Milyen édesség esne ma jól? Egy gyors portugál borhab, citromfelfújt vagy fenyőmagos keksz? Vagy várja a vendégeket epres spiráltorta,dán fahéjas tekercs, esetleg kókuszos tiramisu? Elfoglalt háziasszonyokra, sokat dolgozó anyukákra, este végére összegyűlő családokra és baráti társaságokra gondolva indítja útjára Stahl Judit új szakácskönyv-sorozatát, csupa olyan étellel, amelyek elkészítéséhez nem kell 30-45 percnél több időt tölteni a konyhában.
A sorozat ezen kötete változatos édességeket kínál, pontokba szedett, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval.
Kapcsolódó könyvek
Stahl Judit - Gyors olaszos tészták
A sorozat ezen kötete ínycsiklandóan izgalmas olaszos tésztákat kínál, pontokba szedett, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval, mindenkinek, aki szeretne egy kicsit jobbat, finomabbat, változatosabbat főzni.
Stahl Judit - Gyors szárnyas ételek
A sorozat ezen kötete számtalan ínycsiklandó, szárnyas ételt kínál, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval, mindenkinek, aki szeretne egy kicsit jobbat, finomabbat, változatosabbat főzni.
Nigella Lawson - Nigella expressz
Könyvünk mesésen egyszerű mégis csodás gyorsételeivel, zseniális időspóroló ötleteivel megoldást kínál az örök problémára: hogyan varázsoljunk pompás fogásokat az asztalra, amikor levegőt is alig van időnk venni. Számos ínycsiklandó, ugyanakkor gyorsan elkészíthető és könnyen bevethető recept könnyed és szórakoztató stílusban.
Jamie Oliver - Jamie konyhája
"Ez nem valami komoly, "tanuljunk meg főzni" jellegű tankönyv. Inkább arról van szó, hogy igyekszem a magam laza, nyílt hozzáállását megmutatni. Könyvem segítségével átélheted, mit jelent szakácsszakmát tanulni. De ne feledd: nem arról van szó, hogy profi szakáccsá válsz-e, tények, adatok, technikák tárházává. Azt szeretném, ha a saját utadat járnád, és rám úgy gondolnál, mint egy haverra, aki szükség esetén kisegít egy-két tanáccsal. Légy kreatív, és mint mindent, ezt is csináld vidáman!" (Jamie)
Stahl Judit - Gyors házias ételek
Stahl Judit új szakácskönyvéből kiderül, hogy házias ízekért nem kell feltétlenül hosszasan főzni. A bő félóra alatt elkészíthető télies gesztenyekrém leves, a pikáns tárkonyos gombaleves harcsával vagy a nyári napokon üdítő hideg bodzás paradicsomleves mind a házias konyha remek, gyors fogásai közé tartoznak. A hamis sztrapacska is biztos sokak kedvence lesz, hiszen kevés munka van vele, ízei viszont nem buktatnak le senkit, híven hozzák a megszokott élményt. Az erdélyi padlizsános lecsó tobzódás a tányéron, mert a hagyományos paradicsomos, paprikás, hagymás alapot padlizsán is dúsítja, az igazi brassói pedig szaftos, zamatos eredménnyel jutalmaz. A tejszínes sült csirke a vasárnapi ebédek dobogós helyezettje: a csirkecombok tejszín, pirított fokhagyma és rozmaring társaságában párolódnak csábítóan omlósra, miközben rájuk sem kell nézni. És egy kis ízelítő a csábító édességek közül: a csoki felfújt, a luxus éttermek sztár-desszertje most házhoz jön, pofonegyszerű összedobni; a Túró Rudi torta népszerű gyerek-kedvenc szülinapi bulikon, ráadásul az anyukák is örülhetnek, mert előre elkészíthető; a mézes, citromos vagy csokis házi fagyi pedig olyan finom, mintha szakképzett cukrász kreálta volna őket. A receptek ezúttal is pontokba szedett, jól követhető, praktikus leírások, amelyek mindig garantálják a sikert.
Nigella Lawson - Nigella falatozója
Nigella Lawson a brit szakácskönyvírók legifjabb nemzedékének egyik legjobb és legismertebb képviselője, s mindemellett kiváló háziasszony is. Könyveivel sikert aratott hazája határain belül és kívül egyaránt. Nigella a Vogue konyharovatának vezetője, de rendszeresen publikál az Observer és a Times Magazine hasábjain is. Jelenleg Londonban él két gyermekével. Szakácskönyveivel valamint televíziós sorozatával Nigella valóságos fogalommá vált a háziasszonyok körében. A jó étel igen jelentős szerepet tölt be mindennapjainkban, és mára Nigella jelképezi mindazt, ami a főzésben és az étkezésben igazán szép, jó, örömteli és mentes minden fölösleges hókuszpókusztól. Mostani könyve szorosan kapcsolódik az azonos című televíziós sorozathoz. A Nigella falatozója a képernyőről már jól ismert recepteken kívül számos új étel leírásával is megajándékoz bennünket, melyek, legyenek bár a régi kedvencek izgalmas változatai vagy éppen vadonatúj alkotások, mind a szerző és a televíziós sorozat szellemiségét tükrözik: egyszerűek, frissek, eredetiek, és nagyszerűen illenek mai életmódunkhoz. Egy fárasztó munkanap után is egyszerűen összeüthetjük őket, akár a gyerekeket is bevonva a munkába és a szórakozásba, hogy aztán együtt csodálhassuk munkánk ínycsiklandó eredményét, és élvezhessük az evés örömét. Nigella minden vágya, hogy olvasói és nézői osztozzanak vele a főzés és evés nyújtotta örömökben, ennek köszönhetően már a receptek olvasása és a fotók nézegetése is gyönyörűséggel tölthet el bennünket.
Stahl Judit - Büntetlen örömök
Stahl Judit új szakácskönyve örömteli bizonyíték, hogy a jó ízek nem feltétlenül jelentenek egyúttal plusz kilókat is. Ebbe a kötetbe Judit azokat a kedvenc, alacsony kalóriatartalmú ételeit gyűjtötte össze, amelyeket lelkiismeretfurdalás nélkül megehetünk. A 300 kalóriás reggeli turmixitalok, az 500 kalóriás előre elkészíthető és munkahelyre dobozban magunkkal vihető ebédek, a 650 kalóriás gyors vacsorák, valamint a 250 kalóriás csábító édességek mind-mind igazi ínyencségek. Vagy ahogy Judit fogalmaz: "büntetlen örömök". Tehát szó sincs újabb csodafogyókúráról - ez a könyv azoknak készült, akik szeretnek enni, de örülnek, ha ez nem látszik meg rajtuk. Persze az is bátran fakanalat ragadhat, aki komolyan diétázik. Garantáljuk, hogy rég evett ilyen finomakat lelkiismeretfurdalás nélkül.
Stahl Judit - Enni jó!
Kedvenc receptjeim zsúfolt hétköznapokra és megérdemelt hétvégékre
Öt éven keresztül nap mint nap volt otthonunk vendége Stahl Judit. Tudósított háborúkról, békekötésekről, parlamenti csatározásokról és választásokról. Ezúttal azonban ő invitál bennünket "lakásának legfontosabb részébe" - a konyhájába. Jelmondata: "Finomat, gyorsan és egyszerűen." Friss és közvetlen stílusban mutatja be, hogyan lehet mai felgyorsult világunkban is megtalálni az étkezés örömét. Könnyen elkészíthető, pompás ízű ételekkel ad ötleteket ahhoz, hogy egy fárasztó nap végén is jólesően vacsorázhassunk együtt a párunkkal vagy épp ellenkezőleg, ráérősen ebédelhessünk családunkkal, barátainkkal a hétvégén. A könyv anyagát a Nők Lapjában megjelent nagysikerű írásaiból válogatta, és - praktikus szemléletéhez hűen - mindegyiket kiegészítette egy-egy Fele munka, dupla öröm recepttel is. A lapokról sugárzik az étkezés, a főzés szenvedélyes szeretete, mert Stahl Judit nem tudja és nem is akarja elrejteni rajongását. Az eredmény? Egy önéletrajzi elemekkel átszőtt szakácskönyv, amelynek lapozgatása közben minduntalan szembesülünk a kérdéssel: vajon olvassunk-e tovább vagy azonnal próbáljuk ki valamelyik receptet.
Stahl Judit első szakácskönyve teljesen új hangot hozott a magyar gasztronómiai könyvkiadásba: modern szemlélete, praktikus és finom receptjei rögtön százezrek kedvenceivé váltak. A könyvben olyan, már-már klasszikusnak számító ételek szerepelnek, mint a spagetti friss pestóval, a fűszeres malac zelleres pürével, az epermisu vagy a csokis muffin, de süthetünk belőle rozmaringos-diós kenyeret, szalámis-hagymás pizzát, és készíthetünk mandulás csokitrüfflit is. A szép kivitelű, rengeget fotóval illusztrált kötet a 2002-es szakácskönyv változatlan utánnyomása.
Stahl Judit - Gyors muffinok
Évek óta várták már a sütni és enni szerető olvasók, hogy Stahl Judit kötetbe gyűjtse kedvenc muffinreceptjeit. A könyvben olyan gyorsan elkészíthető, népszerű finomságok szerepelnek, mint a marcipános, az oroszkrémes vagy a puncsos muffin. A csokis muffinok is szép számban képviseltetik magukat. És ezentúl nem probléma villámgyorsan máglyarakás muffint készíteni, jöhetnek vendégek az előre összeállítható gyümölcsös muffinlepényekre, és sosem kell félni, hogy a rétes megreped, ha valaki helyette túrós rétes muffint süt. Ez az ötletes, szellemes szakácskönyv ugyanis valóságos muffin-biblia, és minden benne van, amire egy megrögzött muffinrajongó csak vágyhat. Ahogy eddig, Stahl Judit receptjei most is pontokba szedett, jól követhető, praktikus leírások, és mindig garantálják a sikert.
Kollár Anita - Gluténmentes és finom!
Amikor kiderül, hogy amit eddig megettünk, ártalmas nekünk, olyan, mintha összedőlne körülöttünk a világ. Az első sokk után jön a szembesülés, hogy korántsem egyszerű a gluténmentes étrendet megoldani. A kész termékek nagyon drágák és nehezen beszerezhetők, az alapanyagok pedig sokfélék és idegenek. Pánikra azonban semmi ok!
Ez a szakácskönyv finom és egészséges recepteket kínál a diétára kényszerülőknek, amelyek ráadásul a készen kapható termékek árának a töredékébe kerülnek. Kenyerek, kalácsok, pizzák, tésztaételek, fánkok, lángos, pogácsa és ínycsiklandó sütemények – csupa olyan alapvető étel, amely hiányzik egy lisztérzékeny életéből. Emellett néhány izgalmas, gabonából készült fogással is megismerkedhetünk, és a szükséges alapanyagok, valamint beszerzési forrásaik bemutatása sem marad ki.
A könyv üzenete, hogy nem kell lemondanunk a finom ízekről. A többszörösen tesztelt, jól követhető receptek túlélőkészletül szolgálnak azoknak, akiknél frissen diagnosztizálták a problémát, és azoknak is hasznára válnak, akik úgy érzik, már belefáradtak a nehezen tartható, macerás diétába. Az ételek jó részét laktózérzékenyek is megehetik, és természetesen azok egészségéhez is hozzájárulhatnak, akiknek nincs semmiféle ételallergiájuk.
Kollár Anita az ELTE-n végzett nyelvészként, ugyanakkor a Testnevelési Egyetemen sportedzői diplomát is szerzett. Több mint 10 éve dolgozik Stahl Judit mellett. Rendszeresen publikál gasztronómiai tárgyú írásokat, jelenleg a Kulinária Kiadó vezető szerkesztője. 2012 januárjában állapították meg gluténérzékenységét, azóta él ezen az étrenden.
Kordula Werner - Milka szakácskönyv
A Milka Jó hangulat müzli, a Créme brulée á la Milka, a Milka-fagylalt vagy a Keksz á la Milka sárgabarack-karamell - mind-mind megtalálható ebben a szakácskönyvben. A Milka-kedvelők minden napjukat megédesíthetik a Milka finomságaival. A Milka-szakácskönyv a klasszikus csokoládérecepteken kívül számos eredeti ötlettel is szolgál. Próbálja ki a "lila ínyencségeket"!
Jamie Oliver - A pucér szakács
JAMIE OLIVER, Anglia ifjú szakácscsillaga eleven, magával ragadó egyéniség. Hazájában a BBC televíziós csatornán bemutatott főzőműsoraival vált közkedveltté, Magyarországon először a Spektrum televízióból ismerhette meg fortélyait a nagyközönség. A Park Kiadó 2002-ben jelentette meg ... és egyszerűen csak főzz! című könyvét, amellyel Jamie berobbant a magyar konyhák csendjébe is.
"Pucér szakácskönyve" minden recepjében Jamie a szemünk láttára formálja csábító egésszé salátáit, frissensültjeit, desszertjeit és páratlan olasz tésztáit. Olvasóit percek alatt könnyen elsajátítható konyhai repertoár birtokába juttatja, amelynek segítségével a legfrissebb alapanyagokat merész ízekkel kombinálva egyszerű, mégis izgalmas és ínycsiklandó álmodhatunk. Mindezt úgy teszi, hogy közben megkímél bennünket a fárasztó szakzsargontól és az időrabló pepecseléstől. Ez a könyv azokhoz szól, akik fantasztikus, modern ételekre vágynak, netán életkülönlegességekről ábrándoznak, mégsem akarnak éjszakába nyúlóan a konyhában szöszmötölni.
Jamie Oliver - A pucér szakács visszatér
Nem kétséges, hogy Jamie Oliver belopta magát szívünkbe az egyszerű, ízletes házi koszt iránti szenvedélyével. A pucér szakács viszatér - Jamie immár a harmadik magyarul megjelent szakácskönyve - külön fejezetet szentel a könnyen összeüthető, ízletes reggeliknek, a rágcsálnivalóknak, az egyszerű, de laktató salátáknak, valamint a nagyszabású sülteknek, halételeknek. És a desszertről sem feledkezik meg!
"Az egész könyv az otthoni főzésről szól, semmi köze az éttermi bűvészkedéshez. Rengeteg új ötletet, hozzáférhető alapanyagokat, vagyis maximális ízeket és minimális erőfeszítést kínálok. Mindenkiben bátorítani szeretném az ösztönös, magabiztos ételkészítést. Csak változtass, kövess el hibákat, tedd gusztusossá!" Jamie Oliver
Jamie Oliver - Jamie belevág
Könnyed variációk spanyol, olasz, svéd, marokkói, görög, és francia nemzeti ételekre.
Különleges receptek - könnyedén!
Az évek során egyvalamit biztosan megtanultam: hallgatnom kell a megérzéseimre. Hirtelen ötlettől vezérelve befizettem egy marokkói repülőútra és eltöltöttem néhány rövid, de csodálatos napot Marrakechben. A marokkói ízek, a látni-, hallani- és szagolnivalók úgy hatottak rám, mintha friss levegőt szippantottam volna. Izgatottan, új ötletekkel megrakodva tértem haza. Az ösztöneim azt súgták, hogy több ilyen utazásra van szükségem... Nekivágtam hát a világnak. Saját változatomban adom közre az egyes országok legjellegzetesebb fogásait: a gazdag spanyol paellát, az egzotikus marokkói tagine-t, a zamatos görög salátát, a csodás svéd húsgombócot és az ellenállhatatlanul csábos francia édességeket.
Jamie Oliver - Jamie vacsorái
Jó étel: jó élet! A Jamie vacsorái minden szakácskönyvtől, sőt minden könyvtől különbözik. Vannak, akik azt állítják, hogy a tűzhely után ez a könyv lakásuk legfontosabb berendezési tárgya. Aki hazaviszi Jamie vacsoráit, nemcsak százhúsz új recepttel lesz gazdagabb, hanem egy új életformával is. A Jamie vacsorái az egyszerű ételek szakácskönyve. Csupa olyan ötlet van benne, amelyek segítségével könnyebbé válik a főzés és az egészséges táplálkozás.
Vámos Miklós - Szitakötő
Kedves Barátaim - Levél Vámos Miklóstól
Állítólag csak annak szólhatnak egy életre a barátságai, aki idejekorán meghal. Valóban? Engem - személyes érintettség okán - régóta izgat a kérdés. A szitakötő a barátság és a nemzedék regénye.
Kérdés, mire jutott a múlt század közepén (1950, plusz-mínusz valamennyi) született generáció. Nyolc főhősöm (és néhány "kültag") a keményvonalas szocializmus éveiben volt gyerek. A puhább diktatúrában kamasz és ifjú felnőtt. Életük közepét találta telibe a rendszerváltozás. Már a (fapados) magyar kapitalizmusban is éltek huszonkét évet. Mire elég hat évtized? Mit értünk el, s miről maradtunk le? Mit tanultunk, s miből nem? Mit felejtettünk el, s mi vésődött belénk örökre? (Ha ugyan létezik olyasmi, hogy "örökre".) Számba vehető a várható jövő is.
Sok a szitakötő-zizegés ebben a regényben. És, az egyik szereplő szavait idézve: sok a férfisírás. De nem több, mint a közös nevetés.
Stahl Judit - Végre otthon!
Stahl Judit szakácskönyve azoknak szól, akik számára az étel az élet fontos része. Olyanoknak, akik szeretik megvendégelni barátaikat, szívesen állnak oda a tűzhely mellé a vasárnapi ebéd kedvéért, akik nem félnek kipróbálni egy-egy újszerű receptet, ugyanakkor imádják a jó kis csülkös bablevest is. A kötet négy fejezetében baráti vacsorák, családi ebédek, ünnepi menüsorok szerepelnek, és külön fejezetet kapnak az édességek. A színes, rengeteg fotóval illusztrált könyvből megtudjuk, milyen ételekkel várja Judit a karácsonyt, milyen az igazi New York-i sajttorta vagy narancsos kacsamell, hogyan lehet 10 perc alatt eperfagylaltot készíteni, és azt is, hogy készül Friderikusz Sándor kedvenc sztrapacskája. A kötet receptjeit idén is amatőrök tesztelték, így azok minden esetben működnek, a könyv pedig praktikus recept-keresővel egészül ki.
Jamie Oliver - 30 percesek
Megmutatom, hogyan készíthetsz el egy teljes menüt röpke 30 perc alatt!
Nemcsak egy ételt, hanem egy komplett ebédet vagy vacsorát!
Ha te is annyira szeretsz főzni, mint én, és a fárasztó munkanap végén még éhes szájakról kell gondoskodnod, engedd, hogy megismertessem veled ezt a teljesen új módszert. Könyvemben megmutatom, hogyan lehetséges egy többfogásos étkezést megfőzni annyi idő alatt, amennyit eddig egyetlen ételre fordítottál.
Ígérem, szemed-szád eláll, ha meglátod, mire vagy képes 30 perc alatt.
Az enyém elállt, az biztos!
Nem arról van szó, hogy engedj a minőségből. A lényeg, hogy szervezd meg a munkát, dolgozz gyorsan, és vess be ügyes mesterfogásokat – így szinte pillanatok alatt észbontóan finom ételeket tudsz az asztalra varázsolni.
A 30 percesekben olvasható 50 ételsor mindegyikének leírása lényegre törő: semmi hókuszpókusz, csak lendületes, gyors főzés. A menüket úgy állítottam össze, hogy az egyes ételek jól passzoljanak egymáshoz; a receptek könnyen követhetők. A főzésnek ez a módszere arról szól, hogy célirányosan használjunk ki minden percet, érezzük jól magunkat, és a konyha nyerje vissza végre azt a funkcióját, amire kitalálták.
Lehet, hogy most beléd villan: ilyen nincs, de én garantálom, hogy lehetséges.
Lapozz bele, hogy lásd, milyen életsorokat fogsz megalkotni.
Ha egyszer elkezdesz így főzni, nemcsak hogy imádni fogod: sose főzöl többé a régi módon!
Jamie Oliver - Jamie főzőiskolája
Isten hozott a Főzőiskolámban!
Sok olyan emberrel találkoztam már, akik azt mondták, sose lennének képesek megtanulni főzni, ezért nem is akarnak. Ehhez a könyvhöz ők adták az ötletet. Az ilyen gondolkodás úgy hat rám, mint bikára a vörös posztó, mert meggyőződésem, hogy az egyszerű házi koszt elkészítése alapvető emberi készség, és mindenkinek tudnia kell főzni, hogy képes legyen gondoskodni magáról, családjáról meg a barátairól. Megírtam hát ezt a könyvet, hogy egyszerűen és gyorsan megtanítsalak főzni - téged, vagy azt, akinek ajándékba adod. Kiválasztottam egy csomó receptet, csupa olyan ételt, amit mindenki szeret, és elmondom, illetve képek segítségével be is mutatom, hogyan lehet ezeket a lehető legegyszerűbben elkészíteni. Szinte kézen fogva vezetlek be a finom, ízletes ennivalók világába. Miért haboznál hát? Akár bátortalan kezdő vagy, akár gyakorlott szakács, aki egyszerűbb megoldásokat keres, engedd, hogy segítsek, és meglátod, milyen ínycsiklandó ételek kerülnek majd ki a kezed alól. VÁGJUNK BELE!
Nigella Lawson - Hogyan váljunk házi istennőkké
Nigella legújabb könyve segítségével visszahozza mindannyiunk életébe a régi idők konyhájának meghitt, családias hangulatát. A kötet a süteményekről -és általában véve a sütésről- szól ugyan, ám mégsem tekinthető hagyományos értelemben vett szakácskönyvnek. Bebizonyítja, hogy nem is akkora ördöngösség egy tálcányi muffint, vagy akár egy szülinapi tortát megsütni. Azután pedig micsoda siker és öröm koronázza erőfeszítéseinket!