Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Gyöngyi0309
3.0/5

Ajaj ​Meseanyó vérzik a szívem, de ez most nagyon nem jött össze… Erőltetett, lopott, túlírt, unalmas sztori, egysíkú világ, más nevű, de a korábbi kötetből megismert karakterek alteregói….enyhén Monty-Python stílusú faramuci katyvasz…. Annyira az az érzésem volt, mintha “kötelezőként” született volna az alkotás….kb. ilyen háttérgondolatokkal: “Nagyon rég írtam már fantasyt…mi legyen…mi legyen… á megvan, húzunk le még egy bőrt az Álmok tengeréről….” kezdek kétségbe esni, az írónőnél eddig nem éreztem a pénzszagot…
Skelo karaktere jó volt, de mindenki más felejthető, sablonos… a könyv háromnegyed része untatott, és csak az “írónővel közös múltunk” miatt adtam 3 csillagot. Maradjon a kriminél, Denisánál az jól áll neki, a Halkirálynő könyvek mestere….
{{ Emlészem, hogy kezdődött a “kapcsolatunk” Molnár Évával: anyukám megszállott rajongója volt, engem tizenévesen hidegen hagyott..akkoriban szerelmes voltam Mankell és a skandináv krimik világába…Rábeszélt anyu, hogy egyet próbáljak meg….de az már felnőtt koromban volt. Már Pesten laktam, szokás szerint betankoltam otthonról hozott könyvekkel, mert az éjszakás recis műszak lehetővé tette az olvasást… és a lehető legrosszabb könyvbe nyúltam, ami nem volt más, mint az Álmok tengere…Untatott, szájbarágósnak éreztem, úgy tűnt ez a műfaj nem áll jól az írónak…és letettem…jelezem, sosem teszek le könyvet, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor csináltam eddig ilyet… Közöltem anyuval, hogy bocs, de ebben nem leszek rajongótárs….kérem a véres, gyilkolós krimiket, az az én világom… Aztán pár éve újra rábeszélt a Halkirálynő sorozatra..na az elsőre szerelem lett. Aztán következett Kyra és Vis Major és az önálló kötetet. A fantasy nem az ő műfaja, talán az Álomhajsza meg a Tündértánc tetszett de a többi…. Elhatároztam, hogy elolvasom az egész életművét, amiből már csak néhány kötet van hátra, de vagy én növök, vagy Ő kopik….Nagyon fáj a szívem érte, de nekem már nem igazi Meseanyó… Pedig annyira megnyert, hogy az Ő idézetét választottiuk a polgári szertartákor az esküvőn.}}


Aylah
2.0/5

Ezt ​az értékelést most nagyon rosszul esik megírni, mert amekkora kedvencem az első kötet, ezt akkora kínszenvedés volt végigolvasni. Éppen azok a dolgok fordultak ki, amik az első kötetben olyan jól működtek, és ez már az első 20 oldal után nyilvánvalóvá vált a túlzásba vitt szófacsarásokat olvasván. Az egész erőltetett, a klisé kliséje az összes karakter, a történet, a helyszínek- nem beszélve arról, hogy gyakorlatilag minden el lett már lőve az Álmok tengerében, csak ott jó dózisban volt hozzáadagolva a tündérpor és játékos volt a mágia. Ha nagyon patetikusan akarnám megfogalmazni, azt mondanám, ez a kötet sajnos méltatlan volt az Álmok tengeréhez és Sandonhoz is.


NewL
4.0/5

Gyönyörű ​mondatok, szép történet. Olyan fantasy jellegű, szép mese.


Elég ​szenvedősre sikeredett. Az előzménykötet, az Álmok tengere lényegesen jobb volt. Scata király már annyira gonosz, hogy inkább röhejes. Az meg az elején borítékolható, hogy a kalapos ifjú tulajdonképpen lány és Sandonnal majd szépen összejönnek a végére. Legalább a romantika kipipálva. De ez a sok flancos szó és szóújítás minek kellett, teljesen besokalltam tőlük. A tojattyú még a legenyhébb közülük. Pedig valaha, tizen -és huszonévesként nagy Fable fan voltam. Az újabb könyvek viszont nem hoznak lázba. Sorry.


Chriss
5.0/5

Nagyon ​gyorsan lezavartam Sandon történetét, mert annyira olvasmányos volt, hogy egyszerűen sajnáltam félbe hagyni. Nem is aludtam túl sokat ;) Ugyebár a Barbárság Tengere az Álmok Tengere folytatásának tekinthető, és csak olvasás előtt, röpke pillanatig gondoltam, hogy nem lesz élvezetes Nashua, Jassal és a többiek nélkül. Ezért nem jó előítéletezni. Miközben oldalról oldalra haladtam, egyáltalán fel sem tűnt a korábbi csapat hiánya… no nem azért, mert őket nem szerettem, hanem azért, mert ez a történet önálló egészként is megállta a helyét Sandon és Lazis(a) főszereplésével. A qrbuuni királylányt éppúgy meg tudtam szeretni, ahogy Nashuát. Persze voltak visszatérő szereplők, sőt mindenkit viszontolvashattunk egy-két oldal erejéig. ;) Amit kimondottan imádtam, az a nem is olyan burkolt társadalomkritika, ironikus-szatirikus ábrázolása. Az arénában a bíró “sportszerűsége”, a nyalnokok képmutatása, a behízelgők érvényesülése. De ugyebár egy zsarnok alatt (ez esetben Scata a rablókirály) senki sem lehet biztonságban, még a besúgók sem. Nagyon jókat nevettem a párbeszédeken, melyeknek pengeéle volt. A szokásos fantasys kaland sem maradt el, volt itt Skelo, haramia, sárkány, boszorkány, varázsló, csaló szélhámos éa a megszokott fablei hangulat.
Én mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, akinek tetszett az Álmok tengere, mert ez méltó folytatása, de önálló kötetként is megállja a helyét.


KillerCat
5.0/5

Mesekönyv ​felnőtteknek Vavyan Fable tolmácsolásában. Minden benne van,ami egy jó kikapcsolódáshoz kell: ármány,szerelem,misztikum,humor,minden kellő mértékben adagolva.


Panna
3.5/5

Valahogy ​nekem nem jött be annyira. :( Az első rész sokkal de sokkal jobban tetszett…
Nem volt rossz történet, egy jó kis mese, jó szereplőkkel, az is lehet, csak pont rosszkor került a kezembe… Valószínű,hogy újra fogom olvasni, az Álmok tengerével…


pat
4.0/5

Jó, ​tudom, már kinőttem belőle, meg ilyen, meg olyan, meg amolyan, de azért….
De azért olyan jólesett volna még egy kötet.


Ananiila
2.5/5

A ​történet jó. Nem fergeteges, de olvasható. Igazából én inkább a burleszk kategóriába sorolnám, mint a kalandregények közé. Amolyan középkori fantasy tele nevetséges, poénos vagy annak szánt eseményekkel, karakterekkel.
A szereplők is jók, amúgy is imádom Vavyan kreálta férfi és női alakokat. Tök egyformák ugyan de ez is hozzátartozik a" Fable-érzéshez".
Miért csak közepes? Egyszerűen képtelen vagyok megbarátkozni ezzel az új (na jó 7-8 éves) stílussal. Miért kell minden mondatba legalább egy idegen szó, amit legtöbbször az írónő kreált? Miért kell egy szónak 5 szinonimáját bezsúfolni egy mondatba?
Az egész annyira kacifántos, sőt néhol erőltetett. Máskor szidom a szóismétléseket, az egyhangú szövegeket, de VF-nél már túlzásnak érzem azt ahogy játszik a szavakkal. Régen sokkal jobban tetszett. Az eddig megjelent összes könyve ott sorakozik a polcomon, de azt hiszem a Barbárság tengere lesz az utolsó a sorban.


Mese, ​annak minden igazságával, szimbolikájával, tele szépséggel és rútsággal, jóval-rosszal, küzdelemmel. Furfanggal és szeretettel. Vavyan Fable korunk mesemondója, aki kiszökteti a varázslatot, hogy minél többen tudjunk róla, hogy létezik. “A mese rólad szól.” (Horatius)


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

33.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók