Kapcsolódó könyvek
Christa Schmedes - Bögrés sütemények
Szívesen enne egy süteményt, de nincs kedve a fáradságos méregetéshez? Akkor a bögrés sütemények éppen Önnek valók: a csokis kuglóf, a mandarinos-mandulás süti, vagy a meggyes lepény rövid idő alatt elkészül. Minden hozzávalót egyszerűen kimérünk bögrével vagy műanyag pohárral, és máris süthetünk! Így az egyszerűen és gyorsan elkészíthető bögrés sütemények hamar a család kedvenceivé válnak.
Alain Ducasse - Frédéric Robert - Alain Ducasse konyhaművészete
Cukrász- és péksütemények, cukorkák, csokoládédesszertek, fagylaltok, szorbetek, gyümölcsök és aromák - semmi sem hiányzik ebből a hiánypótló kötetből. A könyvben olvasható klasszikus és alapreceptek elkészítése komoly figyelmet és alkotókészséget igényel. Az itt szereplő édes fogások tökéletes folytatásai a sós ételeknek. A jó étel öröm, s a harmóniát nem törheti meg a desszert sem. Könyvünk egyszerre konyhatechnikai ismertetés, enciklopédia, ugyanakkor a világ ízeire nyitott mű is, mivel számtalan desszertet ajánl Olaszországból és az angolszász világból is.
Alain Ducasse desszertreceptjei tükrözik a világhírű séf alkotói filozófiáját, miszerint a technika nem lehet uralkodó, a terméknek saját erényei által kell érvényesülnie.
A receptek olvasása közben betekintést nyerhetünk a régi és mai technikákba, megismerhetjük az arányok tudományát s vele az eredeti aromákat. Nincs cukortúladagolás, fontos az íz, a textúra, a könnyedség, valamint hogy a termék gyorsan elkészíthető legyen. A cukrászat nemcsak pontosságot, hanem ösztönösséget és rögtönzést is igényel. Ez a könyv a hagyományos és modern cukrászat szintézisét adja.
Alain Ducasse
A francia konyha egyik legnagyobb jelenkori alakja 1956-ban született Landes-ban. Mindig hű maradt szülőföldje falusi és tengeri konyhájához, ugyanakkor az egyik legnyitottabb szakács, aki figyel a világ ízeire is. A párizsi Plaza Athénée, a monte-carlói XV. Lajos, valamint a New York-i Esssex House étterem tulajdonosaként új szemléletet honosított meg a vendéglátásban, melyre a legjobb példa a Spoon. Olyan virágkereskedőhöz szokta hasonlítani magát, aki szétosztogatja az áruját. Most az desszertkészítés és a cukrászat világába vezeti be olvasóit.
Volker Eggers - Torták a hűtőből sütés nélkül
Torták, amelyeket mintha csak a cukrászdában vettünk volna, de a sütőt be sem kell kapcsolni. Ezekhez a finomságokhoz csak hűtőszekrényre vagy fagyasztóra van szükség és már neki is láthatunk. A receptek alapján a gyakorlatlanok és a sütéstől rettegők is mesterműveket varázsolhatnak lágy krémekkel és ropogós alapokkal
Gina Greifenstein - Karácsonyi aprósütemények
Az aprósütemények éppúgy hozzátartoznak az adventhez és a karácsonyhoz, mint a hóesés. Mindenesetre van egy különbség az aprósütemények soha nem maradnak el. Ezekkel a receptekkel minden sikerül: a klasszikusok, mint a fahéjas csillag, a mézes puszedli vagy a vaníliás kifli és a habzsákkal készültek, de a pisztáciás csiga, a narancsos holdak és a nugátos szívek is.
Hargitai György - Az én alapszakácskönyvem
Amikor Horváth Ilona több mint ötven éve megírta zseniális szakácskönyvét, még nem sejthette, hogy évtizedeken át ez lesz az, melyből a sütés-főzés tudományát nemzedékek sora tanulja meg. Ám az eltelt fél évszázad alatt sok minden változott konyhán és környékén. Más lett a választék, beszerezhetők az egzotikus gyümölcsök, a tengeri herkentyűk, és sok egyéb is kapható, ami pár évtizede még elképzelhetetlen volt. Már azon sem lepődik meg senki, ha olasz lasagne, kínai édes-savanyú leves vagy éppen zamatos thai rizses csirke az ebéd. De nemcsak a szokásaink és a körülmények változtak, hanem a felfogásunk is: figyelünk, mi kerül a kosarunkba vagy a tányérunkba, tudatosabban étkezünk. Átértékelődött tehát sok minden. Az én alapszakácskönyvem célja, hogy egy pillanatig sem feledve a magyar konyha számtalan kitűnő fogását és követendő hagyományait, az új kihívásoknak is megfeleljen. Így nemcsak a klasszikus hazai ételeket gyűjti össze, hanem sok-sok külföldi, de már itthon is rendszeresen főzött "mennyei" specialitást is. Helyet kapott még benne egy terjedelmes táplálkozási lexikon valamint egy kalóriatáblázat; a recepteket pedig kiegészíti számtalan fortély és egy olyan egyedülálló - a tudatos étkezéshez nélkülözhetetlen -, kis összefoglalás, melyből megtudhatjuk az adott étel kalória-, tápanyag- és koleszterintartalmát.
Ismeretlen szerző - Mennyei sütemények, csodás desszertek
Miért ajánljuk ezt a szakácskönyvet? Mert könnyen követhető leírásokat tartalmaz, és ugyanúgy találhat benne különleges és izgalmas recepteket, ahogyan hagyományos és tradicionális ízeket is. Kiknek ajánljuk ezt a szakácskönyvet? Mindenkinek, aki szívesen sürög-forog a konyhában, aki szereti a süteményeket, desszerteket és édességeket. Azoknak, akik kedvelik a jól bevált, hagyományos, tradicionális ízeket, és azoknak, akik szívesen kísérleteznek új, különleges és kicsit extrém süti receptekkel. Mindenkinek, aki a sütés szerelmese.
Ismeretlen szerző - 101 friss saláta
Miért kellene a salátáknak unalmasnak lenniük? Manapság annyiféle salátából és zöld fűszerből válogathatunk, hogy szinte kifogyhatatlan a kombinálásuknak és az ízesítésüknek a lehetősége, s akár mindennap új változatokat készíthetünk. Az ötletek tárházát gazdagítja a 101 friss saláta című szakácskönyv is, amely különböző, évszakokhoz illő salátákat ajánl. Ezeket a gyorsan és egyszerűen elkészíthető recepteke úgy válogatták össze, hogy még azoknak se kelljen lemondaniuk a saját készítésű, finom, friss, házias ételekről, akiknek igazán szűkre szabott a szabadidejük. A lépésről lépésre haladó utasítások megkönnyítik még a kezdők dolgát is, míg a szemléletességről a teljes oldalas, színes ételfotók gondoskodnak. A receptek végén hasznos tájékoztató található az egyes ételek tápanyagtartalmáról.
Mák Éva - Hétköznapi 30 perces menük lépésről lépésre
Komplett menük mindössze 30 perc alatt? Bizony, Kedves Olvasó, ebben a könyvben ilyen menük szerepelnek. Az ételek elkészítése nem boszorkányság, vérbeli kezdők is bátran fogjanak hozzá, hiszen a szerző az évszakokat követve, pontról-pontra, lépésről-lépésre megmutatja, hogyan lehet ezeket a menüket néhány trükk és fortély segítségével könnyedén, gyorsan elkészíteni. Sok év gasztronómiai tapasztalata, mesterfogások, az ételekhez kapcsolódó személyes történetek színesítik a receptek leírását. Természetesen senki ne gondolja, hogy a leírt menüket muszáj vagy illik 30 perc alatt megfőzni. Akinek több ideje van, dolgozzon csak nyugodtan saját tempójában. Amiben azonban biztosak lehetünk: ha csupán 30 perc áll rendelkezéünkre, ezek az - általában kétfogásos - menük ennyi idő alatt elkészíthetők! Főzzenek hát a szerzővel, aki e könyvvel a legfontosabbat szeretné megosztani az olvasókkal: azt a sikerélményt és örömet, amit egy-egy remek étel megalkotása jelent.
Az pedig már igazán csak ráadás, hogy az e könyvben szereplő ételek nem csupán rendkívül finomak, de egészségesek és kalóriaszegények is...
Stahl Judit - Büntetlen örömök
Stahl Judit új szakácskönyve örömteli bizonyíték, hogy a jó ízek nem feltétlenül jelentenek egyúttal plusz kilókat is. Ebbe a kötetbe Judit azokat a kedvenc, alacsony kalóriatartalmú ételeit gyűjtötte össze, amelyeket lelkiismeretfurdalás nélkül megehetünk. A 300 kalóriás reggeli turmixitalok, az 500 kalóriás előre elkészíthető és munkahelyre dobozban magunkkal vihető ebédek, a 650 kalóriás gyors vacsorák, valamint a 250 kalóriás csábító édességek mind-mind igazi ínyencségek. Vagy ahogy Judit fogalmaz: "büntetlen örömök". Tehát szó sincs újabb csodafogyókúráról - ez a könyv azoknak készült, akik szeretnek enni, de örülnek, ha ez nem látszik meg rajtuk. Persze az is bátran fakanalat ragadhat, aki komolyan diétázik. Garantáljuk, hogy rég evett ilyen finomakat lelkiismeretfurdalás nélkül.
Tiffany Goodall - Kezdők szakácskönyve
Kirepültél a családi fészekből, és életedben először kell főznöd magadra? Ne ess pánikba! Ez a szakácskönyv lépésről lépésre mutatja meg, hogyan varázsolhatsz egyszerű és finom ételeket az asztalra és a hátizsákodba. Többé nem kell ételfutárt hívnod, ha vacsorázni szeretnél, és az előre csomagolt szendvicseket is lecserélheted saját készítésű tízóraira.
Kezdd az alapok elsajátításával, készíts egyszerű tésztát vagy héjában főtt krumplit, majd lépj tovább a levesek, saláták, sült húsok és sütemények világába! A több mint 100 recept között biztosan megtalálod, amire vágysz. Legyen szó egész nap fogyasztható reggeliről, kiadós ebédcsomagról vagy jutalomvacsoráról, ezek az egyszerű és finom ételek megnyugtatják a gyomrot és a lelket.
Stahl Judit - Gyors muffinok
Évek óta várták már a sütni és enni szerető olvasók, hogy Stahl Judit kötetbe gyűjtse kedvenc muffinreceptjeit. A könyvben olyan gyorsan elkészíthető, népszerű finomságok szerepelnek, mint a marcipános, az oroszkrémes vagy a puncsos muffin. A csokis muffinok is szép számban képviseltetik magukat. És ezentúl nem probléma villámgyorsan máglyarakás muffint készíteni, jöhetnek vendégek az előre összeállítható gyümölcsös muffinlepényekre, és sosem kell félni, hogy a rétes megreped, ha valaki helyette túrós rétes muffint süt. Ez az ötletes, szellemes szakácskönyv ugyanis valóságos muffin-biblia, és minden benne van, amire egy megrögzött muffinrajongó csak vágyhat. Ahogy eddig, Stahl Judit receptjei most is pontokba szedett, jól követhető, praktikus leírások, és mindig garantálják a sikert.
Stahl Judit - Gyors húsos ételek
Stahl Judit ebben a könyvében azokra az elfoglalt háziasszonyokra gondolt, akik húsos ételekkel szeretnék megörvendeztetni családjukat, vendégeiket. Az olasz bundás hús a hagyományos rántott szelet modern, mediterrán bundába burkolt változata, és mivel a panír csak utólag kerül rá, nincs semmi zsírban lubickolás. A krétai nyaralást idéző görög citromos csirke kevés hozzávalóból áll, és napsütötte ízei télen-nyáron élvezhetőek. A pulykacsíkok vörösboros-mazsolás mártással ínycsiklandó példa, miképp lesz csipetnyi francia rafinériával ünnepi fogás a megszokott, hagyományos pulykamellből. Az örmény húsos táska minden bizonnyal nagy sikert arat majd a konyhai kalandozók közt, hiszen az izgalmas, főtt tésztafalatokban fahéjas, diós, korianderes darált hús bújik meg. A receptek ezúttal is pontokba szedett, jól követhető, praktikus leírások, amelyek mindig garantálják a sikert.
Ilka Saager - Sonja Carlsson - Sütés tej és tojás nélkül
Sütés tej és tojás nélkül-ez egy valódi kihívás,de megoldható: 41 recept édes finomságokra,süteményekre és tortákra. Miért is kellene lemondani róluk?
Ismeretlen szerző - Főzzünk a családnak!
Rohanó világunkban egyre ritkábbak a családi étkezések. Jelen kötet ezt a tradíciót kívánja újjáéleszteni 1001 receptjével, amelyek mindegyike segít kellemesebbé tenni az együtt töltött pillanatokat.
Érdemes újra felfedezni a nagy klasszikusokat -kissé modernebb változatban is-, az ismert francia levesek krémleves-változatát, a kacsamellel és sütőtökkel gazdagított rizottót vagy a morzsás paradicsomos sajtot.
Ebben a szakácskönyvben minden alkalomra megtaláljuk a megfelelő receptet, a családi ünnepekre éppúgy, mint a könnyű, gyors vacsorákra. A fehér csokoládés éclair és a citromos kalács pedig a legválogatósabb gyereknek is ízleni fog. A remek ötletek és valóságos ízkavalkád segíthet visszaállítani a hagyományos családi étkezések meghitt hangulatát.
Gudrun Ruschitzka - Tepsis sütemények
Vannak, akik a klasszikus sütiket szeretik, és maradnak az almás piténél és a meggyes vagy barackos lepénynél, mások kíváncsiak az újra, például a pörkölt mandulás és a túrós almás süteményre. Egy azonban biztos: ha egy egész tepsivel sütünk, mindenkinek jut elég.
Ismeretlen szerző - 1 millió menü
A változatos étkezéshez sok ötlet kell. Hétfő, Kedd, Szerda... telnek a napok, és sokszor gondban vagyunk, mi legyen az asztalon. Ehhez kíván segítséget nyújtani e válogatás, mely egyszerűségével és praktikusságával nem fog csalódást okozni. Lapozgassa kedvére!
Vízszintesen három részre osztott könyv, tetszőlegesen kombinálható menüsorok egy oldalon!
Rachel Brown - A tortadíszítés alapjai
A tortadíszítés olyan készség, amelyet némi segítséggel mindenki el tud sajátítani. Ebben a rengeteg hasznos tudnivalót tartalmazó könyvben Rachel Brown az alapoktól mutatja be a különböző technikákat, és közben bebizonyítja, hogy a tortadíszítés egyben nagyszerű szórakozás is. A könyv választ ad azokra az alapvető kérdésekre, amelyeket a kezdők gyakran feltesznek. Például: hogyan használjuk a keretet; hogyan simítsuk el a felpúposodott tortát; hogyan dolgozzunk több csomag nyújtható cukormasszával; hogyan vágjunk megfelelő tartópálcát, és hogyan rögzítsük a megmintázott figurát? A különféle alakú tortaformák kibélelésétől a tökéletes esküvői torta elkészítéséig részletes tájékoztatást kapunk arról, hogyan vonjuk be a tésztát marcipánnal és cukormázzal, valamint miként formáljunk egyszerű figurákat. A szerző még a saját kipróbált és bevált piskóta- és gyümölcstorta-receptjét is megosztja az olvasókkal, méghozzá glutén-, tojás-, cukor- és tejmentes változatban is, hogy azok is fogyaszthassák, akiknek a megszokottól eltérő étrendre van szükségük. Mindegyik fejezet bővelkedik színes fényképekben, amelyek lépésről lépésre bemutatják a készítés fázisait, Rachel pedig tippekkel és tanácsokkal lát el bennünket gazdag tapasztalatai alapján. Ebből a nélkülözhetetlen könyvből mindent megtudhatunk arról, hogyan készítsünk és díszítsünk csodálatos tortákat.
Ismeretlen szerző - Egzotikus konyha
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Tonia Reinhard - Éttrend
Amit eszel, azzá leszel! - tartja a hippokratészi szállóige, és sok igazság van benne. Az ipari előállítású élelmiszerek és a hatalmas választékkal bombázó bevásárlóközpontok korában egyre fontosabbá válik, hogy tudatosan válogassunk az elénk kerülő alapanyagok között. E nagyszerű kiállítású képeskönyvet fellapozva megtaláljuk a legfontosabb élelmiszereket, a gyümölcsöktől kezdve a zöldségeken át a tejtermékekig, a népszerű magvaktól a fűszerekig, a húsféléktől a gombákig, sőt az algákig. Étrendünk összeállításához is segítséget nyújtanak a szerzők azzal, hogy jó ötleteket adnak az ételek elkészítéséhez és az alapanyagok egymással való párosításához. E hasznos kézikönyvnek minden olyan konyhában ott van a helye, ahol ízletes és egyben egészséges ételek készülnek.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Főzés lépésről lépésre
E könyv Dr. Oetker legújabb alapszakácskönyve. Főzőiskola, de nem csak kezdőknek. A könyv tartalma könnyen áttekinthető, így hamar megtalálhatjuk, amit keresünk. Minden recept lépésről lépésre követhető, így biztos a siker. Ha kérdésünk merülne fel, a "Praktikus tanácsok" című fejezetben mindenre választ találhatunk. A recepteket több fotó is kíséri. Ezek nemcsak szemet gyönyörködtetően szépek, hanem segítenek megérteni a különböző munkafolyamatokat is.
A receptek sokoldalúak: a klasszikusoktól a modernekig, a rafinálttól az egzotikusig terjednek. Így változatosságot vihetünk a mindennapi étrendünkbe. A receptek közül bizonyára sokan felfedezik majd gyerekkori kedvencüket, de lesznek olyanok is, amelyek újfajta illatokkal árasztják el a konyhát. Kísérletező kedvűeknek is adunk tanácsokat, az alapreceptek változatainak csak a fantázia szab határt. Így lehet, hogy nemsokára a főzés is szenvedélyévé válik!