Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Noro
5.0/5

The ​show must go on. Az opera (és a musical) kimeríthetetlen forrása a potenciális paródiáknak, így talán nem csoda, hogy a Maskerade még Pratchetthez képest is a komolytalanság csúcsait feszegeti. Tulajdonképpen egy jó értelemben vett marháskodás 400 kerek oldalon. Különösebb izgalmakat nem rejt, hiszen Weatherwax néne csuklóból intéz el minden felmerülő problémát. Az a fajta regény, amit akár tetszőleges oldalon fel lehet ütni, olvasni pár oldalt és röhögni egy jót.


Ez ​volt az első Pratchett könyvem, és teljes mértékben pozitív csalódást okozott. Jó a humora, mozgalmas a történet, és basszus, nem az lett a vége, amit vártam.


ujhelyiz
4.5/5

Noha ​nem a kedvenc Korongvilág regényem, azért roppant szórakoztató. Megtudjuk, hogy miért foglalkoznak a boszorkányok az Operával; ill. azt, hogy mi történik, ha egy boszorkány szakácskönyvet ír.

Ugyanakkor a Pratchettől megszokott “ha mindenki elhiszi, akkor úgy is van” megközelítés is remek; minden klisé megjelenik, ami az Opera kapcsán elhangzik. Csak sajnos az Opera nem olyan, hogy beletesszük a pénzt majd kivesszük belőle…


Az ​előző két általam olvasott Pratchett* nem kapott tőlem ötöst, de ez most megint simán. Első olvasásnak is ajánlanám, kis bevezetővel. Nagyon-nagyon vicces. Nem maga a fő sztori, az eléggé kiszámítható, hanem a hogyan. Bohózatba illő helyzetekkel, amikben ráadásul a kedvenc boszorkáim tündökölnek, hát feledhetetlen. Azért persze a Pratchett-könyvek egyéb jellemzői is benne vannak, de kétségtelenül a humor volt most ebben az úr :)
*A Gördülő kövek és a Going Postal volt az


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.0/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók