Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Különös, ​kissé misztikus hangulatú novellák, nekem mindegyik tetszett, annak ellenére, hogy se Poirot, se Miss Marple nem szerepel bennük.


anesz
5.0/5

Barátnőm ​kedvenc Agatha Christie-je, így én is újra el akartam olvasni, mert úgy emlékszem előszörre nem nagyon tetszett. De most IGEN!
Olyan ez a könyv, mintha a novellái egy-egy tökéletes gyöngyök lennének és ezek lennének egy nagyon szép láncra felfűzve. Ráadásul úgy olvastam A.C. önéletrajzában, hogy magának az írónőnek is ez volt az egyik kedvence, nagyon elégedett volt ezekkel a novellákkal.
Nehezen tudok egyet kiemelni belőlük, de talán az Árnykép az ablaküvegen címűt ajánlanám annak, aki nem akarja az egész kötetet elolvasni. Az első olvasásomból, ami legalább 15 éve volt, ez maradt meg legjobban. Ráadásul szerintem ezt az ötletét A.C. felhasználta egy későbbi regényében, aminek nem jut eszembe a címe, de ott egy úszómedence mellett gyilkoltak.


Én ​szeretem Agatha Christie regényeit, de ez sajnos nem tetszett. Unalmas volt és kusza. Néha már nem tudtam, ki kicsoda és mi értelme van a történetnek. Vár még itt rám pár AC könyv, remélem, egyszerűen csak rosszal kezdtem.


stippistop
4.0/5

Egészen ​sajátos misztikus hangulata van ezeknek a Quin-történeteknek, ami olykor tetszett, de olykor kicsit erőltetettnek tűnt. Utóbbi magyarázza a 4 csillagot. Ezt leszámítva nagyon is olvastatják magukat a történetek, Mr. Satterthwaite-tel egészen tudtam azonosulni!
Köszönet @meseanyu-nak a kölcsönkönyvért (igazán hosszú lejáratú kölcsön volt, egy éve kb. nálam parkolt ez a szegény könyv..)! :o)


beitghanima
4.0/5

Agatha ​mindig kedvenc szerző marad! Nem mondhatom, hogy nem élveztem. Kellemes volt olvasni a történeteket egy kávézóban ülve egy egy forró kávé mellet (ez ritka nálam, de most és evvel a könyvvel volt ilyen). De ez a könyve nem lesz a kedvencem.


Marischka11
3.0/5

Még ​mindig nem szeretem a novellákat. :( A titokzatos Mr. Quin lehet Harlequin vagy maga az ördög is, mindenesetre, ahol felbukkan ott tuti a halál.
Mr. Satterthwaite pedig a legellenszenvesebb föszereplő volt, Tuppence után. :( A kezdeti Poirot is nagyon sznob volt, de ezt az embert igen sokszor levezetten volna a hegyről. De természetesen minden bűntény megoldásakor ott volt és ő volt, aki dolgoztatta a kis szürke egysejteket. Örülök neki, hogy nem lett több könyv főszereplője.


lyneth
5.0/5

Nagyon ​tetszik a misztikum a Mr. Quin – történetekben.


Timberwolfes
3.0/5

12 ​történet amiben egy eddigi AC regényekből általam még nem ismert páros old meg minden rejtélyt. Van egy Faust szerű bábjátékos aki úgy mozgatja a szálakat és teszi fel a kérdéseket hogy Mr Satterthwheite azonnal megvilágosodjon…
Hát sajnos ez is a felejtős polcra kerül, ahogy közeledek az életmű végéhez egyikre inkább gyűlik ez a polc… Vagy lehet csak én fogok meg mostanában rosszabbnál rosszabb AC könyveket.


tropikal
2.5/5

Nem ​vártam átütőt, de ennyire gyengét sem… A legtöbb történet izgalmasan indult, aztán olyan gyorsan pörögtek az események, hogy azt sem tudtam követni, ki kicsoda. Bevallom, a legtöbb sztori végét nem értettem, vagy erőltetettnek találtam a befejezést. Rá kellett, hogy jöjjek, se Mr. Quin, se Mr. Satterthwaite karakterét nem kedvelem.


cherryd
2.0/5

Hát… ​Őszintén bevallom, belekezdtem, az első száz oldalt el is olvastam, aztán átugrottam az utolsó fejezetekre. Lehet rosszul tettem, de nem kötött le. Lehet azért, mert nem Poirot, vagy Mrs. Marple, vagy azért, mert nem volt jó a sztori. A lényeg, hogy akár félbehagyottnak is jelölhetném…


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

19.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók