Kapcsolódó könyvek
Szoó Judit - Kilófaló alapszakácskönyv
Jelen kötetemet nemcsak a tinédzsereknek ajánlom, hanem azoknak a fiatal vagy akár örökifjú felnőtteknek is, akik most ismerkednek a főzés alapjaival. Lépésről-lépésre elsajátíthatják a magyar konyha legismertebb, alapvető fogásainak egészséges elkészítési módját, megosztom velük számos sütés nélküli, vagyis nagyon gyorsan elővarázsolható, és rendkívül finom sütemény, édesség receptjét is.
Ez tehát nem pusztán egy fiataloknak szóló szakácskönyv, hanem életkortól függetlenül Kilófaló alapkönyvnek is szánom mindazok számára, akikben megszületett az elhatározás a sütés - főzés tudományának elsajátítására és ezt már rögtön egészséges módon szeretnék tenni.
És ahogy egy Szoó Judit könyvtől elvárható, ez sem egy száraz, személytelen szakácskönyv: rövidebb receptismertetők helyett ezúttal egy életrajzi elemeket is tartalmazó novellával igyekszem olvasásra csábítani, és az internetezés világától kicsit elvonni a tizenéveseket és a csodákban még hinni akaró felnőtteket.
Egészséges és finom ételeket, és nagyon jó egészséget kívánok!
Barta Miklós - Sajtételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Frank Júlia - Olcsó húsnak sem híg a leve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Bozsik Valéria - Különleges zöldségételek
A könyv két részből áll. Az első a különleges zöldségekből készíthető ételek receptgyűjteménye, a második pedig olyan ételeké, amelyeket a bennük fölhasznált zöldségek emelnek a különlegesség rangjára.
Az első rész főszereplője a nálunk ma még ritkaságszámba menő néhány zöldségféleség:
a cikória, az endívia, a mángold, a pasztinák, a brokkoli, a rebarbara és mások. Ezek közül némelyik csak salátának jó, de legtöbbjükből leves, főétel, köret vagy mártás is készíthető.
Önmagáért beszél a második részben leírt ételek neve. Íme néhány:
sajtos káposzta, töltött karalábélevél, zöldségmártásos pulykacomb, zöldséggel töltött csirke és liba stb.
A különleges zöldségeket néhány kivételtől eltekintve a kiskerttulajdonosok termesztik. Számukra a szerző röviden ismerteti az egyes zöldségek termesztéséhez szükséges tudnivalókat is. A tálalási és italajánlatok viszont már mindenkihez szólnak.
Frank Júlia - Zöldségek
Frank Júlia új szakácskönyvsorozata a gasztronómiai paletta minden színét felöleli. Az egyes kötetek receptjei egy-egy fő alkotóelemre épülnek, és szó szerint százféleképpen variálnak egy-egy témát. A kreatív szemlélettel készült ételújdonságok egyaránt megfelelnek a hagyományos tematikai elvárásoknak és a mai, egészséges étkezés követelményeinek.
A konyhai fogasokra kinyitva is felakasztható kötetek főzés közben mindig szem előtt tarthatók.
Csizmadi András - Grillezett falatok
A Grillezett falatok című kiadványunkban 15 fajta recept található meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb sütőtanoncból is könnyedén válik mester! Japán szárnyasnyárs, Citromos harcsafalatok, Brassói aprópecsenye nyárson - Grillezet falat receptek várnak a különleges ízek kedvelőire!
Bereznay Tamás - Főzni gyerekjáték
Mit főzzek? - teszi fel magának naponta a kérdést sok százezer háziasszony a világon. Mit főzzek, ami hamar elkészül, nem drága, finom, és még a gyerekek is megeszik? Mit főzzek, ami mindezen túl még lehetőleg egészséges is? Bereznay Tamás legújabb könyve ezekre a naponta felmerülő kínzó kérdésekre kísérel meg válaszolni. Olyan finomságokat ajánl, melyek többsége a munkából hazaérve, este is gyorsan összedobható, és amelyek ízkombinációikkal, érdekességükkel a legkisebbeknél is sikert aratnak. Különleges szendvicsek, tartalmas levesek, gyors tészták, remek édességek és laktató, húsos ételek egyaránt szerepelnek ebben a kötetben, melyben minden recepthez vidám, színes, az étvágygerjesztő tálaláshoz is ötletet adó fénykép, illetve tápanyagtáblázat is tartozik. A könyvben található kiegészítő fejezet pedig olyan kérdéseinkre is válaszol, hogy miért is fontos az elegendő folyadékbevitel, miben található elegendő vas, vagy hogy miért egészséges az olajban sütés.
Huba Zsuzsa - Stadler Mari - Tanácsok és receptek mikrohullámú sütőkhöz
F. Nagy Angéla ajánlása:
"Mind többen állnak tanácstalanul frissen vásárolt mikrohullámú készülékük előtt: mit készítsenek benne,és hogyan? Ehhez ad ötleteket , tanácsokat,recepteket Huba Zsuzsa és Stadler Mari könyve, amely lépésről lépésre vezet be a mikrohullámú sütés-főzés rejtelmeibe. Az ételleírásokon érződik, hogy a szerzőpáros valamennyit kipróbálta, és saját tapasztalatait adja át a kísérletező kedvű háziasszonyoknak vagy a főzésben örömét lelő házias férfiúnak. Rendkívül fontosak, hasznosak a könyv végén található táblázatok, még azok is fellapozzák majd, akik már jártasabbak ebben az új konyhatechnikában. Ők már tudják, hogy nem fölösleges kedvtelés, inkább időt, energiát megtakarító, hasznos eszköz a mikrohullámú készülék: érdemes megkönnyíteni vele a háztartási munkát!"
Őszy-Tóth Gábriel - Vesztergombi Gábor - Így főznek a kézilabdázók
A nagysikerű Így főznek... könyvsorozat ezúttal a kézilabdásainkat szólaltatta meg, hogy tegyenek egy rövid gasztronómia körutazást, és osszák meg élményeiket másokkal. A könyvben közel 80 sportoló, edző, sportvezető és a kézilabdához szorosan köthető ember szerepel, köztük az Eb-n szereplő női válogatott nagy része is. A kötetben szereplők névsora: Ambros Martin, Ancsin Gábor, Balogh Bettina, Dr. Balogh Péter, Balogh Zsolt, Bánhidi Bence, Bélafi Szilárd, Bódi Dezső, Buday Dániel, Bujdosó Bendegúz, Bulath Anita, Carlos Ortega, Császár Gábor, Csoknyai István, Dobrovits Csaba, Elek Gábor, Dr. Erdélyi Gábor, Erdősi Ildikó, Éles József, Fasimon Sándor, Fazekas Nándor, Ferling Bernadett, Fonyó Károly, Görbicz Anita, Gróz János, Gróz Kitti, Hajdu János, Harsányi Gergely, Herbert Gábor, Herr Orsolya, Hornyák Ágnes, Horti Gábor, Ilyés Ferenc, Iváncsik Gergő, Jeney Zsolt Ákos, Juhász Ádám, Kálomista Gábor, Kelecsényi Ernő, Klivinyi Kinga, Kovacsics Anikó, Kovacsicz Mónika, Kökény Beatrix, Lele Ákos, Lékai Máté, Mayer Szabina, Mikler Roland, Mocsai Lajos, Mosonyi József, Nagy László, Németh András, Pálinger Katalin, Radulovics Bojana, Róth Kálmán, Schatzl Nadine, Schuch Timuzsin, Somogyi Péter, Sopronyi Anett, Sótonyi László, Szalafai Gábor, Szamoránsky Piroska, Szekeres Klára, Szikra-Mezey Csaba, Szöllősi Balázs, Szöllősi Szabolcs, Szucsánszki Zita, Talant Dujshebaev, Dr. Tájok Péter, Tomori Zsuzsanna, Tóth Gabriella, Tóth Viktória, Tóthné Dr. Kiss Orosz Mária, Triscsuk Krisztina, Vadkerti Attila, Vanyus Attila, Vesztergombi Dalma, Vetési Iván, Zdolik Bence, Zubai Szabolcs.
Mautner Zsófia - Így főzünk mi
Mautner Zsófia (Chili&Vanilia) Magyarországon élő bevándorlókkal beszélgetett és főzött: A beszélgetéseket és a közösen elkészített ételek receptjeit gyűjti össze ez a szakácskönyv.
15 különböző távoli országból érkeztek hazánkba, itt leltek otthonra. Mesélnek múltjukról, magyarországi életükről és arról, hogy konyhájukban hogy keverednek a távolról hozott és az itteni ízek.
Mautner Zsófia így ír a könyv beköszöntőjében:
„Soha, semmilyen munka nem adott még nekem ilyen sokat. Úgy érzem, a kötetben bemutatott minden egyes beszélgetés gazdagabbá tett: tizenöt interjúalanyomtól (egyben főzőpartneremtől) hihetetlen nyitottságot, kedvességet, meleg szívű vendégszeretetet, tudást, és persze számtalan világraszóló receptet kaptam. Némelyik beszélgetés nagyon felkavart. Néha felkészületlenül értek sorsok. Lakásokba, konyhákba és életekbe léptem be néhány órára, hogy aztán múltak, sorsok, örömök és bánatok, nagymamák és dadák emlékei, rokonok és szerelmek történetei bontakozzanak ki a szemem előtt.
Gál Zsuzsa - Netzer Helga - Haragos Péter - Hétfőre 2 főre
Élet- és ételszagú szakácskönyv kezdőknek és haladóknak számtalan ínycsiklandó recepttel. A szerelem öl, butít és nyomorba dönt. Azaz csak döntene. Mert hiába a kápráztatná el szíve választottját a modern nő, ha sem ideje nem jut rá, sem ötlete nincs, hogyan is álljon neki. Vajon mi lehet a több órás barna mártás és a zacskós leves között félúton? Erre próbál válaszolni a könyv, amely segít elkészíteni a gyors, egyszerű, mégis nagyszerű fogásokat. A gyomor karbantartásáról az ízletes receptek, a rekeszizmokéról pedig a vidám illusztrációk gondoskodnak.
Frank Júlia - Óriás szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
Négyezer megfőzött és kipróbált receptet, valamint megszámlálhatatlan főzési és háztartásvezetési ötletet és tanácsot kínál olvasóinak és felhasználóinak a jól ismert gasztronómiai szakember konyhai enciklopédiája. Frank Júlia ötvenötödik könyvében megtalálható a magyar konyha minden árnyalata. Kimeríthetetlen tárháza a hideg és meleg, könnyű és nehéz, egyszerű és bonyolult, hagyományos és modern ételek receptjeinek.
A fő témakörök: Levesek és levesbetétek; Hús- és húsos ételek; Hal- és halas ételek; Szabad tűzön; Tojásételek; Főzelékek, köretek; Zöldséges főételek; Saláták; Zöldségpudingok, zöldséges felfújtak; Palacsinták; Tészták, Szendvicsek; Sajtkészítmények; Mártások; Mackófalatok, hidegkonyhai készítmények; Desszertek; Feltétek, húspótlók; Házi befőzés; Italok; Kenyerek, lángosok és pizzatészták; Édes és sós sütemények; Rétesek, bélesek; Különféle torták; Reformételek
Frank Júlia - Lusztig Tamás - Spanyol konyha magyar módra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Vrábel Krisztina - Koszta Ágnes - Töllösy Judit - 160 grammos szénhidrátdiéta - Az életmódkönyv
160 grammos szénhidrátdiéta az egészségért!
Öt éve követem a ma már egyre ismerősebben csengő 160 grammos szénhidrátdiétát. Kezdetben, egy friss inzulinrezisztencia-diagnózissal a zsebemben, orvosi utasításra alakítottam át az étrendemet, és ami a legfontosabb, változtattam az életmódomon.
Ennek köszönhetően szervezetem egyensúlya helyreállt, így ma már nem kellene e szabályok szerint étkeznem, mégis örömmel folytatom a „diétát”. Úgy érzem, ennél jobbat nem tehetek étkezés terén a szervezetemmel.
Miért? Mert a 160 grammos szénhidrátdiéta – nevével ellentétben – NEM DIÉTA abban az értelemben, amit e szóról elsőre gondolunk. Nem vonunk meg a szervezetünktől semmilyen nélkülözhetetlen tápanyagot. Olyan életmódról van szó, amely a teljes értékű étkezésen, a testmozgáson és persze a megfelelő pihenésen alapul. A 160 g változatos étrendet takar, amelynek alapjai a lassú felszívódású, összetett szénhidrátok (zöldségek, teljes értékű gabonák), a fehérjék és a zsiradékok. Ügyelve arra, hogy fő energiaforrásunk, a szénhidrát a nap során folyamatosan és meghatározott arányban elosztva kerüljön a szervezetünkbe.
Az étrend kerüli mindazt, amire szervezetünknek nincs szüksége ahhoz, hogy egészségesen működjön: a finomított szénhidrátokat, mint pl. a cukor, fehér liszt és az élelmiszeripari adalékanyagokat.
Mindezért ajánlható mindenkinek, aki egészségesen, aktívan szeretne élni, „jó formában” maradni, vagy épp abba kerülni.
E könyv, az előző két részhez képest bővebb tartalmilag. A bevált recepteken túl saját tapasztalataimmal is segítem az olvasót az életmódváltásban. Szerzőtársaim, Dr. Töllösy Judit sportorvos és Koszta Ágnes dietetikus pedig szakmai oldalról mutatják be a helyes táplálkozást, szerethető módon: átfogóan de közérthető nyelvezettel. :)
Azt szeretnénk, hogy mire az olvasó a könyv végére ér, jobban megismerje szervezetének működését. Ébredjen rá arra, miért nem működött eddig egyik fogyókúra sem.
Miért jött vissza mindig több kiló, mint amennyit kínnal-keservvel leadott? Bízunk benne, segítségünkkel mindenki könnyen elsajátítja, miként étkezzen lemondások nélkül, úgy, hogy egészséges maradjon, vagy éppen fogyni tudjon.
Vrábel Kriszta
Ernyey Béla - Balaton Dóra - Ünnepek és hétköznapok
Ernyey Béla színész, író -és közismerten nagy ínyenc, aki korábbi könyveiben és főzőműsoraiban is számos alkalommal bebizonyította már, hogy nemcsak enni, de főzni is szeret (és tud!) Első szakácskönyvével, az "Ünnepek és hétköznapok"-kal Ernyey részben nagyanyjának, egy igazi erdélyi nagyasszonynak állít emléket: a tőle örökölt, féltve őrzött családi recepteket teszi közkinccsé pazar, ünnepi ételsorok formájában.
A békebeli, bőséges lakomákat idéző finomságok mellett a hétköznapokról sem feledkezik meg Ernyey. A feleségével, Balaton Dórával közösen írt kötetben számos jól használható receptet kínál a rohanós hétköznapokra is, sőt: borral készülő különlegességeket és rafinált desszerteket is ajánl olvasóinak a -saját bevallása szerint- "haspók" szerzőpáros.
A lenyűgöző fotókkal díszített kötetet borajánlások, hasznos tanácsok és könnyed, a humor sem nélkülöző élet- és ételtörténetek teszik teljessé.
Liptai Zoltán - Lángosok, töltött lángosok
A Lángosok, töltött lángosok című kiadványunkban 15 fajta recept található meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb sütőtanoncból is könnyedén válik mester! Burgonyás lángos krémsajtos pirított gombával, Medvehagymás minilángos, Elzászi burgonyás kenyérlángos - Lángosok és töltött lángos receptek várnak a különleges ízek kedvelőire!
Halmos Monika - Virágkonyha
Leírás: Csábító és egészséges, ellenállhatatlan virágos receptek, menüajánlatok. Ehető virágok ismertetője, termesztési javaslatok, minden, amit az ehető virágokról tudni érdemes, gyönyörű fotókkal illusztrálva, vegetáriánus, laktóz- és gluténmentes receptek is! Kertbarátoknak, konyhatündéreknek, ínyenceknek, virágkedvelőknek! 165x220 mm, 160 oldal
Sztanó Orsolya - Krém. Egyszerű
Itt az ideje, hogy a statiszták főszerephez jussanak! Mert gondoljunk csak bele, mennyire hiányozna a hamburgerből a szósz, a hús zamatából a pác, a palacsintából a töltelék, vagy a kifliből a tojáskrém?!
A Krém. Egyszerű 69 receptjéből megismerjük a klasszikusokat, és a belőlük alkotott újdonságokat. Így lesz például a hagyományos lazackrémből olajbogyós és joghurtos-uborkás.
Felelevenítjük a házi bulik kedvencét is, a minden jóba hempergetett sajtgolyót. Kerti partira készülve sem állunk majd tanácstalanul, lesz hova nyúlni jobbnál jobb szószok és pácok receptjéért. Cheddar sajtos mártogató, sárgabarackos, thai kókusztejes vagy whiskys-kólás pác? Itt megtalálható! Vannak még egyszerűen elkészíthető hideg és meleg szendvicskrémek, feltétek, töltelékek. És az édesszájúaknak is a kedvükben járunk, többek között a narancsos csokoládékrémmel, a mandulás eperkrémmel és a dióvajjal.
A Krém. Egyszerű méltó helyére emeli a krémeket, a pácokat, a mártásokat és a falatkákat. A polcunkra, a kedvenc szakácskönyveink közé.
Illés Andrea - Repka Noémi - Csizma az asztalon
Csizma az asztalon. Furcsa látvány, metaforában megfogalmazva, mégis éppen ez szakácskönyvünk célja: az olasz csizma tartományaira jellemző ételeket terítékre rakni. A könyv nem egyszerűen receptek gyűjteménye: számos érdekességgel, gasztronómiai-kulturális jellegzetességgel, régiónként eltérő hagyománnyal ismerkedhetünk meg lapozgatása során. Északról dél felé haladva veszi sorra a húsz olaszországi régiót, s mindenhol komplett menüsorokat kínálva mutatja be a sajátos helyi konyhát. A klasszikus minestronén, spaghetti alla carbonarán vagy tiramisun kívül számos izgalmas lekvárról, borkülönlegességről is szó esik, sőt a likőrkészítés fortélyai szintén helyet kapnak e különleges illusztrációkkal díszített kulturális szakácskönyvben. Hogyan kerül hát a csizma az asztalra? Forgassa a könyvet, és meglátja!
Liptai Zoltán - 33 főzelék és köret lépésről lépésre
Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.