Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Kkatja
3.5/5

Hmm, ​sokat akart markolni, de valahogy kifolyik a keze közül ez a sok szürrealitásból született, elvontban növesztgetett és abszurdba csomagolt zöldség, és elszivárog a semmibe, ezáltal elérve célját, (vagy sem ki tudja, talán még Barry sem) miszerint sok szónak is csak egy a vége…

Sok apró nyúlbogyónyi agymenés, melyek néhol emlékeztettek [[https://moly.hu/konyvek/danyiil-harmsz-esetek|Danyiil Harmszra]], de ő azért sokkal jobban tolta ezt az ipart. Barry mintha a befüvezett álmait szedte volna össze e kis könyvecskében, szinte látom, ahogy reggelente kissé izzadságszagúan, de izgatottan koncentrálva macskapar, miközben csalogatja elő elméjéből a legelrejtettebb apró kis fintorokat is… máskor meg tojik rájuk, valamit odabiggyeszt a hiányzó lánchoz és a lovak közé csap, zabáljatok marhák. :)
Volt egy-két pörfekt, sok tetszett, számos hidegen hagyott, néhány elbűvölt, de a többség csak unalomba hajló ásítással fogadtatott.
Nemtom, de hogy zakkant az biztos, és aki ezt szereti, az olvassa… ha akarja.


Morpheus
3.5/5

Yourgrau ​csak egy blöff-író, aki az álmait és a hallucinációit írja le és tárja a nagyközönség elé. A tudatalattija nem mondom, hogy hétköznapi, de ez önmagában kevés. Gyorsan olvasható és felejthető egyaránt. :)


sztimi53
3.0/5

Nem ​tudom ez a Yoghurt nevű író mit szívott, de érdekes anyag lehet, nem biztos, hogy ki merném próbálni. Hatására elém tárja bizarr látomásos prózáját. Van kevés nagyon jól sikerült, sok közepes, némely (számomra) érthetetlen és akad egy-két rosszabb. A kedvencem az angyalos, ahol a zene jelenti a megváltás. Arra használtam, amire való. Kikacsintásra két nagyobb lélegzetű mű között.


Stone
4.0/5

Egy ​nő bement a szobába és kijött a fürdőből, kezében a könyvvel, amit egy beszívott író írt. Letette az asztalkára, majd belelapozott és hátradőlve elolvasta a legutolsó lapig. Utána még lapozott párat, de már csak a levegőt kaparta ujjaival. Kis adagokban nagy dózisokkal eszmét követve veti lapjaira látomásait, vagy álmait. Érdekesek, ha akarom van értelmük, ha akarom nincs. Akaratlanul is értelmet keresek, mert az emberi elme már csak ilyen. Érdekes kísérleti könyv, hamar elolvasható.


Mandragoria
4.0/5

Érdekes, ​rövid, szinte egyperces álmok, mondatfoszlányok, másodpercnyi felvillanások gyűjteménye ez a vékony kötet, ennek ellenére rendkívüli módon képes kiteríteni az embert! Egy-két kivételével mindegyik írás alig 2 oldalon helyezkedik el, néhány pedig mindössze 10 sor, mégis maradéktalanul igaz rájuk, hogy valami valóságon felülit sugall.
A főszereplő mindig “egy ember”, aki valami lehetetlen dolgot művel. A lezárás sokszor nyitott, olyan “semmilyen”, néha valami konkrét lehetetlenség, a benyomás pedig mindig kényelmetlen.
Bár a vélemények nem épp pozitívak róla (persze mindenképpen igényel némi abszurdra való hajlamot), nekem igen csak elnyerte tetszésem. Kellőképpen abszurd és groteszk, de azért a Dalí-metszet mivolta nem eredeti-eredeti Dalí-metszet hatását kelti, annál azért több kell, de kikapcsolódásnak és némi írásgyakorlat ihletét adó szösszenetnek igen kiválóak! Két felvonásban adagoltam be, de ez inkább az a fajta, hogy ha az ember épp kiakadós kedvében van, akkor lekapja a polcról, és elolvas egy novellát, aztán mindjárt felderül, mert kiderül számára, hogy bizony vannak nálánál sokkal nagyobb szerencsecsomagok is ezen a Földön! Ezt követően fellélegzik és hálát ad, hogy ő nem abba a világba született. Aztán esetleg belemerül még egybe, szörnyülködik, esetleg nevet, majd fintorog, és megnyugszik.
Mindenképpen újraolvasós!


JamiC
2.0/5

Hát… ​valóban olyan, mintha besétálnál egy Dalí metszetbe.
Elvesznek a megszokott világ fókuszpontjai, a valóság elgörbül egy pillanat alatt.
Az első néhány novella elolvasása után véglegesen le akartam tenni, de aztán majdnem mindet elolvastam. Furcsa, mert egy idő után egészen könnyen beletörődik az ember olvasás közben, hogy semmi nem úgy van, ahogy alapesetben gondolná, és hogy attól, hogy nem folytatódik a novella tovább, még nincs vége a történetnek.
Lehet, hogy majd valamikor újra nekifutok.


Christine_
3.0/5

Valaki ​nagyon Egypercesek2 akart lenni, annyira nem sikerült…


vikiniki2
2.5/5

Elképesztően ​szokatlan, morbid, néhol obszcén és sokszor érthetetlen írások gyűjteménye. Egy írás volt benne, ami tényleg megfogott, de sajnos csak ezért nem volt érdemes elolvasni az egész könyvet.


Anó
2.5/5

Annyira ​nem érzem zseniálisnak az írót, ahogy a fülszövegben is felmagasztalják! Rövidke elbeszélései időnként morbidak, máskor szürreálisak, vagy olyanok, mint amit egy bőséges, zsíros-véres disznótoros vacsora után összeálmodhat az ember:)
Néhány tetszett azért, de igazán mély nyomot nem hagytak a lelkivilágomban.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók