Torták, amelyeket mintha csak a cukrászdában vettünk volna, de a sütőt be sem kell kapcsolni. Ezekhez a finomságokhoz csak hűtőszekrényre vagy fagyasztóra van szükség és már neki is láthatunk. A receptek alapján a gyakorlatlanok és a sütéstől rettegők is mesterműveket varázsolhatnak lágy krémekkel és ropogós alapokkal
Kapcsolódó könyvek
Stahl Judit - Gyors muffinok
Évek óta várták már a sütni és enni szerető olvasók, hogy Stahl Judit kötetbe gyűjtse kedvenc muffinreceptjeit. A könyvben olyan gyorsan elkészíthető, népszerű finomságok szerepelnek, mint a marcipános, az oroszkrémes vagy a puncsos muffin. A csokis muffinok is szép számban képviseltetik magukat. És ezentúl nem probléma villámgyorsan máglyarakás muffint készíteni, jöhetnek vendégek az előre összeállítható gyümölcsös muffinlepényekre, és sosem kell félni, hogy a rétes megreped, ha valaki helyette túrós rétes muffint süt. Ez az ötletes, szellemes szakácskönyv ugyanis valóságos muffin-biblia, és minden benne van, amire egy megrögzött muffinrajongó csak vágyhat. Ahogy eddig, Stahl Judit receptjei most is pontokba szedett, jól követhető, praktikus leírások, és mindig garantálják a sikert.
Stahl Judit - Enni jó!
Kedvenc receptjeim zsúfolt hétköznapokra és megérdemelt hétvégékre
Öt éven keresztül nap mint nap volt otthonunk vendége Stahl Judit. Tudósított háborúkról, békekötésekről, parlamenti csatározásokról és választásokról. Ezúttal azonban ő invitál bennünket "lakásának legfontosabb részébe" - a konyhájába. Jelmondata: "Finomat, gyorsan és egyszerűen." Friss és közvetlen stílusban mutatja be, hogyan lehet mai felgyorsult világunkban is megtalálni az étkezés örömét. Könnyen elkészíthető, pompás ízű ételekkel ad ötleteket ahhoz, hogy egy fárasztó nap végén is jólesően vacsorázhassunk együtt a párunkkal vagy épp ellenkezőleg, ráérősen ebédelhessünk családunkkal, barátainkkal a hétvégén. A könyv anyagát a Nők Lapjában megjelent nagysikerű írásaiból válogatta, és - praktikus szemléletéhez hűen - mindegyiket kiegészítette egy-egy Fele munka, dupla öröm recepttel is. A lapokról sugárzik az étkezés, a főzés szenvedélyes szeretete, mert Stahl Judit nem tudja és nem is akarja elrejteni rajongását. Az eredmény? Egy önéletrajzi elemekkel átszőtt szakácskönyv, amelynek lapozgatása közben minduntalan szembesülünk a kérdéssel: vajon olvassunk-e tovább vagy azonnal próbáljuk ki valamelyik receptet.
Stahl Judit első szakácskönyve teljesen új hangot hozott a magyar gasztronómiai könyvkiadásba: modern szemlélete, praktikus és finom receptjei rögtön százezrek kedvenceivé váltak. A könyvben olyan, már-már klasszikusnak számító ételek szerepelnek, mint a spagetti friss pestóval, a fűszeres malac zelleres pürével, az epermisu vagy a csokis muffin, de süthetünk belőle rozmaringos-diós kenyeret, szalámis-hagymás pizzát, és készíthetünk mandulás csokitrüfflit is. A szép kivitelű, rengeget fotóval illusztrált kötet a 2002-es szakácskönyv változatlan utánnyomása.
Stahl Judit - Gyorsan, valami finomat!
Nemcsak enni, főzni is jó – szól Stahl Judit második szakácskönyvének üzenete, mert a finom ízek nem feltétlenül jelentik azt, hogy naponta több órát kell a konyhában töltenünk. Gyorsan, bő 35 perc alatt elkészíthető, ínycsiklandó ételek sora várja az olvasókat: késő esti hamburger, tex-mex pulyka, gulyáskrémes makaróni és provence-i sült camembert, az azóta országos kedvenccé vált sült túrópuding vagy a csokoládés tallérok csupa ízes bizonyíték, hogy a főzés nem fárasztó kötelesség, hanem igazi örömforrás. Az új kötet a 2003-as, Magyarországon példa nélküli, több, mint 170 ezer példányban eladott szakácskönyv változatlan utánnyomása.
Stahl Judit - Büntetlen örömök
Stahl Judit új szakácskönyve örömteli bizonyíték, hogy a jó ízek nem feltétlenül jelentenek egyúttal plusz kilókat is. Ebbe a kötetbe Judit azokat a kedvenc, alacsony kalóriatartalmú ételeit gyűjtötte össze, amelyeket lelkiismeretfurdalás nélkül megehetünk. A 300 kalóriás reggeli turmixitalok, az 500 kalóriás előre elkészíthető és munkahelyre dobozban magunkkal vihető ebédek, a 650 kalóriás gyors vacsorák, valamint a 250 kalóriás csábító édességek mind-mind igazi ínyencségek. Vagy ahogy Judit fogalmaz: "büntetlen örömök". Tehát szó sincs újabb csodafogyókúráról - ez a könyv azoknak készült, akik szeretnek enni, de örülnek, ha ez nem látszik meg rajtuk. Persze az is bátran fakanalat ragadhat, aki komolyan diétázik. Garantáljuk, hogy rég evett ilyen finomakat lelkiismeretfurdalás nélkül.
Stahl Judit - Gyors szárnyas ételek
A sorozat ezen kötete számtalan ínycsiklandó, szárnyas ételt kínál, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval, mindenkinek, aki szeretne egy kicsit jobbat, finomabbat, változatosabbat főzni.
Stahl Judit - Gyors édességek
Milyen édesség esne ma jól? Egy gyors portugál borhab, citromfelfújt vagy fenyőmagos keksz? Vagy várja a vendégeket epres spiráltorta,dán fahéjas tekercs, esetleg kókuszos tiramisu? Elfoglalt háziasszonyokra, sokat dolgozó anyukákra, este végére összegyűlő családokra és baráti társaságokra gondolva indítja útjára Stahl Judit új szakácskönyv-sorozatát, csupa olyan étellel, amelyek elkészítéséhez nem kell 30-45 percnél több időt tölteni a konyhában.
A sorozat ezen kötete változatos édességeket kínál, pontokba szedett, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval.
Jamie Oliver - Jamie vacsorái
Jó étel: jó élet! A Jamie vacsorái minden szakácskönyvtől, sőt minden könyvtől különbözik. Vannak, akik azt állítják, hogy a tűzhely után ez a könyv lakásuk legfontosabb berendezési tárgya. Aki hazaviszi Jamie vacsoráit, nemcsak százhúsz új recepttel lesz gazdagabb, hanem egy új életformával is. A Jamie vacsorái az egyszerű ételek szakácskönyve. Csupa olyan ötlet van benne, amelyek segítségével könnyebbé válik a főzés és az egészséges táplálkozás.
Stahl Judit - Gyors olaszos tészták
A sorozat ezen kötete ínycsiklandóan izgalmas olaszos tésztákat kínál, pontokba szedett, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval, mindenkinek, aki szeretne egy kicsit jobbat, finomabbat, változatosabbat főzni.
Stahl Judit - Gyors házias ételek
Stahl Judit új szakácskönyvéből kiderül, hogy házias ízekért nem kell feltétlenül hosszasan főzni. A bő félóra alatt elkészíthető télies gesztenyekrém leves, a pikáns tárkonyos gombaleves harcsával vagy a nyári napokon üdítő hideg bodzás paradicsomleves mind a házias konyha remek, gyors fogásai közé tartoznak. A hamis sztrapacska is biztos sokak kedvence lesz, hiszen kevés munka van vele, ízei viszont nem buktatnak le senkit, híven hozzák a megszokott élményt. Az erdélyi padlizsános lecsó tobzódás a tányéron, mert a hagyományos paradicsomos, paprikás, hagymás alapot padlizsán is dúsítja, az igazi brassói pedig szaftos, zamatos eredménnyel jutalmaz. A tejszínes sült csirke a vasárnapi ebédek dobogós helyezettje: a csirkecombok tejszín, pirított fokhagyma és rozmaring társaságában párolódnak csábítóan omlósra, miközben rájuk sem kell nézni. És egy kis ízelítő a csábító édességek közül: a csoki felfújt, a luxus éttermek sztár-desszertje most házhoz jön, pofonegyszerű összedobni; a Túró Rudi torta népszerű gyerek-kedvenc szülinapi bulikon, ráadásul az anyukák is örülhetnek, mert előre elkészíthető; a mézes, citromos vagy csokis házi fagyi pedig olyan finom, mintha szakképzett cukrász kreálta volna őket. A receptek ezúttal is pontokba szedett, jól követhető, praktikus leírások, amelyek mindig garantálják a sikert.
Stahl Judit - Végre otthon!
Stahl Judit szakácskönyve azoknak szól, akik számára az étel az élet fontos része. Olyanoknak, akik szeretik megvendégelni barátaikat, szívesen állnak oda a tűzhely mellé a vasárnapi ebéd kedvéért, akik nem félnek kipróbálni egy-egy újszerű receptet, ugyanakkor imádják a jó kis csülkös bablevest is. A kötet négy fejezetében baráti vacsorák, családi ebédek, ünnepi menüsorok szerepelnek, és külön fejezetet kapnak az édességek. A színes, rengeteg fotóval illusztrált könyvből megtudjuk, milyen ételekkel várja Judit a karácsonyt, milyen az igazi New York-i sajttorta vagy narancsos kacsamell, hogyan lehet 10 perc alatt eperfagylaltot készíteni, és azt is, hogy készül Friderikusz Sándor kedvenc sztrapacskája. A kötet receptjeit idén is amatőrök tesztelték, így azok minden esetben működnek, a könyv pedig praktikus recept-keresővel egészül ki.
Tone Finnanger - Kreatív ötlettár - barátságos otthon
Tegyük elbűvölővé otthonunkat egyszerűen elkészíthető, elbűvölő és bájos kiegészítők gyűjteményével! Ennek a könyvnek a birtokában a közeljövőben biztosan nem fogyunk ki az ötletekből, majd az esős napokat is szívesen töltjük kedvenc karosszékünkben. A kiadványban ötletek színes választékát találjuk otthonunk minden helyisége számára, bájos angyalkák, rövid lábú kutyusok, kedves cicák, vicces lovacskák és vidám természetű mackók képében. Több mint 35 magával ragadó ötlet a hangulatos díszpárnától a vendégpapucsig, a csodálatos táskákon át a pihe-puha játékokig. A konyha, a fürdőszoba, a gyerekszoba és még a kert is melegséget árasztó, barátságos otthonná változik. A könnyen követhető, lépésről lépésre megadott leírások, érthető ábrák és valós méretű sablonok garantálják a nagyszerű eredményt.
Gina Greifenstein - Karácsonyi aprósütemények
Az aprósütemények éppúgy hozzátartoznak az adventhez és a karácsonyhoz, mint a hóesés. Mindenesetre van egy különbség az aprósütemények soha nem maradnak el. Ezekkel a receptekkel minden sikerül: a klasszikusok, mint a fahéjas csillag, a mézes puszedli vagy a vaníliás kifli és a habzsákkal készültek, de a pisztáciás csiga, a narancsos holdak és a nugátos szívek is.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Torták sütés nélkül
Sütemények sütés nélkül? Igen, lehetséges, sőt, egyszerű is. A tortaalaphoz kekszet, ostyát, babapiskótát vagy épp kukoricapelyhet használunk fel. A töltelékben mindig van valamilyen tejtermék, legtöbbször tejszín is. A remek ízt gyümölcsök, vagy csokoládé biztosítja. A végeredmény? Fantáziadús és gyönyörű torták. Már csak néhány órát kell pihenniük a hűtőszekrényben, és máris élvezhetjük őket.
Gudrun Ruschitzka - Tepsis sütemények
Vannak, akik a klasszikus sütiket szeretik, és maradnak az almás piténél és a meggyes vagy barackos lepénynél, mások kíváncsiak az újra, például a pörkölt mandulás és a túrós almás süteményre. Egy azonban biztos: ha egy egész tepsivel sütünk, mindenkinek jut elég.
Gordon Ramsay - Csak könnyedén
Gordon Ramsay híres könnyed stílusáról, Michelin-csillagos éttermeiről és remek könyveiről, melyekben arról ír, hogyan is főzhetünk éttermi menüt otthon. A Csak könnyedén Gordon új oldalát mutatja be.
Ebben a könyvben azt osztja meg velünk, hogyan készíthetjük el a konyhánkban minden idők legjobb ételeit anélkül, hogy bankot kéne robbantanunk, vagy órákat kellene a konyhában töltenünk. Mindig a legjobb minőségű alapanyagokat használja (de azért nincs túl sokra szüksége belőlük). Briliánsan kihozza az ételek legfinomabb aromáit a legegyszerűbb főzési eljárásokkal.
Több mint 100 receptet állított össze minden lehetséges alkalomra - legyen szó akár reggeliről vagy ebédről, vacsoráról kettesben vagy egy egész vendégsereggel, meghitt családi vagy baráti partikról. A receptek elegánsak, kifinomultak - de egyszerűek is.
A könyv gyönyörű fotói is azt mutatják: lehet nagyon jól, mégis lazán főzni.
Gordon Ramsay - Négy évszak ízekben
Gordon Ramsay, a konyha ördögeként emlegetett háromcsillagos séf új könyvében zseniális szezonális receptjeit gyűjtötte egybe. Nagy-Britannia legfelkapottabb szakácsa megszállottja a kiváló minőségű alapanyagoknak, most is meghökkentő ízeket párosít össze, kifinomult konyhatechnikát alkalmaz, és az elkészült ételcsodákat szemkápráztatóan tálalja. Sikerének kulcsa, hogy minden apró részletre gondosan ügyel, és mindig a tökéletességre törekszik.
Kezdő szakácsok is sikerrel forgathatják e könyvet, mert a szerző külön, fényképekkel illusztrált fejezetben mutatja be az alapkészítményeket és a mesterfogásokat, amelyek ismeretében könnyedén filézhetünk halat, tisztíthatunk articsókát, gyúrhatunk omlós tésztát. Az ételek többsége rendkívül könnyen elkészíthető, de Gordon ráadásként megismertet néhány recepttel, amely az exkluzív éttermek kínálatában is megállja helyét.
A gyakorlati konyhai tanácsok, újszerű ízkombinációk és ínycsiklandó ételek receptjei teszik Gordon Ramsay kötetét letehetetlen kézikönyvvé.
Annie Pavlowitch - Anna Pavlowitch - Tündérek konyhája
A kötet több mint 50 mesébe illő és könnyen elkészíthető receptet tartalmaz. A legízletesebb és legegyszerűbben elkészíthető fogásokat gyűjti egybe, hogy a hét minden napja igazi ünnepnappá, életed tündérmesévé váljon. És még az is lehet, hogy az illatok odavonzzák a királyfit is...
Rachel Brown - A tortadíszítés alapjai
A tortadíszítés olyan készség, amelyet némi segítséggel mindenki el tud sajátítani. Ebben a rengeteg hasznos tudnivalót tartalmazó könyvben Rachel Brown az alapoktól mutatja be a különböző technikákat, és közben bebizonyítja, hogy a tortadíszítés egyben nagyszerű szórakozás is. A könyv választ ad azokra az alapvető kérdésekre, amelyeket a kezdők gyakran feltesznek. Például: hogyan használjuk a keretet; hogyan simítsuk el a felpúposodott tortát; hogyan dolgozzunk több csomag nyújtható cukormasszával; hogyan vágjunk megfelelő tartópálcát, és hogyan rögzítsük a megmintázott figurát? A különféle alakú tortaformák kibélelésétől a tökéletes esküvői torta elkészítéséig részletes tájékoztatást kapunk arról, hogyan vonjuk be a tésztát marcipánnal és cukormázzal, valamint miként formáljunk egyszerű figurákat. A szerző még a saját kipróbált és bevált piskóta- és gyümölcstorta-receptjét is megosztja az olvasókkal, méghozzá glutén-, tojás-, cukor- és tejmentes változatban is, hogy azok is fogyaszthassák, akiknek a megszokottól eltérő étrendre van szükségük. Mindegyik fejezet bővelkedik színes fényképekben, amelyek lépésről lépésre bemutatják a készítés fázisait, Rachel pedig tippekkel és tanácsokkal lát el bennünket gazdag tapasztalatai alapján. Ebből a nélkülözhetetlen könyvből mindent megtudhatunk arról, hogyan készítsünk és díszítsünk csodálatos tortákat.
Jamie Oliver - Jamie természetesen
Beleszerettem a kertembe, különösképpen a veteményesbe! Bizony, tényleg megesett, hogy puszit adtam a legszebb, legritkább zöldségeimnek, egyik-másik fát talán meg is ölelgettem, és forró nyári napokon néha fülemet a földre szorítva hallgatom, hogyan nőnek a növények körülöttem.
Ha ezt bűnnek tartod, hát vess tömlöcbe, és dobd el a kulcsot! És mondok még valamit: soha ilyen jókat nem főztem, mint az idén. Káprázatos ötleteim támadtak az új receptek megalkotásában: ihletet merítettem mindenből, ami az utóbbi évben megtermett a kertemben.
Könyvemben több mint 100 új receptet találsz, meg némi ültetési és növényápolási tanácsot, ha esetleg neked is kedved szottyanna ahhoz, hogy egy kicsit bepiszkítsd a kezed! Olyan szakácskönyv ez, amely szerkezetében a négy évszakot veszi alapul: arról tájékoztat, hogy mikor melyik növény áll éppen rendelkezésre a kertben. A négy évszak fejezetei számos alcímmel tagolódnak, ezek a különböző alapanyagokról szólnak, gyorsan elkészíthető, könnyű és finom ételek receptjei sorakoznak bennük. Minden fejezet végéhez csatoltam pár apró, a növények nevelésére vonatkozó tájékoztatást is.
Audrey Niffenegger - Az időutazó felesége
Amikor először találkoztak, Clare hatéves volt, és Henry harminc. Amikor összeházasodtak, Clare huszonkettő, és Henry még mindig harminc. Henry idő-eltolódási rendellenességgel született. Genetikai órája a legváratlanabb pillanatokban visszaáll, és még abban a másodpercben eltűnik. Ilyenkor elmúlt és eljövendő élete érzelmi csomópontjain találja magát, meztelenül, védtelenül. Sohasem tudja, mikor történik meg újra, sohasem tudja, hol köt ki legközelebb.
Az időutazó felesége a világirodalom egyik legkülönösebb szerelmi története. Clare és Henry felváltva meséli el történetüket. Rajongva szeretik egymást, megpróbálnak normális családi életet élni: biztos állás, barátok, gyerekek. Mindezt olyasmi fenyegeti, amit sem megakadályozni, sem irányítani nem képesek, történetük ettől olyan megrendítő és felejthetetlen.
„Azoknak, akik azt mondják, nincsenek igazán új történetek, szívből ajánlom Az időutazó feleségét, ezt az elragadó regényt, amely irodalmilag kiváló, szédítően fantáziadús, és észbontóan romantikus.”
Scott Turow