Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


makitra
4.0/5

Ritkán ​olvasok olyan könyveket, amiken érződik, hogy egy másik kor terméke… Claire Kenneth azonban le sem tagadhatná.

Nincs más szavam az Éjszakai Kairóban jellemzésére, mint hogy ártatlan. Hiába íródott a II. világháború után, mégis hiányzik belőle a cinizmus. Benne van az elválás, az elmúlás fájdalma, de a hit is. Hit a szerelemben és a szépségben. Ami egy ponyva esetében mégsem kevés.

Ugyanakkor persze giccses, romantikus és felszínes, ahol a hősöket csak a kinézetük és pár odavetett szó jellemzi, és ahol a rosszak mindig megbűnhődnek. De hogy jobban fájjon az olvasó szíve, a jók sem nyerik el a jutalmukat. Ahol a főszereplő férfi minden becstelensége ellenére sem lesz rossz, mert a szerelem mindent megtisztít. Ponyva, no.

De ami mégis kiemeli ebből az a miliő ábrázolása. A háború kitörése előtti napok feszültsége és az azt megelőző dekadencia éles és átélhető ellentétben tűnik fel. Izgalmas a kevés magyar íz és az írónő személyének utánaolvasva abszolút érthető is. Igaz, pár nap múlva nem fogok rá emlékezni, de amíg olvastam, jól szórakoztam. Ha a helyén kezeljük, megvannak az értékei.


Csinzi
5.0/5

Ez ​a második sorozatom az írónőtől. Ez a történet jobban az igényem szerint alakul, örülök, hogy csak egy férfinak kell szurkolnom. Aki olvasta a Neonfény a Nílus felettet az tudja miről beszélek. Nekem ez 5*. Valahogy minden klappol, nem bírok leállni.


nagy_anikó
4.5/5

Édesanyám ​könyvei közül került a kezembe ismét. Már olvastam talán úgy húsz évvel ezelőtt, de csak arra emlékeztem, hogy nagyon tetszett. Most már tudom miért is tetszett. Ilyen hideg téli napokon ez a forró Egyiptomban játszódó könyv duplán melengeti az ember szívét. Egy nagyon szép hely és egy gyönyörű, forró szerelem története. 1939-et írunk, ekkor még urak voltak és hölgyek. Az urak még tudtak udvarolni, elhalmozták szívük választottját kedvességgel. Ebben a könyvben van minden, ami erre a korra és társadalomra jellemző. Társasági élet, ármány, cselszövés, bosszúállás és persze a háború szele, ami Anna életét bizony nagyon rosszkor érte el. Kiváncsi vagyok a folytatásra.


Lady_Hope
2.5/5

Miért ​olvastam én ezeket el??? Komolyan nem értem. :D


bonnie9
3.0/5

Kihívásra ​olvastam, azt gondoltam bátor leszek, mert hát Egyiptomot mégiscsak szeretem, mit veszíthetek, ha egy kis szerelmi szál is van benne…
Hát olvasás közben több dologra is rájöttem.
Egyrészt most nagyon nem voltam romantikus hangulatban – főleg nem egy szerelmi decagon-hoz. Pedig kamaszkoromban nagyon bírtam az ilyen kellemes kis limonádé nyári történeteket… Másrészt sajnos alig éreztem magam Egyiptomban, a szállodák akárhol is lehettek volna…
Alapvetően elismerésen az írónőnek, amiért ebben az időszakban magyar írónőként, angol álnéven megteremtette a vérbeli brazil szappanopera alapjait. A történet ugyanis röviden a következő: “A” férjes asszony (férj öreg és gonosz), de beleszeret “G”-be, akinek 2 szeretője van “M” (a szegénylány) és “B” (a gazdaglány). “B” is férjezett, de mind “B”, mind férje is szeretőt tart. “A”-ba mellékesen beleszeret “Z” viszonzatlanul, akibe munkatársa szerelmes viszonzatlanul, bár elsősorban szakmai házasságot keres. Ja és “A”-t még a maharadzs is meg akarja szerezni… Van benne tragikus halál, gyilkossági kísérlet, terhesség, hazugság, féltékenység, ármánykodás, háború, festői helyszín, egyszóval minden kellék, ami ehhez kell (tény, hogy minden oldalon meglepetés ért, emiatt tudtam továbbolvasni – most már érdekelt, mi lesz a vége). De mindezt a könyv utolsó mondata teszi teljessé: “A történet folytatását elolvashatja a Randevú Rómában című kötetben.”
Érdekes adalék volt számomra, mikor utánaolvastam, hogy a történetet Kölcsey Kende Klára kairói nászútja ihlette – kíváncsi lettem volna erre a házasságra és erre a férje, ha mindjárt a nászúton ilyen gondolatok foglalkoztatják…
Valahogy egyik szereplő sem nőtt hozzám. Pedig olvasás közben a legtöbben bajtársaim, családom, szeretőim lesznek, de itt senkivel nem tudtam együtt élni. Mindenkiben volt valami bosszantó, valami idegen, valami, amivel nem értettem egyet (és nem az adott történelmi kor furcsa társadalmi szokásai miatt, más e kori történet is ragadott már magával) Egyszerűen nem éreztem ezt a mély és lángoló szerelmet (az egyik pillanatban meghalok érted, és tudom hogy szeretsz, aztán szúrós szemekkel tekintgetek, hogy á, biztos megcsaltál…)
U.I.: Időközben rájöttem, hogy emlékszem a borítóra gyerekkoromból anyuék könyvespolcán – akkor kellett volna elolvasnom…


JGDana
3.0/5

Csak ​azért olvastam el, mert anyukám mondta, hogy valamikor… régen nagyon tetszett neki. Általában hasonló ízlésünk van, de… nem is tudom. Nem mondom, hogy rossz volt, végül is igazi romantikus lélek vagyok. Ez most vagy túl sok volt, vagy túl kevés, vagy korábban kellett volna kézbe vennem, vagy…. El fogom olvasni a második részt is, csak hogy teljes legyen a kép, de egyenlőre nem állok rá készen.


Nokimaki
3.5/5

Tipikus ​romantikus lányregény, de a színvonalasabbak közül. Kellemes kikapcsolódás egy borús hétvégére. És végre egy regény, melynek szereplői nem “angyalian tökéletesek”, hanem esendő emberek. Igaz, nem átlagosak, de azért szerethetőek.


angyaldeak
5.0/5

imádnivaló ​szereplők, érdekes fordulatos cselekmény, plusz a hangulat ami után hiányzik Alexandria, a Grand Hotel Cecile, Anna és George. kell ennél több?


anne_shirley
4.0/5

Ifjú ​korom egyik nagy kedvence volt. Egy korszak jelképe, amikor csak úgy “faltam” a romantikus regényeket. Szórakoztató olvasmány, nyilván nem egy klasszikus, de a saját kategóriájában mindenképp a jobbak közt szerepel. És könnyü nyári olvasmánynak kiváló.


Nem ​gondoltam volna hogy valaha el fogom olvasni. Anyum unszolására belevágtam és hát nem bántam meg. 4 nap alatt ki is olvastam. Végre egy olyan romantikus történet amiben nincsenek erotikus leírások és mégis gyönyörű. Fordulatos, izgalmas és felkavaró. Volt hogy sírtam, volt hogy nevettem. Tökéletes könnyed olvasmány ha az ember egy kis kikapcsolódásra vágyik.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók