Mary Berry receptjei sosem okoznak csalódást
Mary Berry az összes apró trükköt ismeri, amelyek révén ételeinket ellenállhatatlanul finommá tehetjük. Tudja, mitől lesz kívül ropogós, belül szaftos a mázas sonka, mi a pillekönnyű gyümölcsös muffin titka, és mi varázsolja a tésztaszószt csodálatosan krémessé.A szakácsművészet nagyasszonya minden recept végén megosztja velünk a siker kulcsát, és a szokásosnál is részletesebben, lépésről lépésre vezeti végig az olvasót az étel elkészítésének folyamatán. Ha bevetjük Mary fortélyait, biztosak lehetünk benne, hogy rövidesen minket faggatnak majd a tökéletes ételek titkáról.
Kapcsolódó könyvek
Mary Berry - Életem receptjei
Főzzünk úgy, mint Mary…
Mary Berry, a szakácsművészet nagyasszonya élete legjobb receptjeit gyűjtötte össze új könyvében, amely senki konyhájából sem hiányozhat, aki komolyan veszi a főzést, legyen akár abszolút kezdő vagy a sütés-főzés hétpróbás mestere.
A nyolcvanas éveit taposó, ám roppant fiatalos sztárszakács receptjei tökéletesen beépíthetők a mindennapjainkba. Egyszerű, könnyen beszerezhető alapanyagokkal dolgozik, és nem szégyelli lerövidíteni a munkafolyamatokat. Aki kapható rá, megtanulhatja az időigényes alapléfőzést és a rétestészta elkészítését is, de maga Mary is azt vallja: ne legyünk önmagunk ellenségei!
Az étvágygerjesztő fotókkal és gyakorlati tippekkel ellátott receptkönyvből a tapasztalatlanabbak is csodálatos ünnepi menüt, vagy akár gyors hétköznapi fogásokat készíthetnek. A jutalom pedig nem marad el: üres tányérok, dicsérő szavak, jóllakott vendégek.
Alison Walker - Enni való ajándékok
Könyvünkben sokféle, a saját konyhánkban, saját kezünkkel elkészíthető recept található - az egyszerűbb, gyerekekkel együtt készíthető finomságoktól, mint a tiffin vagy a csokoládétallér, a sós kekszekig és chutney-kig, melyek a sajtokhoz passzolnak remekül, egészen az igazán különleges macaronokig, vagy trüffelekig, melyekből szép kis dobozkákba vagy üvegekbe csomagolva, szalaggal átkötve igazán különleges ajándék lesz. Nem feledkeztünk meg a lelkes szakácsokról sem. Nekik az olasz ajándékcsomagot és a mézeskalács házikót ajánljuk.
A szerző, Alison Walker diplomás séf, a tekintélyes brit Country Living és Good Housekeeping magazinok gasztronómiai rovatainak szerkesztője, számos játékfilm és televíziós produkció food stylist szakértője.
Jamie Oliver - Karácsonyi receptek
Ez az impozáns könyv tizenhét év munkáját tetőzi be. A végletekig tökéletesített, csodás receptek, tippek és trükkök eredménye – otthon te is megalkothatsz bármit, ami ebben található. Egy ilyen könyvet csak egyszer írhat meg az ember, tehát mindent meg kellett tennem azért, hogy a lehető legjobb legyen. Megtisztelő arra gondolnom, hogy a Karácsonyi receptek is részese lehet a családok ünnepi előkészületeinek – téged is segíthet abban, hogy igazán tökéletes legyen a karácsonyi lakoma. Remélem, minden évben újra meg újra előveszed majd.
Boldog karácsonyt neked és tieidnek, tőlem és enyéimtől.
Ella Woodward - Egyél jókat Ellával!
"Csodálatos kalandom az ételekkel három évvel ezelőtt kezdődött, és az új étrend megváltoztatta az életemet. Megtanultam, hogy az ízletes, egészséges étel nem feltétlenül unalmas vagy időrabló, és hogy a növények táplálnak és gyógyítanak. Megszépülsz és jobban érzed magad, ugyanakkor fantasztikusan jókat eszel - alig várom, hogy megosszam veled 100-nál is több természetes, növényi alapú, tejtermék- és gluténmentes receptemet."
_Ella_
Jamie Oliver - Jamie belevág
Könnyed variációk spanyol, olasz, svéd, marokkói, görög, és francia nemzeti ételekre.
Különleges receptek - könnyedén!
Az évek során egyvalamit biztosan megtanultam: hallgatnom kell a megérzéseimre. Hirtelen ötlettől vezérelve befizettem egy marokkói repülőútra és eltöltöttem néhány rövid, de csodálatos napot Marrakechben. A marokkói ízek, a látni-, hallani- és szagolnivalók úgy hatottak rám, mintha friss levegőt szippantottam volna. Izgatottan, új ötletekkel megrakodva tértem haza. Az ösztöneim azt súgták, hogy több ilyen utazásra van szükségem... Nekivágtam hát a világnak. Saját változatomban adom közre az egyes országok legjellegzetesebb fogásait: a gazdag spanyol paellát, az egzotikus marokkói tagine-t, a zamatos görög salátát, a csodás svéd húsgombócot és az ellenállhatatlanul csábos francia édességeket.
Jenni Davis - Konyhai tudástár
Nélkülözhetetlen gasztronómiai kézikönyvünk több tucat konyhatechnikai fortéllyal ismerteti meg az olvasót. Nemcsak azt mutatja be, HOGYAN kell főzni, hanem azt is elmagyarázza, MI TÖRTÉNIK a serpenyőben vagy a fazékban sütés-főzéskor.
Bemutatjuk a húsok, halak, hüvelyesek, tészták és gabonafélék klasszikus elkészítési módját, és beavatjuk az olvasót a süteménykészítés és kenyérsütés titkaiba. A könyvünkben szereplő sok-sok hasznos ismeret, tanács magabiztossá teszi a gasztronómia iránt érdeklődőket akár valamelyik receptünket készítik el, akár a konyha-szekrényben lapuló hozzávalókból rögtönöznek finomságot.
A konyhában eltöltött időt örömtelivé varázsolhatjuk, ha megfogadjuk a kötetben található hasznos tanácso-kat, tippeket. Akárcsak egy izgalmas főzőtanfolyamon, ínycsiklandó ételek receptjeivel ismerkedhetünk meg, amelyek elkészítésekor gyakorlatban is kipróbálhatjuk az újonnan megszerzett technikai tudást és a fortélyokat.
Ismeretlen szerző - 33 diabetikus étel
Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos infomárcióval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.
Antje Grüner - Ínycsiklandó grillételek
A kötetben az Olvasó lépésről lépésre követheti a receptek leírásait, és a bevezetőben csokorba gyűjtött jó tanácsokat. A receptek között találhatók többek között ínycsiklandó húsos nyársak, chilis karaj, fűszervajas kukorica, borsos körte, pikáns mártások fűszeres vajjal vagy csatnival.
Őszy-Tóth Gábriel - Vesztergombi Gábor - Így főznek a kézilabdázók
A nagysikerű Így főznek... könyvsorozat ezúttal a kézilabdásainkat szólaltatta meg, hogy tegyenek egy rövid gasztronómia körutazást, és osszák meg élményeiket másokkal. A könyvben közel 80 sportoló, edző, sportvezető és a kézilabdához szorosan köthető ember szerepel, köztük az Eb-n szereplő női válogatott nagy része is. A kötetben szereplők névsora: Ambros Martin, Ancsin Gábor, Balogh Bettina, Dr. Balogh Péter, Balogh Zsolt, Bánhidi Bence, Bélafi Szilárd, Bódi Dezső, Buday Dániel, Bujdosó Bendegúz, Bulath Anita, Carlos Ortega, Császár Gábor, Csoknyai István, Dobrovits Csaba, Elek Gábor, Dr. Erdélyi Gábor, Erdősi Ildikó, Éles József, Fasimon Sándor, Fazekas Nándor, Ferling Bernadett, Fonyó Károly, Görbicz Anita, Gróz János, Gróz Kitti, Hajdu János, Harsányi Gergely, Herbert Gábor, Herr Orsolya, Hornyák Ágnes, Horti Gábor, Ilyés Ferenc, Iváncsik Gergő, Jeney Zsolt Ákos, Juhász Ádám, Kálomista Gábor, Kelecsényi Ernő, Klivinyi Kinga, Kovacsics Anikó, Kovacsicz Mónika, Kökény Beatrix, Lele Ákos, Lékai Máté, Mayer Szabina, Mikler Roland, Mocsai Lajos, Mosonyi József, Nagy László, Németh András, Pálinger Katalin, Radulovics Bojana, Róth Kálmán, Schatzl Nadine, Schuch Timuzsin, Somogyi Péter, Sopronyi Anett, Sótonyi László, Szalafai Gábor, Szamoránsky Piroska, Szekeres Klára, Szikra-Mezey Csaba, Szöllősi Balázs, Szöllősi Szabolcs, Szucsánszki Zita, Talant Dujshebaev, Dr. Tájok Péter, Tomori Zsuzsanna, Tóth Gabriella, Tóth Viktória, Tóthné Dr. Kiss Orosz Mária, Triscsuk Krisztina, Vadkerti Attila, Vanyus Attila, Vesztergombi Dalma, Vetési Iván, Zdolik Bence, Zubai Szabolcs.
Fülep Zsófia - Csodás indiai konyha
Az indiai konyha kétségtelenül rendkívül egzotikusnak tűnik, de ez a könyv mégis csupa olyan étel receptjét tartalmazza, amelyek Magyarországon beszerezhető anyagokból elkészíthetők. A magyar ízléshez csak abból a szempontból igazodik a szerző, hogy igen sok húsétel leírása is szerepel. A szakácskönyveknél szokatlanul hosszú bevezető pedig a konyhán keresztül betekint az indiai hétköznapokba. A fényképeket Barhács László készítette.
Deli Zsófia - Intuitív vegán konyha
Annak nem való a jóga, aki túl sokat eszik, vagy egyáltalán nem táplálkozik…
Bhagavad-gítá 6.16.
A külső és belső harmónia ösvénye egyaránt tartalmazza a természet és ezen belül, minden élet tiszteletét. Az indiai jógik ezt nevezik nem-ártásnak (Ahimszá), még inkább erőszak nélküliségnek. Mégis kell egy folyamatosan finomodó, fejlődő benső képesség, szó szerint intuíció ahhoz, hogy tevékenységünkhöz, nemünkhöz, alkatunkhoz és korunkhoz mérten olyan tápláló ételeket vegyünk magunkhoz, melyek megfelelnek a legmagasabb szinten meghatározott egészség követelményének. Ezek tiszta, növényi eredetű, élő, azaz Vegán Ételek. Deli Zsófia elkötelezett gyakorlója és oktatója a jóga mozgáskultúrájának és egészségtanának, rendkívül gyakorlatias szakácskönyve hatékonyan támogatja az egészséget és a békés elmét értéknek tekintő ember kibontakozó, fejlődő arányérzékét. Mi más is lehetne az Intuitív Vegán Konyha lelkesítő üzenete, mint a Bhagavad-gítá végkövetkeztetése:
Akinek evése, alvása, pihenése és munkája mértékletes, az a jóga gyakorlásával minden szenvedést képes megszüntetni. Bhagavad-gítá 6.17.
Linda Chapman - Egy csipetnyi titok
"A Cukor és Fahéj Sütibolt még csak tíz napja nyitott meg, de máris nagyon szuper!
Sőt, anyu péksége engem is elég népszerűvé tett az új iskolámban. De a legjobb barátnőmmel, Miával történt valami... Furcsán viselkedik, nem tudom, miért. És itt van
George! Miért olyan morcos mindig, miközben egyre-másra nyeri a teniszversenyeket?"
A 10 és 3/4 éves Hannah története folytatódik sok-sok új recepttel!
Ismeretlen szerző - Különleges finomságok
A Különleges finomságok című kiadványunkban 15 fajta recept található meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb sütőtanoncból is könnyedén válik mester! Áfonyás zabpehely, Gaspacho, Muszaka - Különleges finom receptek várnak a különleges ízek kedvelőire!
Csizmadi András - Grillezett falatok
A Grillezett falatok című kiadványunkban 15 fajta recept található meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb sütőtanoncból is könnyedén válik mester! Japán szárnyasnyárs, Citromos harcsafalatok, Brassói aprópecsenye nyárson - Grillezet falat receptek várnak a különleges ízek kedvelőire!
Kócsa László - Adorjányi Máriusz - BBQ expedíció
Az első magyar nyelvű autentikus barbecue szakácskönyv
A barbecue alapjai 9 nagy fejezetben bemutatva
Továbbá barbecue technikák és receptek: sütési metódusok, húsok, szószok,
köretek és desszertek
Több száz színes fotóval:
sütés- és ételfotók, portrék és hangulatok
Lajos Mari - Hemző Károly - 99 krumplis étel 33 színes ételfotóval
Amikor Kolumbusz nyomdokába útra keltek az aranyra éhes spanyol és portugál konkvisztádorok Dél-Amerika, az "El Dorado" felé, természetesen nem sejthették, hogy az Andok égbe nyúló hegyei között az aranynál is értékesebb kincset lelnek: a "papá"-t, a "földi almát", amely majd embermilliókat fog megmenteni az éhhaláltól. Nyolcezer éves perui sziklareliefek árulkodnak történelem előtti létezéséről és bizonyítják, hogy az "indios" nagyon is jól tudták: istenek ajándéka a csúnyácska alma. A Spanyolországba érkezett első krumplipéldányok osztatlan sikertelenséget arattak. A gumó alaktalan volt, leprás végtagokra emlékeztetett, az íze kesernyésnek tetszett (nem mindenki tudta, hogy meg kell sütni-főzni), a kihajtott növénynél láttak már szebbet, virágai jelentéktelenek, sőt mérgezőek voltak. Követek, futárok, diplomaták, sőt kalózok szanaszét hordták ugyan Európában és az Újvilágban a krumplit, de mégis 2-300 év kellett ahhoz, hogy pápai áldással, fejedelmi parancsra és némi furfanggal valóban elindulhasson világ körüli hódító útjára. Történt ugyanis, hogy a francia Antoine-Auguste Parmentier, foglalkozására nézve vegyész, patikus és tudós, Nagy Frigyes porosz fejedelem fogságába esett a hétéves háború idején (1756-63). A háború és egyéb sorscsapások folytán akkora volt az éhínség, hogy a foglyoknak csak a legalantasabbnak tartott élelemből jutott. Ez volt a krumpli szerencséje (meg a miénk). Parmentier ezután annak szentelte az életét, hogy a krumplit "népélelemként" elterjessze. Igaz, hogy XVI. Lajos egy kicsit besegített neki, de az érdem mégis a furfangos patikusé: Párizs határában egy darabka földet beültettetett krumplival, nagy hűhóval vizesárkot ásatott köré, és napközben katonákkal őriztette, mintha ki tudja, micsoda kincs rejlene a föld mélyén. A környékbeliek pedig alig várták, hogy beesteledjen - ellopkodták és a saját földjükbe ültették a krumplit...
Liptai Zoltán - Lángosok, töltött lángosok
A Lángosok, töltött lángosok című kiadványunkban 15 fajta recept található meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb sütőtanoncból is könnyedén válik mester! Burgonyás lángos krémsajtos pirított gombával, Medvehagymás minilángos, Elzászi burgonyás kenyérlángos - Lángosok és töltött lángos receptek várnak a különleges ízek kedvelőire!
Prikryl József - A dödölle
„Remélem e könyv tartalmát olvasgatva, vagy a képeket nézegetve átérezik annak a kitartó, és néha lemondással járó munkának a gondosságát, amellyel tiszteletet szerettem volna szerezni ennek a fantasztikus ételnek, a dödöllének. … Minden receptnek, képnek, írásos anyagnak megvan a maga is kis története, ezek a kis történetek most már végérvényesen hozzátartoznak életem elkövetkezendő részéhez. A könyv megírásával szándékaimhoz híven véglegesen maradandó emléket állítok ezeknek az ételeknek és természetesen az ételek elkészítőinek.
Nos, kedves próbálkozó szellemű olvasó, itta a nagyszerű lehetőség. Kötényt fel, és irány a konyha, kezdődjék a kihívás.”
(Prikryl József, Venesz József-díjas mesterszakács)
Frank Júlia - Zöldségek
Frank Júlia új szakácskönyvsorozata a gasztronómiai paletta minden színét felöleli. Az egyes kötetek receptjei egy-egy fő alkotóelemre épülnek, és szó szerint százféleképpen variálnak egy-egy témát. A kreatív szemlélettel készült ételújdonságok egyaránt megfelelnek a hagyományos tematikai elvárásoknak és a mai, egészséges étkezés követelményeinek.
A konyhai fogasokra kinyitva is felakasztható kötetek főzés közben mindig szem előtt tarthatók.
Sztanó Orsolya - Krém. Egyszerű
Itt az ideje, hogy a statiszták főszerephez jussanak! Mert gondoljunk csak bele, mennyire hiányozna a hamburgerből a szósz, a hús zamatából a pác, a palacsintából a töltelék, vagy a kifliből a tojáskrém?!
A Krém. Egyszerű 69 receptjéből megismerjük a klasszikusokat, és a belőlük alkotott újdonságokat. Így lesz például a hagyományos lazackrémből olajbogyós és joghurtos-uborkás.
Felelevenítjük a házi bulik kedvencét is, a minden jóba hempergetett sajtgolyót. Kerti partira készülve sem állunk majd tanácstalanul, lesz hova nyúlni jobbnál jobb szószok és pácok receptjéért. Cheddar sajtos mártogató, sárgabarackos, thai kókusztejes vagy whiskys-kólás pác? Itt megtalálható! Vannak még egyszerűen elkészíthető hideg és meleg szendvicskrémek, feltétek, töltelékek. És az édesszájúaknak is a kedvükben járunk, többek között a narancsos csokoládékrémmel, a mandulás eperkrémmel és a dióvajjal.
A Krém. Egyszerű méltó helyére emeli a krémeket, a pácokat, a mártásokat és a falatkákat. A polcunkra, a kedvenc szakácskönyveink közé.