Ajax-loader

Fűrészmalom ​a Jeffben, a graubündeni hegyek eldugott zugában, a szilajon zúgó Yzolla partján. Innen menekül el a kétségbeesés és borzalom éjszakáján Silvelie Lauretz, a szépség és tisztaság e kivételes megtestesítője, hogy új életet kezdjen, megszabaduljon az emberi mivoltából kivetkőzött apa árnyától s egy szörnyű bűntett kísértetétől. Vajon sikerül-e a szegény pincérlánynak — aki gazdag örökösnő is egyben — feledést és megnyugvást találnia Andi, a hozzá mindenben méltó férfi oldalán? Elég erős-e a kettejüket összekapcsoló szenvedély, a mély lelki vonzalom, hogy kibírja annak a bizonyos éjszakának a terhét? A Via Mala 1934-ben látott napvilágot, s azóta nemzedékről nemzedékre rendre meghódítja olvasóit. Magyarul 1993-ban jelent meg utoljára. Régi rajongói most újra felidézhetik, az ifjabb generációhoz tartozók pedig megismerhetik a történetet, s egyúttal valamennyien bepillanthatnak a két világháború közötti Svájc csak messziről oly mintaszerű és békés életébe.

Értékelések
5.0/5 - 5 értékelés alapjánEz az a fajta könyv, amit néha le kell tenni. Amit ki kell heverni, amit meg kell emészteni Háromszor tettem le, háromszor kellett időt hagyni magamnak arra, hogy átgondoljam a történteket, és újra bele tudjak fogni. Egész végig próbáltam Silvelievel azonosulni, megérteni őt, de mind jellemábrázolásában, mind karakterében messze áll tőlem. Távol áll tőlem ez az áldozatkész szolgalelkűség, távol áll tőlem a tartsd oda a másik orcádat is felfogás. Nem véletlen, hogy mind a 620 oldalon keresztül kitűnik, hogy Silvelie idegen az övéi között. Ha választanom kellene akkor Niklaus vagy Hanna bőrébe bújnék bele. Ők voltak azok, akik mindvégig olybá tűntek nekem, mint a vad lovak, kiket erőszakkal tartanak fogva. Ők voltak azok, akik űzött vadak lettek saját maguk által. Ők voltak azok, akiket arra kényszerített a sors, hogy önmagukból kivetkőzve, hogy emberi mivoltukból kivetkőzve elkövessenek egy szörnyű bűntettet. S mégis… Hihetetlen ez az egymás iránt érzett odaadás, szeretet és önfeláldozás, ami a kimondani nem mert vádak súlya ellenére is összetartotta őket. Ugyanakkor hihetetlen az is, hogy Andi milyen mélyen megérezte rajtuk a pórusaikon keresztül kiáramló titok szagát. Ahogy hallgatásba burkolózva nézte őket, és nézte velük együtt ez a torz, elkorcsosult világot. Hogy nem bírt lélegezni, hogy nem bírt létezni. Hogy annyira megbénította a félelem, hogy nem volt képes sem aludni, sem ébren lenni. Hogy mindezek ellenére megtette azt, amire csak néhányan lettek volna képesek. Hogy belátta ők összetartoznak. Hogy nem szakíthatja el őket egymástól, mert ők együtt alkotnak egy kerek egészet. Mert ők tényleg, valójában, testestül-lelkestül összetartoznak.

→ Az értékelés eredetileg itt jelent meg:

http://moly.hu/konyvek/john-knittel-via-malaNagyon jó ez a könyv, nagyon érdekes lélektani aspektusokat és filozófiai gondolatokat közöl egy romantikus regény formájában. Valósághű élethelyzetek, csodálatos helyszínek, főleg az első fele tetszett nagyon. Azt hiszem filmet is készítettek belőle még


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók