességre próbál törekedni (ami mondjuk ok: eléggé elérhetetlen, legalább is nagyon nehéz, és akkor lehet 2000 oldalas lett volna, ha mindent meg akar említeni… egy élet nem elég arra, hogy kiverjem a fejemből azt, hogy én mindennek a dacára egyszer “egy ilyet” akarok írni.) Szóval: a könyv értéke folyós, itt-ott vegyes a kép. / Persze ez sem teljesen igaz, de van benne igaz.

Na lényegtelen, nem kellene ennyire perfekcionistának lennem (legalább is nagyon úgy fest, hogy annak kell lennem – kizárásos alapon). Megkapta minden vélt hibája ellenére majdnem az ötöt. Nagyon szimpatikus az író, szeretnék többet hallani felőle. Fogok még olvasni könyveit. A Kreativitás c. műve mondjuk egy ennél sokkal vaskosabb irománya, amire lehet, hogy nem is nagyon lesz időm/erőm. :(

Jó, kimondom a dolgot. Mindenáron tudni szeretném, hogy hogyan lehet a Flow-t tudatosan átélni, minél gyakrabban. Hogyan élhet az egyén minél tökéletesebb életet, a rengeteg hatás ellenében is – engem ez a téma személyesen nagyon érdekel, és ezért is szimpatizálok az íróval annyira, ahogy Zarathustra egy kész biblia számomra, pedig még csak el sem olvastam végig. Érzem, hogy kivételes darab, és sok részletet kimásoltam már belőle magamnak. Továbbá mélyíteni akarom az önismeretemet, például, hogy valóban lehetek-e természetemből adódóan komplex, főleg kreatív ember. Elméletileg igen, de gyakorlatilag már kevésbé biztos. Esély van rá, abból kifolyólag, hogy az MBTI szerint INFJ vagyok. Persze nem tegnap kezdtem ennek az elemzését, az önreflexióm meg eléggé makacs, szóval úgy sem érném be a felületességgel. (stb)

És, aki olvasta ezt az értékelést, kérem kövezzen meg, mert nagyon eltértem az objektivitás világától, meg attól, hogy az értékelésre koncentráljak csak. Mondjuk tök nyóc.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

19.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók