Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


buzavirág
4.5/5

Nem ​is tudom, hogy felejtkezhettem el Beatrix Potter meséiről, de most örömmel vettem/vettük a kezünkbe. Az nagyobbik gyerköc viccesnek találta, amiről az a bizonyos pástétom tehet, de a kisebbik komolyan, élvezettel olvasta.
Számomra az illusztrációk és a tanulság levonása volt a tetszetős.


AniTiger
4.0/5

Bírom ​Nyúl Péter Univerzumát, egyik állattal sincs bajom, #bár Gergelyfi bácsi meg nénit picit sajnálom a rágcsálóik miatt. :’D# Cukik, szőrösek, bár néha állatiasak – tévén, hogy állatok, ez nem baj… A baj az, hogy tiszta horror, Gergelyfi bácsi el akarja taposni Pétert, akinek “reggel” az anyja elmesélte, hogy a bácsi pástétomot csinált az apjukból. Huh. :D

OFF: Ha van négy nyulam, akkor hogyan nevezhetem el a negyediket Tapsi, Füles, Pamacs után Péternek?! Mármint nem a Péter név a baj, hanem hogy szegénykém kilóg a sorból. :D


nagara
4.0/5

Aranyos ​kis történet, tanulsággal, kedves illusztrációval. Péter nemcsak a nevével tűnik ki testvéreitől (Tapsi, Füles és Pamacs után eléggé szembetűnő a Péter név…), hanem a viselkedésével is. Ez sodorja bajba, amit sikerül megúsznia némi veszteség árán.


Az ​illusztrációk rendkívül igényes voltához nem fér kétség, az a tény azonban, hogy a főhős édesapjából nyúlpörkölt lett, még Abercrombie-n edződött jómagamból is előcsalt egy – csakis belső, ám annál intenzívebb – WTF?! felkiáltást.
A leányzattal meg legalább megbeszéltük, hogy a szülők állította korlátok kényelmetlennek tűnhetnek ugyan, de legalább megóvnak minket mindenféle szívástól. Tanulság tehát kipipálva.
Ami még zavart, az az édesanya _mama_kénti megnevezése. Ez egy kicsit retro, nem? Ma már senki sem hívja az anyukáját mamának – ahány ház, annyi szokás persze, csak magyarázni kellett, hogy a mama nem a mama, mármint nem a nagymama, hanem az anyuka… szóval félreértésre ad okot.

Az újraolvasásokkor a pörköltes részt ki fogom hagyni, és inkább azt hangsúlyozzuk majd, hogy Péter imádja a zöldségeket.


Sisyll
4.5/5

Újra ​egy kis pótlás, mert nekem Nyúl Péter úgy ahogy van sajnos kimaradt a gyerekkoromból.

Nyúl Peti eleven gyerkőc nyuszi, szeret szabályt hágni, aminek később meg is lesz az eredménye. Következetes és tanulságos mese, mely a gyerekeknek is jó leckét adhat.
Nagyon szépek az illusztrációk. Teljesen el tudtam bennük veszni.
Az egyetlen hátránya nekem a mesének, hogy nagyon olvastam volna még a kis kék kabátos barátunk kalandjait…


Habók
5.0/5

Nyúl ​Péter szófogadatlan kis nyuszi, aki emiatt bajba kerül. Főleg azért tetszett a történet, mert a büntetéseket nem a Nyúlmama vagy más felnőtt rótta ki, hanem egyenes következményei voltak az engedetlenségnek. Van a történetben egy apró logikátlanság {{ha Péter az öntözőkannában bújik el, akkor hogyan tudná a kertész eltaposni}}, de egészében kedves. És az illusztrációk is nagyon tetszettek!


brena
5.0/5

Gyönyörű ​rajzok,és végre a történet is aranyos volt. Még izgultam is mikor a kabátgomb fenn akadt a kerítésen:) 11. oldalon van a kedvenc rajzom ebben a könyvben:)


clarisssa
4.5/5

Sajnos ​nem sikerült ezzel a kötettel kezdenem az olvasást, pedig azt hiszem, Nyúl Péter a leghíresebb Beatrix Potter mesehősei közül. Nehéz is nem elolvadni a rajzoktól, annyira aranyosak a nyuszik! A történet ismét egyszerű, sőt, helyenként meglepően nyers, de a legkisebbek szerintem kimondottan élvezhetik ezt a nyúlkalandot.
Most már azt is tudom, hogy az események sorrendjében haladva ennek közvetlen folytatása a [[https://moly.hu/konyvek/beatrix-potter-nyuszi-benjamin-kalandjai|Nyuszi Benjámin kalandjai]]. Én ugyan pont azt vettem előre, de ez nem csökkentette az élményt.


kolika
5.0/5

Gyönyörűek ​ezek a könyvek. A történetek rövidségét kárpótolja a lapokon sorakozó szebbnél szebb illusztrációk sora. Nyúl Péter igazi gézengúz, akit csak szeretni lehet. Gergelyfi bácsi persze nem ezen a véleményen van, s így születhetnek meg a kalandok sora.
Kedveltem.


Ez ​egy rettenetesen aranyos mese, egyébként pedig látszik rajta, hogy nem mai darab. Bár a fordítás nem olyan régen érkezett meg hozzánk, és próbálták kompenzálni a nyelvezettel (Lásd. A ruhára azt írták „tiszta új”.), de alapvetően a mesén megmutatkoznak a régi jegyek. Például, hogy nem szépít, és emiatt én ezt szívesen fel is olvasnám unokahúgomnak. Az igaz, hogy elég brutális az, hogy a mama azzal próbálja nyomatékosítani Gergelyfi bácsi kertjének veszélyességét, hogy előhozakodik papa halálával {{(vagyis a nyúlpástétommal)}}, de hát nagy ügy. Ha attól nem lettünk sérültek, hogy a {{Hamupipőkében a nővérek levágták a lábukat, hogy az beleférjen az üvegcipőbe}}, akkor talán ettől sem. A rajzok nagyon aranyosak, mindig is jobban szerettem (már gyerekként is) azokat a mesekönyveket, amikben ilyen kicsit életszerűbb, halványabb, valóságosabb színekben pompázó rajzok vannak. Az különösen tetszett a végén, hogy Péter nem kapott a mamájától büntetést, amiért rossz nyuszi volt, hanem a sors adta azt neki tulajdonképpen. {{A láz még hagyján, az szerintem minden gyereknél nem azonosulhat valamiféle megbüntetésnek. De az már igen, hogy Péter nem ehetett a finom vacsorából, hanem csak kamillateát iszogathatott (ami szerintem is borzasztó ízű)}}. Összességében úgy gondolom, hogy ez egy nagyon kedves, rövid történet tanulsággal és csodálatos rajzokkal. Most már nyitott szemmel fogom járni az antikváriumokat a sorozat részei után, hogy az unokahúgaimnak és öcséimnek bemutathassam Nyúl Pétert és a barátait nem csak rajzfilmben, hanem könyv formájában is.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

62.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók