Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Kek
5.0/5

Ááááá, ​hogy én ezt 10 éve olvastam?! Olyan, mintha tegnap lett volna… És már 10 éve itt van a polcomon! Magam se értem, miért nem vettem le azóta. Csak sejtem: gyorsan kiolvasható semmi. Szó se róla: a képek szépek, hangulatosak, a haikuk szintúgy, de semmi emlékezetes, maradandó. Pillanatnyi (annak viszont túl drága mulatság – már ami a könyv árát illeti). Az ötlet tetszik, hogy miért Kavicsok a címe… holott ennyi erővel Lyukak is lehetne – persze az már inkább R.M.Rilkéhez illene. Neki van ugyanis egy törnétecskéje a lyukba bámulásról… Hiába, azt nagyon szeretem – s e környi lyukacskákról a leskelődő bepillantás jut eszembe inkább, textúrájában: a hiány, a semmi; mintsem egy megfogható anyag, a kavics. Ennek ellenére tetszik. :) Naná! Egyszerre tökély, a miniatűr maximum – és légiesen könnyű “semmi”, puszta hangulat, fotóvillantásnyi kép, pillanat. A fotók jó párosítások a versnyi gondolatrögökhöz. Szinte mellékes, hogy melyik hívta elő a másikat: a fotóhoz keresődtek haikuk, vagy a haikukhoz keresődtek ki a tengernyi fotóból a megfelelő hangulatú képek. Összeillenek. Egyszerre régiek (a haikuk) és maiak (a fotók). Üdítő kincs e minikönyvecske – mint egy jó kávé… de tápláléknak kevés.
Van benne szerencsére olyan kedvencem, amit kívülről tudok, s emlékszem, hogy már első találkozáskor is tudtam kívülről. Nekem fontos, életem részévé lett mesélő kavics (bevallom, még ez is saját szájízre faragva, lepke helyett: pille):
___ ___ ___ Ébredj fel, ébredj!
___ ___ ___ Nem lennél-e barátom,
___ ___ ___ pihenő lepke?
___ ___ ___ . ___ ___ ___ (Basó)

Ami meg e könyvet illeti – értékelésére e 3 sornyi is épp elég és tökéletes lenne:
___ ___ ___ Hiába van nyár,
___ ___ ___ az egylevelű páfrány
___ ___ ___ csak egylevelű.
___ ___ ___ . ___ ___ ___ (Basó)


Jeffi
4.5/5

A ​csillagozás nem a könyv kivitelezéséhez szól teljesen.
Egyrészt nem értem miért kell Tandori Dezsőt és Tóth-Vásárhelyi Rékát írni a borítóra, amikor az egyik, csak fordító a másik csak képeket adott bele? Mert szépek a képek okés, jók a fordítások, de ettől még Basó, Issza, és Buszon haikui. Vagy az átvezetős egy-egy sor az volt Tandori? Tényleg akkor már kiérdemli, hogy a neve alatt fusson ."
A könyv eredeti ára: 3290 Ft : ennyit nem ér mellékesen aki ennyiért megveszi az csalódni fog, mert annyira nem jó. Én azt hiszem 300 ft körül vettem (könyvudvar). Na annyit ér. Mert a képek tényleg jók, és aranyos kis könyvecske, de nem ér ezreket :P.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók