Ajax-loader

Régi ​korok üzenete cimű sorozatunkat megújitottuk. Azzal a céllal inditottuk ismét útjára, hogy igényes ismeretterjesztő köteteket adhassunk az olvasók kezébe. A szerzők az adott témák szakértői, akik tudományos bizonyitékokon alapuló tényeken keresztül mutatják be a legváltozatosabb témákat: egyes népek gondolkodását, hagyományait, hitvilágát, vallását, világképét, kultúráját. A sorozat figyelemre méltó erénye, hogy ráébreszti az olvasót a Föld és az élővilág iránti tiszteletre, az itt élő népek szellemi javainak valós értékére. A sorozat hetedik kötetéhez, az Indiánhagyományok cimű könyvhöz kellemes olvasást kivánunk.

A fehér ember évszázadokon át elragadtatással vegyes lenézéssel, gyakran értetlenséggel és megvetéssel kísérte figyelemmel az indiánok életmódját. Csak mostanában kezdett a nyugati társadalomtudomány nyitottabb szemlélettel közeledni e hagyományok felé, és az őslakosság szellemiségének megértésére törekedni.
Egy ilyen könyvben lehetetlen egyenlő teret adni minden indián hagyománynak, törzsi szokásnak, ám elmondható, hogy vannak összetevők, amelyek túlmutatnak a törzsi különbségeken, és többé-kevésbé lehetővé teszik átfogó értékek megfogalmazását. Valójában pontosan ezek az általános vonatkozások azok, amelyekről többet akarunk tudni a jelenkor társadalmi, gazdasági, környezeti és mindenekelőtt vallási válságában. Amit az amerikai őslakosság mondani tud nekünk, az pontosan jelenkori válságunkról szól, különös tekintettel a természettől való szinte teljes elszakadásunkra. Az indián vallások oldhatatlan kötéssel fonódnak össze a természettel olyan titokzatos módon, amelynek jelentőségét csak most kezdi felismerni a fehér társadalom. Ez a kötet a figyelem és hallgatás könyve szeretne lenni, hogy megértsük, amit a szűz természet és az amerikai őslakosság mond nekünk. Hallgassuk figyelmesen!

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

6.5
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók