A nagysikerű, több mint 100.000 példányban eladott 160 grammos szénhidrátdiéta-sorozat következő kötete csak a desszertekről szól!
Édességek inzulinrezisztensen, cukorbetegen?
A süteményeknek helye van az egészséges táplálkozásban, akkor sem kell lemondanunk róluk, ha kiegyensúlyozottan, tudatosan szeretnénk étkezni. Sőt, akkor sem, ha valamilyen szénhidrátanyagcsere-zavar vagy fogyókúra kényszerít minket fegyelmezettebb életmódra.
A kötetben minden alkalomra találunk recepteket, legyen az uzsonnára pár perc alatt összedobható villámgyors édesség, magunkkal vihető tízórai, egy átalakított klasszikus kedvenc vagy akár egy ünnepi alkalomhoz illő látványos desszert. Továbbá megtalálható benne az összes alaprecept (piskóta, kelt tészta, pite tészta, égetett tészta, stb.) és számtalan további tipp a kalóriák csökkentésre.
„Nem hiszek abban, hogy egy IR-es desszert attól lesz jó, hogy pusztán lecserélem a megszokott receptúrában a cukrot édesítőszerre, a fehérlisztet pedig csökkentett szénhidráttartalmú lisztre. Számomra ez jóval többről szól. Folyamatosan szem előtt tartom, hogyan lehet tápanyagösszetétel szempontjából teljes értékű, eközben finom desszerteket készíteni, hol lehet azokon még többet javítani: csökkenteni a szénhidráttartalmukat, csökkenteni a zsírtartalmukat, összességében pedig csökkenteni a kalóriatartalmukat.”
Vrábel Krisztina
Kapcsolódó könyvek
Pasch Julianna - Jámbor Mariann - Csábító házi sütemények
A finomságok birodalmában, a házi sütemények előkelő helyet foglalnak el, hiszen minden ünnepi alkalommal találkozunk valamely fajtáikkal. A könyvben az egyszerűbben és kissé bonyolultabban elkészíthetőek, édes és sós, illetve a hagyományos és különleges fajták is fellelhetők. A gyönyörű színes fotókat látva szinte elképzeljük a sütemények csodálatos illatát, és mennyei ízét. Minden édesszájúnak ajánljuk ezt az igényes kivitelű, kiváló recepteket tartalmazó gyűjteményt
Bártfai László - 155 muffin
A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen elkészíthető étel leírását válogattuk össze. A szükséges hozzávalók egytől-egyig beszerezhetők az üzletekben és a piacokon.
Kedvcsinálóként szeretnénk kiemelni néhány érdekes muffinreceptet, mint például az édes zabkorpás-szerecsenydióst, a karottás-ananászost, a boros-dinnyést vagy a sós hawaii sonkást, rokfortos-körtést, juhsajtos-olajbogyóst, esetleg csípős-babost.A muffinok mindig és mindenhol népszerűek. Nem csak annak nyújt élményt ez az izgalmas sütemény, aki elfogyasztja, hanem a készítőjének is - nincs még egy olyan recept, amely ekkora szabadságot adna a gazdag fantáziával megáldott cukrásznak. A felhasználható hozzávalók listája szinte végtelen.
Bártfai László - 155 kanalas sütemény
Sok konyhában nincs olyan mérőeszköz, mellyel a kis mennyiségeket kimérhetjük. De - ha akad is mérleg - sokszor egyszerűbb és gyorsabb a jól bevált kanalas adagolás. Ebben a kiadványban a mértékegységeket majdnem mindenütt különböző kanalas mennyiségekkel helyettesítjük.
Szepessy Vilma - Gyümölcsös édes sütemények
Különböző ételféleségeket gyűjtöttünk egy-egy csokorba a gasztronómia kimeríthetetlen tárházából. A kötetekben a legkiválóbb recepteket sorakoztattuk fel annak reményében, hogy fantasztikus élvezetet nyújtson minden elkészített fogás. Ebben a kötetben ízletes, egyszerű gyümölcsös süteményeket találnak az olvasók, üdítő tészták kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Korpádi Péter - Sütifalatkák
Mint a legtöbb újdonság a sütinyalóka is az Egyesült Államokból indult hódító útjára. A klasszikus cake pop hagyományosan piskóta tésztából és különböző ízesítésű töltelékekből készül. Könyvünkben nemcsak a klasszikus sütinyalóka elkészítését mutatjuk be, hanem további ötleteket is adunk arra, hogyan és miből lehet még egyszerűen, látványos finomságokat varázsolni egy-egy gyerekzsúrra vagy más összejövetelre.
Bártfai Laci bácsi - 555 sütemény recept
Bártfai Laci bácsi – közismertebb nevén „Bajusz” –, családunk kedvenc mesterszakácsa ez alkalommal a hosszú évek óta gyûjtögetett és féltve őrzött, legkedvesebb süteményes receptjeiből válogatott ki Önöknek ismét legalább 555 féle könnyen elkészíthető és elsajátítható finomságot.
Még felsorolni sem könnyű, hogy mennyi kincset rejt a könyv: kuglófok, piskóták, torták, linzerek, fánkok, piték, aprósütemények, pogácsák, palacsinták, gombócok, krémek, hájas tészták, lekvárok, szörpök és
különleges sütemények – hogy csak a legjavát említsük!
A süteményreceptek alapanyagai könnyen beszerezhetők, és legtöbbször finomabbnál finomabb gyümölcsökkel is elkészíthetők!
Kívánjuk, hogy lelje meg örömét a házi sütemény receptek válogatásában, elkészítésében, ízlés szerinti díszítésében, tálalásában, formálásában és a finomságok vasárnap délutáni elfogyasztásában is!
Frank Júlia - A legfinomabb csokoládés édességek és muffinok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Horváth Ilona - Aprósütemények
Válogatásunkban Horváth Ilona klasszikusai mellett gyakorlott háziasszonyok és nagymamák legkedveltebb receptjeit gyűjtöttük egy csokorba. Pelle Józsefné, Máté Pálné, Boda Zoltánné és Tóth Gézáné - Horváth Ilonához hasonlóan - mindannyian a hamisítatlan magyar konyha képviselői, egyúttal kiadónk számos alkalommal bizonyított, legsikeresebb szakácskönyveinek szerzői.
Liptai Zoltán - 33 reformtorta és sütemény lépésről lépésre
Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.
Jámbor Mariann - Csábító házi sütemények 5.
A finomságok birodalmában, a házi sütemények előkelő helyet foglalnak el, hiszen minden ünnepi alkalommal találkozunk valamely fajtáikkal. Könyvünkben az egyszerűbben és kissé bonyolultabban elkészíthetőek, édes és sós, illetve a hagyományos és különleges fajták is fellelhetők. A gyönyörű színes fotókat látva szinte elképzeljük a sütemények csodálatos illatát, és mennyei ízét. Minden édesszájúnak ajánljuk ezt az igényes kivitelű, kiváló recepteket tartalmazó gyűjteményt.
Stahl Judit - Gyors édességek
Milyen édesség esne ma jól? Egy gyors portugál borhab, citromfelfújt vagy fenyőmagos keksz? Vagy várja a vendégeket epres spiráltorta,dán fahéjas tekercs, esetleg kókuszos tiramisu? Elfoglalt háziasszonyokra, sokat dolgozó anyukákra, este végére összegyűlő családokra és baráti társaságokra gondolva indítja útjára Stahl Judit új szakácskönyv-sorozatát, csupa olyan étellel, amelyek elkészítéséhez nem kell 30-45 percnél több időt tölteni a konyhában.
A sorozat ezen kötete változatos édességeket kínál, pontokba szedett, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval.
Jámbor Mariann - Pasch Julianna - Csábító házi sütemények 7.
A finomságok birodalmában, a házi sütemények előkelő helyet foglalnak el, hiszen minden ünnepi alkalommal találkozunk valamely fajtáikkal. Könyvünkben az egyszerűbben és kissé bonyolultabban elkészíthetőek, édes és sós, illetve a hagyományos és különleges fajták is fellelhetők. A gyönyörű színes fotókat látva szinte elképzeljük a sütemények csodálatos illatát, és mennyei ízét. Minden édesszájúnak ajánljuk ezt az igényes kivitelű, kiváló recepteket tartalmazó gyűjteményt.
Csigó Zita - Liptai Zoltán - Desszertek
A Desszertek című könyv 60 receptet tartalmaz hat fejezetre osztva: Hétköznapok, Ünnepek, Baráti borozások, Apróságok, Divatosak és Klasszikusak. Olvasóink felüthetik, ha hétköznap egy kis házi édességre vágynak, de akkor is, ha ünnepi alkalmakra keresnek különleges süteményt, vagy éppen sós finomságokkal invitálnák borozós-beszélgetős összejövetelre barátaikat. Kekszekből, bonbonokból sosem lehet eleget készíteni, ezért az apróságok külön fejezetet kaptak. Párizsi cukrászdai hangulat fél óra alatt? Nem ördöngősség megvalósítani a divatos szekció világhírű receptjeinek segítségével. Végül, de nem utolsó sorban a családok kedvencei, nagymamáink klasszikus, időtálló süteményei sem maradhattak ki a könyvből. A receptek jelentős részéhez tartoznak tippek, változatok, illetve számos desszerthez pár sornyi érdekesség az adott sütemény eredetéről. A könyvet Praktikák és díszítések címmel egy alapfogásokat, trükköket, díszítő megoldásokat bemutató rész zárja, mely a munkafolyamatokat fázisfotókkal illusztrálja.
Liptai Zoltán - Ruff István - Muffinsütős finomságok
Van már évtizede is, hogy kitört a muffinláz, és aki csak tehette, beszerezte a spéci sütőformát szenvedélye tárgyának ideális megtestesítésére. Mára sok háztartásban porosodik legalább egy, külön erre a sütire kialakított, több lyukú alkalmatosság. Mit kezdjünk vele, ha már új időknek új szele fúj a konyhában? Eme kiadványunkban különleges receptekkel ismerkedhetnek meg.
Boruzs Jánosné - Aprósütemények
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Bártfai László - 155 karácsonyi sütemény
A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen elkészíthető étel leírását válogattuk össze. Kedvcsinálóként szeretnénk kiemelni néhány sütemény receptet, mint például a karácsonyi mákos hold, a narancsos alagút, a mogyorós karikák vagy a fahéjas csillagok. Mi lehet hangulatosabb a karácsonyi várakozás időszakában, mint amikor csábító sütemények illata járja be a lakást?
Nagyanyáink klasszikus receptjeitől egészen a legújabb aprósüteményekig számos lehetőség kinálkozik, hogy mindenki ízlése és kedve szerint nekiállhasson sütni!
Liptai Zoltán - Csigó László - 33 partisütemény lépésről lépésre
"Tombol a partidesszert-őrület! Az egész világon mindenki a habkönnyű macaronért, a mókás Cake Popért és a mámorító retró nyalókáért van oda. Nem véletlenül. Aki egyszer is megkóstolja ezeket a különleges desszerteket, rabul esett: ellenállhatatlan ízviláguktól többé nem tud szabadulni. Szakácskönyvsorozatunk legújabb kötetében mestercukrászunk ezúttal a partisütemények rajongóinak kedveskedik az ínycsiklandó desszertek válogatott receptjeivel.
A 33 recept macaronok, sütinyalókák és házi nyalókák elkészítését mutatja be, miközben praktikus tanácsokkal is ellátja az olvasót. A leírások segítségével Ön is könnyedén eltanulhatja a fortélyokat, és elkészítheti otthonában az ellenállhatatlan édességcsodákat. Nyűgözze le családját és vendégeit, bizonyítsa be, hogy desszertjei versenybe szállnak még a legnevesebb cukrászdák kínálatával is. A receptek alatt további extra tippeket olvashat, a variációk számának tehát csak képzelete szabhat határt! Hogy mikor milyen tölteléket vagy ízesítést választ, Önön múlik. Engedje szabadjára a fantáziáját, kísérletezzen boszorkánykonyhájában, élvezze az édes ízeket, és söpörje be az elismerő bókokat! Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánunk!" (a Kiadó)
Gerecz Gergely - Csábító házi sütemények 3.
Ez a kiadvány két sikeres kötet folytatása. Az eddigi házias jellegű ízek után, most ismét hagyományos és modern sütemények receptjeit ajánljuk. A gyűjteményt igazi csemege a süteményeket kedvelők számára.
Édes és sós változatok számtalan újabb kiváló remekeit osztjuk meg olvasóinkkal, melyek ínycsiklandóan mutatósak, és mint mindig felejthetetlenül finomak. A választásban a csodálatos fotók is segítenek, így családunkat, vendégeinket eddig még ismeretlen új kreatív, vagy talán már elfeledett nosztalgikus sütemény(ek) látványával, ízével nyűgözhetjük le.
Liptai Zoltán - Ellenállhatatlan brownie-k
A brownie talán még nem olyan közismert és gyakori Európában, mint a muffin, de úgy tűnik, diadalmenete megindult. Elkészítése nem igényel bonyolult ismereteket – már 19. század végi megszületésének is az a legendája, hogy egy szórakozott szakács elfelejtett sütőport tenni a csokitortába. Itt a csoki a lényeg, mert a brownie minden, ami csokoládé! Itt az ideje, hogy házilag is készítsük, és meglepjük szeretteinket! A könyvben 15 receptet találhatunk fázisfotókkal, sőt, tartalmaz gluténmentes, cukormentes és laktózmentes süteményrecepteket is.
Pasch Julianna - Jámbor Mariann - Csábító házi sütemények 2.
A népszerű "Csábító házi sütemények" után egy újabb igényes kötet jelent meg. Ebben a könyvben is újabb rengeteg kipróbált édes és sós ízű receptek szerepelnek, hogy ismét elcsábuljunk, süssünk és élvezzük az isteni ízeket.